robraf Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 ja mam jeden model, drugi ( modele juz tego nazwac nie mozna) wisi sobie w domku ... nawet na zawody nie jeździ... a jakies miejsce zawsze sie wyrwie:) na zawodach rzecz jasna:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Panowie! Zamiast toczyć tą dyskusję na forum, proponuję przenieść ją do realnego świata. Przyjechać na zawody do Lipowej, które odbędą się w ten weekend. Tam będzie można popatrzeć na różne ESY, mniej lub bardziej dopieszczone. Ważny jest start i współzawodnictwo. Nic ale to nic tego nie zastąpi! Ktoś zrobi model, przyjedzie i wystartuje, podpatrzy innych oraz zasięgnie opinii. Kolejny model poprawi wg zebranych doświadczeń. A co do ilości posiadanych modeli w kombacie. W ESA jeden jest w 90% przypadków wystarczający do tego żeby startować. Oczywiście niezbędny jest CA i przyśpieszacz. Nie bać się i przyjeżdżać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wszystko fajnie ale ja do Wrocławia mam ponad 400km Koszt wyjazdu to jeden nowy model, czy to dla mnie czy też oddany komuś :wink: 200km jest jeszcze rozsądne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Pisałem o tym na forum ..... zawody sa w regionach gdzie ESA już od dłuższego czasu ma wielu zwolenników i to poniekąd filary kombatu w Polsce. Trudno sie temu dziwić, tam są zawody gdzie jest najwięcej chętnych do współzawodnictwa :-) Od pół roku próbuje zorganizować kilka osób do wspólnego latania ESA w Krakowie i totalna porażka .... wielu jest modelarzy i każdy chętnie popatrzy jak latają inni ale jakoś zainteresowania budową takich modeli nie udało mi się wywołać :-( ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ja już od dawna o tym myślę. Twój wczorajszy lot jeszcze mnie do ESA zachęcił Póki co jednak wszyscy mówią, że kryzys się skończył, a mnie niestety dopiero dopadł Jak tylko wyskrobię jakąś kaskę na model i wyposażenie (ludzie popłacą zaległe faktury) możesz na mnie liczyć. Zamienimy lotnisko na Czyżynach w pole bitwy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wszystko fajnie ale ja do Wrocławia mam ponad 400kmA Krzysiek Sionek z Radomia do Bolesławca na ESA to ile, coś ok 450 ?Natomiast na spalinę Genadij 1000 km albo Miszczu na wózku z Wrocławia do Warszawy To czy się startuje to tylko kwestia chęci .Nawet finanse nie są zaporą -jak sobie z tym radzić możemy pogadać na zawodach.Do Warszawy masz coś koło 230 km. No i pisałem już o tym że 4 ludzi + regulamin i masz zawody.http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 przeczytałem temat od deski do deski i zakładam temat: wzorcowy ESA . W związku z tym że miałem jednego ESA i raczej latałem nim dla przyjemności więc merytorycznie się nie będę wypowiadał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dostanie się na dworzec pkp Warszawa Centralna czy też Wrocław Główny jest proste i tanie w moim wypadku gdyż mam stałe połączenia na obu trasach ... Ale co dalej, warszawe można nawet ogarnąć bo znam troche ale wiem też gdzie chlopaki latają ... Co do samochodu to sprawę znam aż za dobrze, jeździłem na zawody modelarskie i wiem ile co kosztuje. W tym temacie nie chodziło mi o instrukcję jak jechać na zawody tylko o to aby jasno na tym forum napisać z czym to się je i jak to jeść aby się nie udławić. Jak zbudować model, jakie są przepisy związane z tą klasą - opis na tym forum a nie linki gdzieś w świat. Czekam cierpliwie na uzupełnienie tematu zaproponowanego przez Marka. proszę zaczynaj będe pomagał http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28882 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 nie ogarniam Ertman ;] masz regulamin wiszący na stronie Combaciarzy + masz mase opisów modeli na forum, czego chcesz wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Trudne ? Teraz tylko zamknąć + podwiesić i nie muszę skakać na inne fora :?: Mam wszystko pod ręką i jasno opisane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Marku - merytorycznie nie będziesz się wypowiadał ? Ale temat będzie wzorcowy ? Hmmm, "zielono mi... szmaragdowo mi..." No cóż, czekam z niecierpliwością, kupiłem już EPP - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jurek Ty nie dogaduj ......... otwarłem temat na wniosek eterman i czekam na dyskusje :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dostanie się na dworzec pkp Warszawa Centralna czy też Wrocław Główny jest proste i tanie w moim wypadku gdyż mam stałe połączenia na obu trasach ... Ale co dalej, No problem tylko przyjedź rano to zabierzemy Cię z ojcem z dworca na miejsce zawodów. A co do wzorcowego modelu ESA to jutro postaram się opisać moje KI bo już wiele razy słyszałem że mam jakieś cudowne patenty na wygrywanie i że model chodzi jak nienormalny. Wkrótce postaram się wszystko ujawnić :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Taaak Piotrek, taaak. To wszystko przez ten system namierzania w twoich okularach. Technologia z NASA:P Jakiegoś HUD'a Ci zainstalowali hehehehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 A co do wzorcowego modelu ESA to jutro postaram się opisać moje KI bo już wiele razy słyszałem że mam jakieś cudowne patenty na wygrywanie i że model chodzi jak nienormalny. :devil: Teorie Dżej eja Daniel tez wie o co kamano Kryptonim akcji: "zdemaskować Miszcza " :devil: :jupi: :faja: :faja: :lol2: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.