stach34 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, piszę ten temat bo kompletnie nie wiem jak sie uchronić przed natrętnymi muchami i komarami. Głównie to muchy nie dają spokoju :evil: . Zbiera się nad twoją głową cała chmara i lataja, wpadają w ucho, łaskoczą po głowie, ograniczają widoczność i koncentracje - no latać sie nie da :!::!::!: Dziś załadowałem dwa pakiety i poszedłem na łąkę myśląc że polatam sobie jakieś 2 godzinki w termice, a tu g... , bo te wściekle natręty nie dają spokoju... :evil: tylko pół godzinki i to bez termiki ulatałem... Wie ktoś jak je odstraszyć czy coś, byle mi dały spokój :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 kup se OFF :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 OFF odstraszy meszki, kleszcze i komary. Much niestety nie. Tak niestety jest jak się chce polatać w upale Załóż czapkę, na uszy słuchafony albo moskitiere taką jak używają pszczelarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 tata jest pszczelarzem - słabo przez to widać :P :P Bardziej kominiarka i okulary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Polecam AUTAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Spray Bross. Działa dobrze, lepiej niż OFF. Ma jedną wadę... jest gorzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Moim zdanie m Autan jest najlepszy, ale koniecznie ten w płynie nie spryju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Super Timor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 O tak super timor najlepszy, a i przy okazji potańczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Lato w pełni, słońce piecze Kwitną trawy oraz mlecze W tej scenerii pięknej łąki Gdzie fruwają muszki, bąki, Stoi dziwny wielce człowiek Nie zamyka nawet powiek Tak w kierunku nieba patrzy Choć go słońce w czoło parzy Choć kąsają go komary Muszek na nim całe chmary A on twardy i skupiony Mogłyby go gryźć skorpiony I tak w chmury patrzeć będzie Bo tam model jego w pędzie Pokonując grawitację Daje wielką ekscytację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 witam kup se OFF :roll:sorki nie mogłem się powstrzymać... ale jak na 25'cio latka to odpowiedź powala na kolana... :shock: :shock: :shock: :shock: pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 sorki nie mogłem się powstrzymać... ale jak na 25'cio latka to odpowiedź powala na kolana... to żart, a każdy interpretuje jak chce, chłopaki zrozumieli, a TY jak na 26 latka jak pomogłeś?wyluzuj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam Na komary jest prosty sposób. Jak one Cię gryzą - gryź je też. Z latania i tak :ass: ale za to inni co Cię widzą mają ubaw po pachy. Podobno dobrym sposobem jest posmarować się olejkiem waniliowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Podobno najlepszy efekt daje posmarowanie się błotem. Koledzy też będą mieli ubaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 olejkiem waniliowym. Wiem, że świetnie sprawdza się na meszki. Mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Na komary jest prosty sposób. Jak one Cię gryzą - gryź je też.Uwielbiam odczekać chwilę, aż się zbierze nade mną chmara tego świństwa, a następnie uruchamiam silnik w elektryku i "koszę" cholerstwo Końcowy efekt jest żaden, bo po chwili kolejne przylatują, ale ile satysfakcji! :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 zbierze nade mną chmara tego świństwa Ja nieraz po prosu "klasnę" w tą ich chmarę.. i kilka sztuk ubitych. :mrgreen: Faktycznie, satysfakcja niesamowita! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 witam to żart, a każdy interpretuje jak chce, chłopaki zrozumieli, a TY jak na 26 latka jak pomogłeś?wyluzujok tylko jestem przeczulony jak ktoś mówi "se" a co dopiero pisze...a na komary to off jest dobry lub ja mam w telefonie odstraszacz na ultra dźwięki który też działa ale dopiero po podłączeniu go do radia w samochodzie... pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, jak mawiał mój śp. dziadek 1-go komara zabijesz a 100 na pogrzeb przyleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 piotrp - sam napisałeś ten wierszyk czy jak ? Dobre Olejek waniliowy, autan i super timor xD Trzeba będzie spróbować. Znalazłem jeszcze na różnych stronkach że meszki nie lubią paproci leśnych, liści orzecha włoskiego i piołunu, Jaskrawe kolory, perfumy i zapachy kuchenne przyciągają owady. Tutaj jest cały artykuł dt. odstraszania owadów za pomocą olejków z roślin. Jak nic nie pomoże to trzeba będzie zbudować taką czapkę ze śmigłem jak w bajkach:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.