Skocz do zawartości

Całosezonowe latanie w okolicach Warszawy.

darek.3333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu obserwuję wątek Krakowiaków. Umawiają się na latanie i wymieniają cennymi uwagami o bieżącym stanie miejsc do latania w ich rejonie. Czyżby w okolicach Warszawy nic się nie działo? Jak tam na Chobocie , w Kącku , Babicach , Karczewie , Koczargach , Chrcynnie , Wieliszewie i innych miejscach?

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja sam praktycznie całe lato latam na działce, niedaleko Łochowa, bo tam mi najwygodniej.

Po prostu większość wekendów tam spędzam.

Ale w zimę latałem dość często na Młocinach.

Opublikowano

Ja latam całosezonowo (z wyjątkiem mroźnych dni) na Pałacowej i na Celulozy. W szczególności na Pałacowej, praktycznie zawsze, nawet w dni robocze, ktoś jest.

Opublikowano

No tak - Celulozy też fajne miejsce i dość często odwiedzane ale na duże modele chyba za trudna okolica. Poza tym (co prawda z przyczyn technicznych - zablokowane serwo) rozbiłem tam model. W takich przypadkach o wiele lepszym terenem jest Kąck bo tam model nikomu na głowę nie spadnie.O Pałacowej sporo słyszałem , ale przede wszystkim to , że tam mogą latać tylko małe modele elektryczne.

Opublikowano

Niestety dla mnie Parzniew to jazda przez całą Warszawę i potem jeszcze dalej..... raczej odpada na popołudniowy wypad po pracy. Kąck sprawdziłem dziś i badyle nadal straszą. Jakieś takie wybujałe zielsko rosnące w odstępie ok. metra na wysokość około 0,5m i mające dość grubą łodygę.

Opublikowano

Pytałeś gdzie się lata, a nie gdzie koło ciebie :D .

Warszawa jest na tyle rozległym miastem, że oczywiste jest, że poszczególne części miasta organizują swoje miejsca. U nas oczywiście latają głównie osoby z Nadarzyna, Komorowa, Pruszkowa, Podkowy Leśnej i okolic. Taki zresztą był pomysł na lotnisko - nie mieliśmy gdzie latać - może warto się skrzyknąć?

Swoją drogą, jak patrzę na relacje z ostatnich pikników, to tam sobie myślę, że te nasze 110x42m takie malutkie... :idea:

Opublikowano

Kąck sprawdziłem dziś i badyle nadal straszą. Jakieś takie wybujałe zielsko rosnące w odstępie ok. metra na wysokość około 0,5m i mające dość grubą łodygę.

Daj sobie spokój z Kąckiem. :wink: To zwykła łąka i jeżeli chcesz naprawdę polatać to jedynie Chobot po tej stronie Warszawy ma odpowiednie warunki. Pas jest równy i koszony raz w tygodniu. Wszyscy, którzy tu latamy płacimy za tę usługę (koszenie) 50zł na sezon i to chyba rozsądna cena. :D Gospodarzem jest Kuba ze sklepu www.eF3M.pl gdzie możesz wnieść opłatę i porozmawiać o zasadach latania. Myślę tu o ograniczeniach, co do lotów spalinami, ale te jak wynika z mojego doświadczenia dotyczą modeli gigantów w klasie F3M.

Opublikowano

Na Chobocie byliśmy raz. Popatrzyliśmy przez godzinę jak panowie latają gigantami benzynowymi po kolei. O ile się nie mylę Ty chciałeś wtedy polatać jakimś elektrykiem ale nie mogłeś się dopchać. Nawet nie spróbowaliśmy się ustawiać w kolejce. Pewnie byśmy musieli poczekać tylko jakieś trzy godzinki. Czy ktoś wie coś o Górze Kalwarii?

Opublikowano

Na początek witam Wszystkich latających w Warszawie i okolicach.

Jestem kompletnym swiezakiem jeśli chodzi o modele RC. Zakupilem Cesne 480 2,4 GHz zmontowalem w jedna całość i chciałbym ja oblatac.

Chciałbym się z kimś umówić jeśli będzie taka możliwość i polatac w towarzystwie doświadczonego modelarza, wysłuchać uwag i rad.

Pozdrawiam Bart

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kąck sprawdziłem dziś i badyle nadal straszą. Jakieś takie wybujałe zielsko rosnące w odstępie ok. metra na wysokość około 0,5m i mające dość grubą łodygę.

Kąck w końcu ogolony.

Byłem wczoraj i akurat kończyli kosić.

Opublikowano

Czy latał ktoś na terenach koło Mostu siekierkowskiego na wysokości kościoła? Teren wydaje się ok, jest łatwy dojazd i trochę miejsca. Jest tam tor dla samochodów rc i sporo róznego rodzaju hobbystów, m.in. strzelcy, łucznicy.

Opublikowano

Czy latał ktoś na terenach koło Mostu siekierkowskiego na wysokości kościoła?

Jest dosyć niebezpiecznie z powodu bliskości trasy. Był już jakiś wątek na ten temat. Można spróbować bardziej w stronę starych działek ale z dojazdem po wale bywa różnie.

Opublikowano

Tu na forum jeden z kolegów opisywał teren trochę bliżej elektrociepłowni Siekierki. Podobno dało się tam fajnie polatać. Ale chodzi o łączkę niewidoczną z trasy bo za ekranami.

EDIT - W sobotę i niedzelę (23-24.10.10) w Kącku latało się świetnie.

Opublikowano

Witam,

od około miesiąca jestem posiadaczem Cessny 480 firmy Pelikan. Mój pierwszy lot (w zasadzie to nie lot tylko walka o utrzymanie w powietrzu i próba lądowania) zakończył się niestety spotkaniem z ziemią i złamaniem osi silnika i usterzenia pionowego. Model już naprawiony, ale potrzebuję pomocy przy regulacji i oblataniu modelu. Czy, któryś z doświadczonych kolegów latających w Wieliszewie koło Legionowa mógłby pomóc początkującemu?

W grę wchodzą tylko weekendy. W tygodniu niestety jest już ciemno jak wracam z pracy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.