Jump to content

Pytanie o telemetrię.

Pit

Recommended Posts

Witam kolegów. Chciałbym zapytać czy oprócz Aurory 9 są na rynku inne aparatury podobnej klasy oferujące telemetrię? Wkrótce epoka 35Mhz dobiegnie końca i trzeba będzie dokonać zakupu. Nie zauważyłem telemetri w ofercie Futaby cz Graupnera. Czy tylko Hitec jest tu wyjątkiem?

Futaba wypuści jesienią nowy model apki min. z telemetrią.

Brzmi interesująco. Ciekawe jaka to będzie półka cenowa. Czy zmienią się też odbiorniki?

Pytanie do użytkowników jeti duplex jak z zasięgiem i działaniem tego systemu oraz jaki jest zasięg telemetrii. Interesuje mnie szczególnie vario, czy zdaje egzamin w praktyce. Zastanawiam się nad kupnem. a makieta Salamandry czeka :D

Jako vario-do niczego.

Jako wysokościomierz też słabo. Bo co z tego, ze wyswietla, jak nie możesz odczytać, co napisane. Chyba, że chcesz zgubić model.

Wystarczy dać malutki głośniczek pyrkający wesoło. :wink:

Jeti TU2 oprócz głośniczka ma możliwość podłączenia gniazda słuchawkowego i zamontowania go w obudowie nadajnika.

A potem tylko wziąść słuchawkę i jeden koniec wtyknąć w gniazdo o drugi wtyknąć w ucho.

Bubu2 - Hi Bubu - a skad takie refleksje - latam z MVario od jakiegos czasu - oczywiscie - nie gada tylko piszczy ale czego sie mozna spodziewac za takie pieniadze. Poza tym - dziala dokladnie tak jak Jeti w instrukcji pisze. Bezblednie. Fakt - po pierwszych lotach kiedy chlopcy z warczydlami zagluszali mi bipkanie MVario, gniazdo sluchawkowe zamontowalem i po problemie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.