robraf Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 piękny masz mzoe jakis szablon tych wzorow? okleilbym sobie tak jeden modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 wszystko ręczna robota Testy trwają . Na razie mogę powiedzieć tylko tyle że model jest super stabilny i dość wolny pomimo większej masy masy 1.3kg ( specjalnie cięższe RC daliśmy ). Wyważenie jest ok - jeszcze można dać aku do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mirek jak tam Twoja katana ? Moja lata : Na razie filmik taki sobie, jak wprowadzę parę zmian to będzie lepiej. Chyba coś z tego będzie . Good watchning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Jestem pod wrażeniem, co ten model potrafi. Moją Funtanę ma oblatać Paweł W. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuptus_34 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Panie Mirku.... pozdrawiam.... popatrzyłem...... oczytałem... i zastanawiam się czy rzeczywiście nie sprzedać extry i nie zabrać się za ten modelik.... z forum wynika że składa się ... i lata tak jak wszystkie Pana konstrukcje... czyli po prostu super..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Panie Mirku.... pozdrawiam.... popatrzyłem...... oczytałem... i zastanawiam się czy rzeczywiście nie sprzedać extry i nie zabrać się za ten modelik.... z forum wynika że składa się ... i lata tak jak wszystkie Pana konstrukcje... czyli po prostu super..... Witam. Prosiłbym po imieniu a nie na " Pan ". Projekt i konstrukcja Funtany jest konstrukcją kolegi Sławka-Sławek mod. Model będzie wypuszczany pod Sławka marką AeroDesgnWorks. Ja zajmuję się dystrybucją tego zestawu. Bardzo się cieszę, że model się podoba. Co do zakupu tego zestawu , to będzie dostępny w najbliższym czasie - zawiadomię kiedy. Później wrzucę zdjęcia podwozia z blachy duralowej , są wycięte " wodą" i wygięte , gotowe do przykręcenia, takie podwozia będą w zestawie. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Wiec jest tak: postanowiłem poznać CAD w stopniu bardziej zaawansowanym ponieważ chciałem narysować sobie Ultimate . Jednak zacząłem rysować w ramach ćwiczeń Funtanę. Rysowanie w CAD nie jest aż tak skomplikowane wiec zaprojektowałem model wraz z wizualizacjami 3D. Potem przyszedł czas na próbne cięcia. Okazało się jednak że model wymaga poprawek które zostały wprowadzone . Próbne modele trafiły do Mirka i Krzyśka (elektryki rc) któremu pragnę tu podziękować za wykonanie tego modelu oraz jego oblatanie a także za uwagi odnoszące się do konstrukcji i własności lotnych. Idąc dalej narysowałem Ultimate w wersji 20-300 o rozpiętości 105cm i wadze do lotu nie przekraczającej 1250g (takie są założenia) . Z Mirkiem Próbujemy wprowadzić te modele do sprzedaży jako KIT . Ja nie mam za bardzo czasu na zajmowanie sie dystrybucją tych modeli wiec spadło to na barki Mirka. Niebawem otworzę mały sklep internetowy z tymi modelami. W planach są modele: Yak54, S-300, Edge540, Extra 330L oraz Pitts Special S1C. Wszytko pod silnik elektryczny. Oczywiście po przeróbkach mogą latać na spalinowych. Dlaczego elektryczne? Po pierwsze posprzedawałem wszystko do spalin łącznie z silnikiem benzynowym i osprzętem. Po drugie nie mam czasu na klejenie i robienie od podstaw modeli dlatego zająłem projektowaniem. Cała akcja jest na granicy opłacalności ale może parę osób będzie miało z tego pociechę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Niebawem otworzę mały sklep internetowy z tymi modelami. To ja się bardzo cieszę bo znając Twoje możliwości wiem że będą to opracowania na wysokim poziomie. Czekam na otwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Niebawem otworzę mały sklep internetowy z tymi modelami. To ja się bardzo cieszę bo znając Twoje możliwości wiem że będą to opracowania na wysokim poziomie. Czekam na otwarcie. Mam nadzieję że pomysł wypali i coś z tego wyjdzie. Póki co na tapecie jest szybowiec Freda Militky-ego Mosquito w wersji 3000mm. Zresztą chyba wiesz co nie co na temat tego grupowego projektu Myślę że wyjdą fajne puzzle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Oto zdjęcia podwozia , które będzie w zestawie Funtany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Dziś wyjdą do Ciebie Mirku kabiny i ośki, kabinki maja delikatne skazy ale jutro będę polerował kopyto więc powinno być ok. Maski też spróbuję jutro tłoczyć, 17-centymetrowa głębokość tłoczenia nie nastręcza trudności jak się okazało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam. Kabinki wczoraj do mnie dotarły - WIELKIE DZIĘKI SŁAWKU ! Model czeka na oblot, ale ta pogoda ........ Pozdrawiam. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 dziś było oblatać jak na tą porę roku pogoda była super :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Wszystko w rękach Pawła W , bo to On ma ją oblatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Mam nadzieję że Paweł porobi fajne fotki i film bo coś muszę wstawic na stronkę internetową a Paweł moze by mi to udostępnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 dziś było oblatać jak na tą porę roku pogoda była super :wink: To ja zapraszam do pracy za mnie, z chęcią pojadę na lotnisko zamiast tego Zdjęcia będą, wszystko dokumentuję w miarę możliwości, zobaczymy co da się zrobić z filmem, bo niestety jedyna możliwość nagrywania jaką mam to aparat cyfrowy a to niekoniecznie dobrze wychodzi Może niedziela... Nie chcę tego mówić głośno, bo znów będzie jak nie mgła to inne badziewie :? EDIT: Żeby nie było za chwilę będzie kilka fotek i trochę opisu i moich spostrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Jestem na weekend w Lublinie, moge wpasc w niedziele na lotnisko z kamerka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 To nie będzie opisu - idę dłubać, żeby do końca wydłubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Zrobiłem nowe wytłoczki ale jedna była ze skazą materiałową więc zastosowałem ją w swoim modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Mial bym dwa pytania: Gdzie i kiedu mozna ten Model zamowic? Ile on bedzie kosztowal ? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.