sionziom Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam wszystkich, mam zamiar budować spitfire'a z depronu. Plany mam już wydrukowane, i będę kupował wyposażenie i odnośnie wyposażenia chcę się was poradzić. Oryginalny model waży jakieś 600g i ma 1,1 m rozpiętości. Silnik w nim to jakiś AXI i pakiet 1300 MAh. Ja chciałem dać silnik turnigy ten mocniejszy silnik ten powyższy jest do modeli od 600g do 1300g lub ten troszkę słabszy: turnigy ciąg 400-900g Ale też chcę sobie dość szybko polatać.Może wy mi doradźcie jakiś silnik o ciągu do 900g czy coś takiego,bo zamierzam dać pakiet 1800 MAh I regulator myślałem o takim turnigy 30 A Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperSnajper Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Najpierw proponuję wykonać model, a później martwić się o wyposażenie. Silnik dobierzesz potem znając dokładną masę ... Taka moja rada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ale jak kupię wyposażenie to będę musiał zrobić model a jak nie kupie to mi się znudzi pewnie albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Poszukaj czegoś z około 1300kv. Potrzebujesz prędkości a nie ciągu. Inaczej to będzie Ci ten spitfire latał jak akrobat do 3d a nie mysliwiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dzięki ty mi przynajmniej pomogłeś, a nie zkrytykowałeś. Ja mam coś takiego że jak będę miał wyposażenie to się wezmę do roboty bez żadnego ale. A i jeszcze jedno jaki ciąg powinien mieć ten silnik jak model bez wyposażenia waży jakieś 400g . Oryginał z wyposażeniem ( ) on waży jakieś 600gA ja zamierzam dać pakiet 1800 MAh bo chcę dłużej polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Myślę, że 800g ciągu to wystarczająco jeśli znajdziesz silnik 1300kv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 w oryginale silnik miał 1650 kv Poszukam silnika turnigy może znajdę A aku to turigy 3s 1800MAh 40c wezmę A to im więcej C tym lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czy taki silnik może być : Turnigy 1350 kv Tylko nie wiem jaki on ma ciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A skąd wzieliście kv 1650.Oryginał ma kv 930.Przy kv 1350 i zasilaniu 3s ten silnik długo nie pożyje. Jeżeli już to na 3s do 1000 na 2S powyżej 1300.Akumulator max 1500 20c wystarczy.Porównaj wagę .40C do czego?Będziesz zasilał model o wadze 3kg? Trochę pomyślunku panowie.Wyposażenie jest podane w filmie jak na tacy.Wystarczy poszukać silnika o takim kv i obracający takim samym śmigłem jak oryginał,akumulator też jest podany więc nie wiem w czym macie problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ten silnik w opisie ma 1650kv A na innej stronie 930 a ja spojrzałem na pierwszą lepszą stronę. I wolał bym jak by mi ktoś kto się dobrze na tym zna doradził mi silnik o ciągu do 900 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A jakie ma być śmigło?Ciąg statyczny to nie wszystko.Nie rozumiesz podstawowych kryteriów.Dobrze radzą Ci inni.Najpierw określ wszystkie parametry modelu a najlepiej najpierw do zbuduj. A najlepiej dokończ TOTO i polataj trochę zanim będziesz chciał latać Spitem.To jest tylko dobra rada z mojej strony,nie sarkazm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 I edytuj posty... W abcrc byly jakies silniki chyba turbojet. Tam na pewno widzialem silnik z ok 1400kw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 TOTO dokończyłem tylko relacji dalej nie robiłem i już trochę nim latałem. I już nigdy nie dam znajomym latać. Mój toto skończył życie na krecie. Kumpel zanurkował i nie wyjął go lotu nurkowego i zawalił z całej pety w pole. To może spita najpierw zrobię, tak jak mówicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Moja 11 letnia siostra lata juz leciwym Totem7. Kolegę ucze nim latac. Chyba kolega musial bardzo chciec go rozbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 dobry zwyczaj - nie pożyczaj bo pewnie modelu ci nie odbudował :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mój kolega pierwszy raz latał i niechcący rewers zmienił i nie umiał opanować , i nie chciał mi oddać nadajnika, bo powiedział że da rade, i bummm. A zdolności plastycznych to on nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A czy taki silnik był by dobry do spita ? Bo bym jeszcze nareperował toto-7 i go wsadził na śmigle 10.6,0 a do spita na śmigle 8 na coś. Myślę że spita uciągnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.