marek rokowski Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 ano da się! miotła zaczepiona za "włosy" do stołu w połowie długości kija podstawiona waga na końcu zawieszony za ogon model wciskamy na wadze "zerowanie" dajemy gaz na radiu i patrzymy co nam pokazuje waga wynik dzielimy przez dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Miotła, miotłą... Tylko skąd ja wezmę CNC do przymocowania miotły? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 do małych modeli to faktycznie niezła idea, ale co tu zrobić do 3m szybowca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 .... co tu zrobić do 3m szybowca? W czym problem? Co najwyżej zamocujesz miotłę ciut wyżej (długość kadłuba + cuś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Co najwyżej zamocujesz miotłę ciut wyżej (długość kadłuba + cuś)właśnie ta długość kadłuba + cuś jest problemem. Spróbuje zrobić coś podobnego w poziomie.. także z użyciem miotły jak tylko będzie możliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 masz w domu szafę? - chyba nie powiesz że masz modele o większej długości kadłuba niż ona -poza tym zawsze zostaje jeszcze balkon, dach, etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 masz w domu szafę?wnękowe -poza tym zawsze zostaje jeszcze balkon, dach, etc a takim ryzykantem nie jestem coś wykombinuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Pomysł genialny w swojej prostocie, na takie najtrudniej wpaść :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A szybowiec ma ciąg? No chyba, że elektroszybowiec :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Marek my tu kombinujemy a tu miotła A brzozowa może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ten pomiar wykaże bzdury.Wystarczy przesunąć wage bliżej modelu i wynik będzie mniejszy.Im dłuższe ramię tym większa siła nacisku. Można jedynie porównać który silnik jest mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Widzę, że jak w szkole było o dźwigni (okolice piątej klasy), to kolega grał w kapsle. Autor pomysłu na szczęście nie i nawet to opisał. wynik dzielimy przez dwa Warto wrócić do tego, co opisał jeden Grek, co ganiał na golasa po Syrakuzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 ok kabanosik! twój avatar chyba jest jednak aktualnym zdjęciem, bo czytanie ze zrozumieniem i prawa fizyki są Ci obce EDIT: widzę że Kojot mnie uprzedził w komentarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 ok kabanosik! twój avatar chyba jest jednak aktualnym zdjęciem, bo czytanie ze zrozumieniem i prawa fizyki są Ci obce EDIT: widzę że Kojot mnie uprzedził w komentarzu Sorki ,żeczywiście musiałem działać pod wpływem impulsu i nie doczytałem do końca Twojej wypowiedzi. Nie doczytałem ,że opierasz o wagę dokładnie na środku dźwigni i dlatego napisałem o tym przesuwaniu wagi. Ale co do praw fizyki to kłamstw nie napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 hehe - zwracam honor masz rację: z fizyką u Ciebie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Patent niezły Tylko nikomu nie życzę zerwania się modelu z takiego instrumentu pomiarowego w trakcie testu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a ja używam takiej wagi: http://allegro.pl/k200-elektroniczna-waga-wedkarska-hakowa-lcd-i1241005709.html wieszam model pod ścianą, taruję wagę i gaz do dechy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a czy włosie szczotki jest istotne ? W sumie zmienia punkt podparcia :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a czy włosie szczotki jest istotne ? W sumie zmienia punkt podparcia :rotfl: :rotfl: Istotne dla "sarkazmu" autora :devil: :crazy: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Istotne dla "sarkazmu" autoraten typ tak ma :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.