bartal9 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 dostajesz polar aeroklubowy koszulkę(jak zrezygnujesz musisz oddać) i w tym jest korzystanie i czasami koszenie lotniska często też jeździmy na zawody z całym aeroklubem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie czy jest ktoś z okolic zgierza lub z samego zgierza? Potrzebuje porady bo jak za dużo dam gazu to moja delta robi pętle ;D już nauczyłem się z nich ładnie wychodzić aby nie łapać kretów. Chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony obejrzał co i jak z nią jest nie tak. Witam! Nie jestem zadnyym nawet doswiadczonym modelarzem ale na wspolne loty chetnie bym sie umowil ... Zapraszam do tematu... http://pfmrc.eu/index.php?/topic/27806-zgierz-mam-nadzieje-modelarski-tez/page__pid__384483&do=findComment&comment=384483 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7iqi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy jest jakies lotnisku lub grupa zbierajaca sie na polnocy lodzi ?? jest lotnisko na Bieszczadzkiej, gdzie bylem u kolegi, koledzy zrzucaja sie na koszenie itp, calkiem spora grupka, ale troche daleko, wiec moze jest cos blizej na Balutach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7iqi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy jest jakies lotnisku lub grupa zbierajaca sie na polnocy lodzi ?? jest lotnisko na Bieszczadzkiej, gdzie bylem u kolegi, koledzy zrzucaja sie na koszenie itp, calkiem spora grupka, ale troche daleko, wiec moze jest cos blizej na Balutach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-m-m Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czasami latam pod łagiewnikami od strony Łodzi, a czasem, żeby mieć więcej miejsca to na polach za lasem Modrzew (północne łagiewniki). Możemy kiedyś się zgadać i razem pofruwać :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 rowniez jestem za ... a cos wiecej o tych z polnocnej lodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Hmm ja jestem z północno zachodniej Łodzi (teofilów) czasem latan na koncu asfaltowej traktorowej... troche zielonej trawki i zadnych trujących dupe ludzi ;] ... a jak nie tam to na boiskach przy rojna/kaczeńcowa... chociaz wole tam gdzie mniej ludu tyłek truje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 tak... nawet polnocna lodz mnie chyba/raczej nie dotyczy(traktorowa nawet za daleko jesli chodzi o podroz z samolotem), ale za pol roku te granice znikna bez sladu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 przepraszam zaoft www.modelarzyswiatlodz.fora.pl mikro forum dla łódzkich modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 hmmm ... łódź to jednak pustynia widzę ... kupa ludzi lata ...nikt sie nie zna ? szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ostatnio byłem z kolegami pojeździć na rowerach i na południe od ulicy Józefów (obok CZMP) zobaczyłem obok takiej 'góry' na polu kilka samochodów i na niebie jakiś model(e) . Może ktoś z obecnych tam osób jest na forum i udzieli jakiś dodatkowych informacji, co, jak, kiedy i czy można się 'wkręcić' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak byłem kiedyś w Łodzi to latalem poniedziałek Jędrzejowską (przy torach) a Czułenkową. Start z ręki, ale może da sie cos tam wykombinowac. Juz nie pamietam jak dokładnie to pole wyglądało tyle ze jest to dzikie miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 łaka k. górki śmieciowej przy ul. Konstantynowskiej - zapraszamy ) umawimy się na fb - http://www.facebook.com/#!/groups/modelarzyswiatlodz/ lub na forum Łódzkiej Sjesty Modelarskiej - http://www.lsm.hekko.pl/phpbb/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ostatnio byłem z kolegami pojeździć na rowerach i na południe od ulicy Józefów (obok CZMP) zobaczyłem obok takiej 'góry' na polu kilka samochodów i na niebie jakiś model(e) . Może ktoś z obecnych tam osób jest na forum i udzieli jakiś dodatkowych informacji, co, jak, kiedy i czy można się 'wkręcić' ? Nie znam tej miejscówki, ale chętnie dowiem się więcej jeśli coś byś jeszcze wiedział, bo często bywam na Starowej Górze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Na Józefowie to pole to tak zwana "Bieszczadzka". Standardowe amatorskie lotnisko modelarskie (zrzuty na koszenie , wyrównywanie terenu i takie tam). Ogólnie wszystko w bardzo miłej atmosferze , ale w szczycie sezonu dość mocno obsadzone . W zasadzie latamy tu wszystkim co się wznosi w powietrze oczywiście z uwzględnieniem gabarytów pola . Polecam do obejrzenia : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Na Józefowie to pole to tak zwana "Bieszczadzka". Standardowe amatorskie lotnisko modelarskie (zrzuty na koszenie , wyrównywanie terenu i takie tam). Ogólnie wszystko w bardzo miłej atmosferze , ale w szczycie sezonu dość mocno obsadzone . W zasadzie latamy tu wszystkim co się wznosi w powietrze oczywiście z uwzględnieniem gabarytów pola . Polecam do obejrzenia : http-~~-//www.youtube.com/watch?v=M6fx0TzyGag Tomi_72 - a jak tam u was z przyjmowaniem nowych członków ? Jakies wpisowe, do kogo trzeba uderzac ? Do tej pory jezdziłem na Brusa ale przyznam ze na Bieszczadzka mam z kurczaków rzut beretem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 teoretycznie miały być już wstrzymane przyjęcia, ale jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby ktoś odszedł z kwitkiem. Wpisowego brak , robimy tylko zrzutę na koszenie trawy. Jeśli chodzi o osobę to najlepiej łapać "prezesa i skarbnika" w jednej osobie, Pana Ryśka. Wszyscy go tam znają i w pogodne weekendy jest zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 łaka k. górki śmieciowej przy ul. Konstantynowskiej - zapraszamy ) umawimy się na fb - http://www.facebook....larzyswiatlodz/ lub na forum Łódzkiej Sjesty Modelarskiej - http://www.lsm.hekko...phpbb/index.php To dobrze wiedziec o tej grupie Tez ostatnio przypadkiem przejezdzalem obok Brusa i widzialem grupke z modelami i dziwilem sie jak sie umawiacie skoro tutaj (w tym temacie) nic nie ma na ten temat wspolnego umawiania sie na dany termin jak to robilismy na poczatku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimil Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jest ktoś z okolice Sieradza albo Zduńskiej Woli ?? te rejony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydur Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witam Ja jestem z Sieradza. Jest nas tu kilku latających. I zapraszam na nasze lokalne forum: www.samolotyrcsieradz.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.