Skocz do zawartości

Łódzkie

Maciej Ritmann

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dostajesz polar aeroklubowy koszulkę(jak zrezygnujesz musisz oddać) i w tym jest korzystanie i czasami koszenie lotniska często też jeździmy na zawody z całym aeroklubem

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy jest ktoś z okolic zgierza lub z samego zgierza? Potrzebuje porady bo jak za dużo dam gazu to moja delta robi pętle ;D już nauczyłem się z nich ładnie wychodzić aby nie łapać kretów. Chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony obejrzał co i jak z nią jest nie tak.

Witam! Nie jestem zadnyym nawet doswiadczonym modelarzem ale na wspolne loty chetnie bym sie umowil ... Zapraszam do tematu...

http://pfmrc.eu/index.php?/topic/27806-zgierz-mam-nadzieje-modelarski-tez/page__pid__384483&do=findComment&comment=384483

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakies lotnisku lub grupa zbierajaca sie na polnocy lodzi ?? jest lotnisko na Bieszczadzkiej, gdzie bylem u kolegi, koledzy zrzucaja sie na koszenie itp, calkiem spora grupka, ale troche daleko, wiec moze jest cos blizej na Balutach ?

Opublikowano

Czy jest jakies lotnisku lub grupa zbierajaca sie na polnocy lodzi ?? jest lotnisko na Bieszczadzkiej, gdzie bylem u kolegi, koledzy zrzucaja sie na koszenie itp, calkiem spora grupka, ale troche daleko, wiec moze jest cos blizej na Balutach ?

Opublikowano

Czasami latam pod łagiewnikami od strony Łodzi, a czasem, żeby mieć więcej miejsca to na polach za lasem Modrzew (północne łagiewniki). Możemy kiedyś się zgadać i razem pofruwać :-).

Opublikowano

Hmm ja jestem z północno zachodniej Łodzi (teofilów) czasem latan na koncu asfaltowej traktorowej... troche zielonej trawki i zadnych trujących dupe ludzi ;] ... a jak nie tam to na boiskach przy rojna/kaczeńcowa... chociaz wole tam gdzie mniej ludu tyłek truje...

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio byłem z kolegami pojeździć na rowerach i na południe od ulicy Józefów (obok CZMP) zobaczyłem obok takiej 'góry' na polu kilka samochodów i na niebie jakiś model(e) :o. Może ktoś z obecnych tam osób jest na forum i udzieli jakiś dodatkowych informacji, co, jak, kiedy i czy można się 'wkręcić' :) ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak byłem kiedyś w Łodzi to latalem poniedziałek Jędrzejowską (przy torach) a Czułenkową. Start z ręki, ale może da sie cos tam wykombinowac. Juz nie pamietam jak dokładnie to pole wyglądało ;) tyle ze jest to dzikie miejsce

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio byłem z kolegami pojeździć na rowerach i na południe od ulicy Józefów (obok CZMP) zobaczyłem obok takiej 'góry' na polu kilka samochodów i na niebie jakiś model(e) :o. Może ktoś z obecnych tam osób jest na forum i udzieli jakiś dodatkowych informacji, co, jak, kiedy i czy można się 'wkręcić' :) ?

Nie znam tej miejscówki, ale chętnie dowiem się więcej jeśli coś byś jeszcze wiedział, bo często bywam na Starowej Górze... :)
Opublikowano

Na Józefowie to pole to tak zwana "Bieszczadzka". Standardowe amatorskie lotnisko modelarskie (zrzuty na koszenie , wyrównywanie terenu i takie tam). Ogólnie wszystko w bardzo miłej atmosferze , ale w szczycie sezonu dość mocno obsadzone . W zasadzie latamy tu wszystkim co się wznosi w powietrze oczywiście z uwzględnieniem gabarytów pola :) . Polecam do obejrzenia :

Opublikowano

Na Józefowie to pole to tak zwana "Bieszczadzka". Standardowe amatorskie lotnisko modelarskie (zrzuty na koszenie , wyrównywanie terenu i takie tam). Ogólnie wszystko w bardzo miłej atmosferze , ale w szczycie sezonu dość mocno obsadzone . W zasadzie latamy tu wszystkim co się wznosi w powietrze oczywiście z uwzględnieniem gabarytów pola :) . Polecam do obejrzenia : http-~~-//www.youtube.com/watch?v=M6fx0TzyGag

Tomi_72 - a jak tam u was z przyjmowaniem nowych członków ? Jakies wpisowe, do kogo trzeba uderzac ? Do tej pory jezdziłem na Brusa ale przyznam ze na Bieszczadzka mam z kurczaków rzut beretem.

Pozdro

Opublikowano

teoretycznie miały być już wstrzymane przyjęcia, ale jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby ktoś odszedł z kwitkiem. Wpisowego brak , robimy tylko zrzutę na koszenie trawy. Jeśli chodzi o osobę to najlepiej łapać "prezesa i skarbnika" w jednej osobie, Pana Ryśka. Wszyscy go tam znają i w pogodne weekendy jest zawsze.

Opublikowano

łaka k. górki śmieciowej przy ul. Konstantynowskiej - zapraszamy :))

umawimy się na fb - http://www.facebook....larzyswiatlodz/

lub na forum Łódzkiej Sjesty Modelarskiej - http://www.lsm.hekko...phpbb/index.php

To dobrze wiedziec o tej grupie :) Tez ostatnio przypadkiem przejezdzalem obok Brusa i widzialem grupke z modelami i dziwilem sie jak sie umawiacie skoro tutaj (w tym temacie) nic nie ma na ten temat wspolnego umawiania sie na dany termin jak to robilismy na poczatku...
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja jestem z Sieradza. Jest nas tu kilku latających.

I zapraszam na nasze lokalne forum:

www.samolotyrcsieradz.fora.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.