pelikan1500 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 To dobrze ale czy jest ten pręt węglowy z dwóch stron skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 jest tylko od spodu, na calej dlugosci blizej natarcia, i 20 cm odcinki po obu stronach (po zewnetrznej skrzydla) przy splywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A jest jakiś powód, dla którego nie zrobiłeś tego zgodnie ze sztuką (a przynajmniej standardem)? i 20 cm odcinki po obu stronach (po zewnętrznej skrzydła) przy spływie. :mrgreen: Czyli dokładnie tam, gdzie siły są najmniejsze ;-) Dobrze, że naszymi modelami ludzie nie latają :-) BTW. na forum obowiązują polskie literki - mam nadzieję, że to nie krakowska oszczędność na ogonkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Masz całkowitą rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Nie przejmuj się BĘDZIE LATAĆ nawet z jednym węglem :wink: . Kończ model i w górę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 No ciekawy jestem jak wyjdzie na gotowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intrep1d Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Nie chce rozpoczynać nowego tematu co do budowy modeli ESA właśnie zamówiłem jeden z cyberfly na którym będę trenował i nim zabiorę sie do składania mam klika pytań czytając wątki sporo sie dowiedziałem ale potrzebuje doprecyzować kilka szczegółów. 1. na jaką głębokość wklejać pręty, rozumiem ze przecinam epp wkładam pręt i zalewam CA tak od dołu i góry skrzydła jak i po bokach kadłuba. 2. mam silnik czy do trenowania będzie ok? zarazie nie przewiduje żadnej konfrontacji posiadam także taki silnik który będzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Głębokość nacięcia ok 2mm tak by wepchnąć pręt i nie wystawał na zewnątrz. W kadłub najlepiej na osi silnika ale wcześniej wyznacz miejsce na pakiet W skrzydło górą i dołem w 1/3 szerokości profilu płata Silnika nie znam ale bardzo szybki .... dla pakietu 3s zalecane śmigło to 7x3,5. Poziomo pewnie poleci ale moim zdaniem może brakować mocy w pętli ale niech lepiej wypowiedzą się w tym temacie Ci, którzy latają na takich napędach. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeden silnik za mały, drugi za duży. Sprzedaj Raya i za to kupisz 3 szt Tower pro blackhttp://www.abc-rc.pl/p/9/1230/silnik_2408-21t_black_-_tower_pro-silniki_elektryczne.html lub http://cyber-fly.pl/produkt-1386.html. Na takich lata Piotrek(miszczu) + śmigło 8x4, i nie może narzekać na model. Popatrz na wyniki zawodów np w Łasku czy Lipowej choć model sam nie lata to zawsze warto mieć sprawny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 To dlaczego od razu nie zamówiłeś razem z modelem u Marka silnika , serw , itp. jedna przesyłka . U mnie też możesz wszystko kupić a dla combaciarzy jest zniżka. Na www.aircombatmodeleepp.republika.pl masz moją galerię gotowych modeli i galerię techniki jest tam wszystko pokazane co jak zamontować gdzie pręty umieścić , przykłady montażu osprzętu RC . Jeżeli już musisz wybrać z tych dwóch silników to na początek wybrałbym pierwszy ma 1500 obr/V i jest tani . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 popatrolowałem trochę dzisiaj niebo (niestety za sprawą naziemnych imprez u moich współlataczy -nie było za kim pogonić... dobrze, że chociaż żonka zgodziła się pstryknąć parę fotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ahh taki on ładny, taki nowiutki :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ahh taki on ładny, taki nowiutki Do najbliższej walki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 ech... Piotrek... ciężko się pisze post pod takim postem... niestety już się nie spotkamy w Krakowie na zawodach, ale wierzę żę będzie nas wszystkich wspierał "STAMTĄD" i że lata sobie cały czas w chmurach... :/ paroma podpowiedziami tutaj i na gg pomógł mi przy Foczce, -tak wygląda efekt finalny na pudełku: do wyboru pięć wersji naklejek. Schematy malowań wrzuciłem włąśnie na stronę. Ciekawe co myślicie o takim pomyśle "upiększania" naszych modeli? Mam zamiar zrobić serię modeli z takim właśnie wykończeniem -ale czy to ma sens? bo pracy przy tym od groma... :/ Myślę tez o zamieszczeniu przy każdym modelu 3 rzutów z naniesionym "zasadniczym" podziałem blach etc. - ? ma to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Moja Foczka lata bez steru kierunku... ...Gaz mam z lewej a wysokość i lotki dałem na prawym drążku... Jak to u Was wygląda? Lotki macie na wysokości czy na gazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Alenik Lotki dla wygody ,najlepiej dać przy wysokości ,ladniej się moim zdaniem pilotuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 tak wygląda efekt finalny na pudełkuMarku,czy model "sklepowy" jest malowany, czy ma tylko naklejki? Jak go kupić w samym sklepie (na stronie)? Robert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Dołączam się do pytania. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Model jest biały, z naklejkami, na pudełku jest tylko schemat malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 czesc model oczywiscie biały do zestawu (epp,węgiel,łoże silnika, dźwigienki) dołączone są naklejki wykonane na specjalenj błonie klejowej która trzyma się epp schamaty na pudelku są tylko oreintacyjne schmaty do malowania - można sobei śćignąć ode mnie ze strony (link: wybierz malowanie) kończe właśnie opracowywać dość rozbudowana myślę instrukcję ilustrowaną zdjęciami i rysunkami, montażu która też będzie dołączana do modelu zamówienia:wystarczy wysłać mail na życzenie, model może być wykończony do poziomu ARF, ale muszę zrobić tutaj osobna kalkulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.