Diakon Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam. Wielu z Was robi ciekawe i ładne filmiki modelarskie, i jak widzę, przy pomocy inych programów niż wbudowany w windowsa Movie Maker. Chciałbym sie zapytać, czy możecie coś polecić, chodzi oczywiście o jakiś darmowy i możliwie prosty w obsłudze (po polsku pewnie nie ma... :wink: ). Nie jestem abolutnie specem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że Movie Maker trochę... hmm.. kiepści? Nie wiem, moze się mylę. Ale ma raczej spore ograniczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Raczej sporo kosztuje ale polecam Adobe Premiere Pro CS5 - zaawansowany program do obróbki. Tańszy: Sony Vegas Platinum Edition 8.0 lub SONY Vegas 9.0e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 WMM może jest prosty, ale do większości funkcji wystarczy. Pewnie, że "Avatara" w nim nie zmontujesz, ale prosty montaż z filmu lub filmów zrobisz. Ma sporo efektów wbudowanych, można łatwo dodać napisy lub plansze z tekstem. Czasem właśnie prostota jest zaletą. Jeżeli filmiki z WMM wychodzą ci niskiej jakości - sprawdź opcje kompresji i formatu. Może są ustawione na filmy "lekkie", a nie ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big-marr Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 no i tu jest pytanie wszystko zależy od tego jaki jest plik źródłowy chodzi o rozszerzenie uzyskanego pliku. Trzeba wziąć pod uwagę że niektóre programy nie obsługują niektórych rozszerzeń plików więc napisz jaki ty uzyskujesz plik i wtedy coś można do tego dobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Sony Vegas movie studio hd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 No więc tak. Rozdzielczość nie jest szaleństwem, ale na małe potrzeby starcza - 640x480. Przykładowy filmik obrobiony w WMM o długości 1:10 ma 7,02MB. Dla porównania, 54 sekundowy film "surowy" który został użyty ma 47MB. Formaty... Surowe to chyba wmv (czy wmf - wybacznie, nie znam się :oops: ). Przy obrabianiu było ustawiane na jakość. Aha, i pytałem o darmowe :wink: , dla amatorskich (bardzo) celów mi nie potrzebne profesionalne programy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 http://www.dobreprogramy.pl/Ulead-VideoStudio,Program,Windows,12095.html ja używam tego programu do obróbki filmów z gum cam'a i FPV. Jak na razie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Z takich amatorskich - absolutny standard - od lat na rynku,przystępna: Pinnacle i Adobe Premiere Elements - za 180-300zł doskonałe programy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big-marr Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 wmf czyli windows media file powinien obrabiać standardowy windows movie maker z pod win 7 jest całkiem fajny ale i z pod xp też wystarczający może to nie rakieta ale zawsze coś stworzysz no i darmowy o ile nie patrzeć na ceny microsoftu jak coś nagrasz to daj linka chętnie zobaczę jak ci to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja jeszcze używam Vegas Movie Studio HD Platinum 10.0 Program na prawdę jest wart swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja używam Pinnacle studio i jest bardzo dobre i wygodne. Filmy przez ten program możecie obejrzeć tutaj. JAkość to jest jednak już z kamery telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c4 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja używałem programu VideoPad Video Editor i jak na moje potrzeby to jest OK http://www.nchsoftware.com/videopad/index.html Czasami korzystam z VirtuaDub'a, a do konwersji formatów używam Format Factory (rewelacyjny programik - polecam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja używam Nero Vision 10 i przystawek. Duże możliwości konwersji, edycji obrazu i dźwięku. Płatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Do wszystkich moich filmów: Kanał na Youtube używam Ulead Video Studio SE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.