rafalgruszka Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 witam Malker, fajne fotki... tylko powiedz czy są obrabiane w photoshop'ie?? szczerze to się nie znam dlatego pytam dodam jeszcze kilka swoich fotek a co tam niech "profesjonaliści" mają ubaw... dodam że ptaki były za siatką... idzie wiosna i takie tam różne fotki pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 To ostanie zdjęcie trochę dziwne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Malker, fajne fotki... tylko powiedz czy są obrabiane w photoshop'ie??Dzięki... Każde zdjęcie powinno obrabiać się w programie graficznym. Redukcja kontrastu, jasności, nasycenia, krzywych, wyostrzanie, czasami zamazywanie lecz kadrów się nie zmieni. Jeśli jest przepalenie na zdjęciu to bez szkody dla zdjęcia się tego nie usunie, tak więc nie myśl, że niektóre zdjęcia zawdzięczają urodę tylko dzięki obróbce graficznej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 witam Każde zdjęcie powinno obrabiać się w programie graficznym. Redukcja kontrastu, jasności, nasycenia, krzywych, wyostrzanie, czasami zamazywanie lecz kadrów się nie zmieni. Jeśli jest przepalenie na zdjęciu to bez szkody dla zdjęcia się tego nie usunie, tak więc nie myśl, że niektóre zdjęcia zawdzięczają urodę tylko dzięki obróbce graficzneja jak to było 25 lat temu kiedy nie było komputerów a były jedynie Zenity??nie zrozumiałeś mojej przenośni... nie sztuką jest zrobić zdjęcie i je obrobić programem lepszym lub gorszym... sztuką jest zrobić fajną fotkę bez obróbki czymkolwiek... pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 karambolis8, jaki masz aparat. Bardzo ciekawe zdjęcia. Szczególnie podoba mi się NATURA na twojej stronie WWW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 a jak to było 25 lat temu kiedy nie było komputerów a były jedynie Zenity??Nieznano obróbki w programach graficznych nie zrozumiałeś mojej przenośni...Zrozumiałem nie sztuką jest zrobić zdjęcie i je obrobić programem lepszym lub gorszym... Ciekawi mnie jeden fakt. Dlaczego nawet najlepsi fotografowie obrabiają fotki na PC? Hmm.. może nie umieją robić zdjęć sztuką jest zrobić fajną fotkę bez obróbki czymkolwiek... Może za kilkanaście lat jak wprowadzą automatyczną obróbkę w puszce :mrgreen: EDIT: karambolis8, jaki masz aparat. Bardzo ciekawe zdjęcia. Szczególnie podoba mi się NATURA na twojej stronie WWW Aparat jaki wykorzystuje karambolis to Samsung PRO815 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Aparat jaki wykorzystuje karambolis to Samsung PRO815dzięki Maciuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 witam Nieznano obróbki w programach graficznychno właśnie a zdjęcia były równie piękne jak nie lepsze niż dzisiaj Ciekawi mnie jeden fakt. Dlaczego nawet najlepsi fotografowie obrabiają fotki na PC? Hmm.. może nie umieją robić zdjęć :lol: to taka współczesna ciemnia...tak czy inaczej pstrykajmy fotki... pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Samsung Pro 815 fajny sprzęt dla takiego amatora jak ja. Trochę szkoda, że nie lustrzanka, ale zdjęcia jakie robi, każdy widzi (: Tak się składa, że "natura" jest robiona w większości lustrzanką Ojca - Samsung GX20 z jakimś uniwersalnym Tamronem. ECO400, dzięki za ciepłe słowa (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Z tego co widzę to tylko zaskroniec jest zrobiony GX20. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 No to słabo patrzysz GX20 można poznać po SG w nazwie pliku, a zdjęcia Pro815 zaczynają się od SH. Nie wiem czemu tylko zaskroniec Ci tak wyszedł. Aż sprawdziłem z ciekawości - w EXIFach jest wszystko widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 a jak to było 25 lat temu kiedy nie było komputerów a były jedynie Zenity?? nie zrozumiałeś mojej przenośni... nie sztuką jest zrobić zdjęcie i je obrobić programem lepszym lub gorszym... sztuką jest zrobić fajną fotkę bez obróbki czymkolwiek... Wtedy też kluczowym czynnikiem,było umiejętne wywołanie odbitki.Dzisiaj służą do tego programy,bardziej lub mniej rozbudowane. ps.wszystkie zdjęcia bardzo fajne pozdrawiam ps.ps.Ładziak,te zdjęcia z Politechniki wyglądają jak z planu filmu Harry Potter........,rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 A parę moich zdjęć można obejżeć tutaj: http://foto.ortem.pl Pozdrawiam Jasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 to i ja się pochwalę dotychczasowym dorobkiem. Zapraszam na : http://koszkin.digart.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 No to słabo patrzysz GX20 można poznać po SG w nazwie pliku, a zdjęcia Pro815 zaczynają się od SH. Nie wiem czemu tylko zaskroniec Ci tak wyszedł. Aż sprawdziłem z ciekawości - w EXIFach jest wszystko widoczne. Żeby nie było: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 a ja rzucę trochę swojej amatorszczyzny http://www.digart.pl/zoom/5218087/Ariane_III.html http://www.digart.pl/praca/5224915/____________.html http://www.digart.pl/praca/4862756/Rudnik_zima_I.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ciekawy wątek, i ciekawe zdjęcia może kiedyś się pochwale swoją amatorszczyzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 horn3t, znam Twoje zdjęcia z forum, więc się nie ociągaj, tylko natychmiast chwal swoją "amatorszczyzną"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Krzysiek Ty nie taki amator... dawaj fotki co by amatorzy zobaczyli co to profesjonalizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 To trochę moich, choc nie modelarskich w temacie http://www.photosight.ru/users/56442/ i tu http://prystrom.republika.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.