ertman_176 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Cześć Chińczycy demotywują wszystko http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=8992 60$ za komplet z odbiornikiem Tylko brać i testować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Wiemy, wiemy. Parę dni temu była dyskusja, jakie odbiorniki są do tego (i czy w ogóle są) i czy moduł można zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 i czy moduł można zmienić. i co? mozna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Można, ja mam wetknięty Assan ze złączem Futaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 I na razie niewiele wiadomo. Moduł zasadniczo jest wyjmowalny, ale wymiana będzie chyba kłopotliwa z powodu kabla antenowego. http://hobbyking.com/hobbyking/forum/uploads/36049/P1060484.JPG O odbiornikach nie wiem na razie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 ale mowimy o tym nowym Turnigy bez 35Mhz i sprzedawanym juz z modulem i odbiornikiem. Wiadomo w jakim standarcie jest ten modul? JR?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Moim zdaniem to jest standard JR. Klipsy na dłuższym boku i złącze na to wskazują. Przynajmniej mechanicznie - bo elektrycznie nie musi pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Moze jeszcze jedno. Czy ktoś doczytał się czegoś o kampatybilności z odbiornikami HK. Ktoś testował moze już ten sprzęcik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ten moduł to nowa wersja FlySky. Odbiorniki są ponoć dostępne na ebay'u jako FlySky wersja B, na HC ich jeszcze nie ma. "Stare" HK - o ile wiem - nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 dlaczego ma byc kompatybilny z odbiornikami HK. Pierwsza wersja nie byla , byly moduly i odbiorniki turnigy i byly moduly i odbiorniki HK. Nie wiedze powodu aby teraz mialo byc inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Eurgle z HK podobno działało, moze tym razem tez zadziała ? Wystarczy spróbować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Eurgle nie dzialalo z Turnigy . Nie byly one kompatybilne pomimo takiej samej obudowy a mowimy o Turnigy wiec nie wprowadzajmy zametu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja tu piszę o Eurgle + HK, nie o Eurgle + Turnigy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ertman_176, siejesz zamęt. Napisałeś "Powrót Turnigy 9x" - a ta "nowa" wersja ma nowy moduł Turnigy/FlySky. Niekompatybilny ze starym Turnigy, starym FlySky, Eurgle ani jakimkolwiek HK. I nie zadziała, pomimo Twojego myślenia życzeniowego i sugestii, że coś tam kiedyś z czymś działało. Inaczej ludzie na forum HC nie polecaliby szukania nowych odbiorników FlySky na ebayu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 No i jest dostępny nowy odbiornik na HK http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12339 za jedyne 8.99$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 OK cena odbiornika mnie przekonała że kompatybilność jest zbędna :wink: Kwestia ile nowy system jest wart w praktyce. A co do kompatybilności pomarzyć zawsze można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mnie tylko zniecheca jedno. MAm kilka modulow ktorych uzywalem w poprzedniej wersji tego nadajnika i chetnie uzywalbym nadal ze wzgledu na male odbiorniki ktorych poki co ten system nie ma. Tyle ze mogli w aparaturze zrobic gniazdo antenowe a w module wtyczke aby mozna bylo sobie wsadzic inny modul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Inny moduł i tak ma antene "zintegrowaną" a więc trzeba to przerabiać. Myślę że zamontowanie anteny 2,4 w miejsce teleskopowej to dobry pomysł a sama zmiana modułu to niewielki problem chociaż rzeczywiście można było to przewidzieć. Ale i tak wielką niespodzianką jest kompletne 9 kanałowe radio 2,4ghz za 60$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 nie no...cena spoko i to bezwzgledny + tyle ze jakby gniazdo atenowe bylo w nadajniku a obecny modol mial wtyczke to po jego wyjeciu wkladasz np assana czy corone z wlasna antenka i gitara a tak toco z tego ze modół sie wyjmuje jak praktycznie to jego wyjmowanie to problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Gdybym teraz kupił 9X to pierwsze, co bym zrobił, to dołożył tam jakąś złączkę antenową. Ewentualnie poczekał na RCModelReviews, co ten nowy FlySky jest wart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.