marek rokowski Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 witaj Adamie dwa dodatkowe fragmenty po 30cm, doklejane do końcówek. Wszystkie listwy wydłużone do 900mm Reszta - bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 dzisiaj tylko krótki filmik: start i lądowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 mam pytanie od długiego czasu szukam coś z na pendem pchającym ale czy ten samolot jest prosty w pilotażu bo jak tak to zbieram kase i masz klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Jak wygląda szybowanie? Widzę że lądujesz na włączonym silniku, bez użycia napędu wyląduje równie łagodnie i precyzyjnie? Chętnie bym zobaczył jakiś filmik FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 jak szybuje widać na początku drugiego ujęcia filmu (nieruchome śmigło) lądowałem na minimalnym gazie ponieważ trochę wiało PS Piotrek, do nauki latania przydałby sie Ursus -ale trochę mniejszy,poza tym nie wiem jak belki ogonowe zniosą aż tak silne strzały o ziemie że niszczysz silniki... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 koeljny Ursus ulotniony - tym razem - za Odrą http://www.fpv-community.de/comm/forum/showthread.php?tid=1816&page=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 koeljny Ursus ulotniony - tym razem - za Odrą http://www.fpv-community.de/comm/forum/showthread.php?tid=1816&page=7 Właśnie czytam... chłopaki zadowolone Gratulacje! mi też się podoba ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Malowanie super. Nawet na kabinie namalował pilotów. Tylko jak go później w trawie znaleźć? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Wszyscy mają ursusa mam i ja jak dam radę to pierwszy film w niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Wszyscy mają ursusa mam i ja jak dam radę to pierwszy film w niedzielę Pokaż zdjęcia Twojego podniebnego traktora ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Wszyscy mają ursusa mam i ja jak dam radę to pierwszy film w niedzielę Pokaż zdjęcia Twojego podniebnego traktora ;-) Traktor jest jeszcze w pieluchach ale już niedługo ujrzy światło dzienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 No to już prawie gotów Zapraszam http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?p=339869#339869 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 postanowiłem w końcu zrobić Ursusa L rozpiętość 1,50m trójkołowe podwozie ale założenie główne to całkowita demontowalność aby można go było zabrać w podróż kadłub od razu dostosowany pod umieszczenie w nosie kamerki oraz GoPro do rejestracji obrazu w wyższej jakości pierwsza przymiarka wyciętych elementów: przy okazji pojawiły się dodatkowe bajerki typu kanały na kable etc .. zastanawiam się jak go pomalować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Fajnie bo mało elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Wygląda obiecująco. Ciekawe jak będzie latać i czy będzie lżejszy w stosunku do pierwowzoru ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 wersja "L" powoli dzięki Mariuszowi nabiera kształtów pośmigaliśmy dzisiaj po mojej górce Ursusem, Foczką i Wilgą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Jak tam postępy z "L-ką". Czekam z niecierpliwością na ukazanie się tego cudeńka w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 czesc do "sklepu" - to jeszce daleka droga ale jakis egzemplarz beta - z rysunkami zamiast instrukcji - to może znalazł by się szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Kusisz Ale obawiam się, że nie jestem dobrym obiektem testowania URSUSA L, skoro nie ma instrukcji, ja mam za sobą dopiero 4 modele z EPP i do tego (ostatnimi czasy) wolnego czasu może koło godziny dziennie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 cha! z budowa poradził bys sobie spokojnie - ale jednak to wymaga czasu swoją droga widziałeś skończonego Ursusa L w wykonaniu Mariusza? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=37448 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.