MROX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam Poczytałem trochę jak zrobić czujnik temperatury i kupiłem układ LM35 w sklepie elektronicznym. Polutowałem kabelki do nóżek układu zgodnie z fotką poniżej i niestety czujnik nie działa. Pokazuje 0C. Czy coś jest nie tak z ładowarką czy to może czujnik jest jakiś wadliwy? Czy wtyczka serwa musi być firmy futaba ? Takiej akurat nie mam i przylutowałem wtyczkę hiteca. Ładowarka to accucell 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Taki objaw występuje przy złej kolejności kabli. Włóż wtyczkę do ładowarki do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wkładałem odwrotnie też. Nic to nie dawało. Nie mam pojęcia co jest nie tak. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 MROX, układ LM35 też możne być wadliwy miałem tak samo :wink: podaj mejla to powysyłam ci parę fotek z podłączeniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Na to wygląda chyba, że jest wadliwy układ. Trudno jutro kupię nowy układ. Adres e-mail to mrox15@wp.pl . Jakbyś mógł wysłać parę fotek to było by fajnie. Jeszcze jedno pytanie. Którą stroną powinna być prawidłowo wetknięta wtyczka w ładowarkę ? Bo nie widziałem takiej fotki a moja wtyczka wchodzi tak i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 MROX, wysłałem ci mejla ,powinno ci to pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dołączam się do prośby o zdjęcia-merlinos1@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 merlin1212, już wysłane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Może franc, wrzuciłbyś tu na forum fotki, przyda się dla potomności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 noker, http://img255.yfrog.com/i/30924842.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 MROX, daj znać jak będzie działać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czy ja jestem na tyle głupi i nie widzę różnicy czy fotka z 1szego postu jest taka sama jak ta którą dał franc... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czy ja jestem na tyle głupi i nie widzę różnicy czy fotka z 1szego postu jest taka sama jak ta którą dał franc... ?? Nie - podobne - ale podłączenie to samo :devil: :faja: ( ta sama kolejność nóżek / kolorów kabli ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czy ja jestem na tyle głupi i nie widzę różnicy czy fotka z 1szego postu jest taka sama jak ta którą dał franc... ?? Nie - podobne - ale podłączenie to samo :devil: :faja: ( ta sama kolejność nóżek / kolorów kabli ) No właśnie o to mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A właśnie, jak wtyczka powinna wchodzić do ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Marcus, wtyczka od serwa typu futaba ze (skrzydełkiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeszcze jedno pytanie. Którą stroną powinna być prawidłowo wetknięta wtyczka w ładowarkę ? Bo nie widziałem takiej fotki a moja wtyczka wchodzi tak i tak. To ja wiem, że wtyczka od serwa. Ale tak jak kolega już wcześniej zapytał, którą stroną? Czy po prostu dojść podczas prób samemu? :mrgreen: EDIT. Pardon, moja wina. nie przyjrzałem się gniazdu w ładowarce i faktycznie jest taki "rowek". :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Marcus, z pewnością każda ładowarka ma inaczej ustawione bieguny a jeszcze inna będzie miała inne gniazdo ,ja posiadam ładowarkę accucell -6 i mam wycięcie na śledzika w obudowie więc nie było problemu z podłączeniem aczkolwiek nie raz się pomyliłem z podłączeniem i nic się nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mam iMAX'a B6 i też ma takie "wcięcie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.