piotrp Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mam bardzo mało czasu wolnego. Na szczęście. Gdy tylko mam chwilę, to zaczynam kombinować. Rozbuchana wyobraźnia podpowiada mi różne harce. Tym razem postanowiłem zwiększyć moc moich bomb. Nie będę wdawał się w szczegóły techniczne (z przyczyn oczywistych), powiem tylko, że wykorzystałem plastikowe rurki instalacji CO. Zaniepokojonych zapewniam, że dbam o swoje i innych bezpieczeństwo (stąd wybór materiału). Efektem moich prac jest dużo huku, dymu i radochy. Mam też filmik 7MB ze zrzutu, ale nie mam go gdzie umieścić. Przy okazji dałem polatać koledze. Powiedźcie mi, czy jeszcze obowiązuje nazwa "latanie na misia", czy w obecnych czasach raczej powinno używać się nazwy "na Teletubisia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 nieźle, filmik można wrzucić na youtube, z czego jest wykonana bombka ?(skład) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 coraz wiecej bojowych modeli, a mnie zbesztali za zwykla "bombe z napalmem" :roll: niedluga tym forum zaczna sie interesowac sily zbrojeniowe zamiast jednego F16 kupia 1000 modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 z czego jest wykonana bombka ?(skład) :] Nie żartuj. Już widzę ten nagłówek w jakimś brukowcu, np. Fakcie - "Młody modelarz stracił palce przez internet". No i fragment artykułu: "Maciek (lat14) chciał zostać chirurgiem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 nie no pomysł super he tylko ostrożność trzeba zachować nawet jeśli model nie ma bomb :] , czekam na film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 czekam na film Już jest: niestety nagrany na aparat film nie oddaje prawdziwego huku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 No Piotrze, nieźle się bawiliście, zwłaszcza sądząc po minie kolegi 8) Nie wiem czy ta pozycja na misia nie spowoduje ingerencji rzecznika urzędu do ochrony jedynych słusznych wartości ble ble ble... A bombki to coś w stylu bomb robionych kiedyś z "korków" (tak sądzę po zapalniku, ale odgłos wybuchu jakby słabszy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 A bombki to coś w stylu bomb robionych kiedyś z "korków" (tak sądzę po zapalniku, ale odgłos wybuchu jakby słabszy)? Akurat Tobie mogę zdradzić konstrukcję Hubercie - jak co to pytaj na priv. Zaś co do huku - nie ma porównania z "korkami", ale jak pisałem film nagrywany był aparatem cyfrowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Piotrze, tylko powiedz a zabiorę moją kamerkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Gratuluje Piotrze! Szkoda tylko, ze na filmie nie widac tej bombki i trzeba sie domyslac ze ona w ogole gdzies tam spada. Lepiej souszczac balony z talkiem - tylko ze to sporo wazy, ale przynajmniej nikomu palca nie urwie i widac wybuch na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 jaki napęd jest zastosowany w tym modelu?z tego co widzę to jest coś z przekładnią tak jakby 280 ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 jaki napęd jest zastosowany w tym modelu?z tego co widzę to jest coś z przekładnią tak jakby 280 ale mogę się mylić. 480 z przekładnią bodaj 3,5:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.