Jaccy1 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 No to na wybory jedziemy do Starych Marz czy na Bloczek? Jak Marzy, to może i oblot? ... czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Tzn, ze obloty będą dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 czegoś...szybkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Marzy na razie spora odchyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Stare Marzy-Klif, pradolina wisły, loty żaglowe i termiczne53°28'1.47"N - 18°39'0.73"EKierunek wiatru: 160-180, idealny 170 A będzie 115-120. Mam nadzieję że się zmieni, tylko na co? Chyba, że przesuniemy się bardziej w prawą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ja z Damianem ruszamy na 'bloczek" jutro koło 10. 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Coś tam zalatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Fajnie dziś wiało - też polatałem ale w innej lokalizacji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jechałem do was jechać, ale się zagadałem i pojechałem w drugą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jacku się nie doczekaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jacku się nie doczekaliśmy Ale zaliczyłem wreszcie Nowe Jeszcze tylko Parski i okolica zaliczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jak się kiedyś wszyscy zjadą na jedną miejscówkę, to dopiero jaja będą. Trzeba będzie robić kolejki, jak na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja TEŻ NADCIĄGAM - MIEJSCE SZYKOWAĆ BOO DUUUŻY JESTEM !! (CHOCIAŻ POSTANOWIŁEM TROCHĘ SCUDNAĆ ... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Damy radę jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Zawsze lepsze coś zalatanie, niż wcaleNawet kamuflaże byłyWięcej fotek w temacie "Strzelce Dolne - Bloczek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Moje pierwsze loty w tym roku choć niektórzy już 4 dzień na zboczu. Dziś udało się zalatać Unisław. Było wszystkiego dużo, słońca,wiatru, turbulencji, zimna, modelarzy i modeli czyli było dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Huragan FELIKS dał się we znaki chyba wielu osobom o czym pisze >>> niejedna strona <<<Dzisiaj "Łowcy Huraganów" spotkali się na zboczu w Starogrodzie, no i polatali. Było hardkorowo! Nie będę pisał, że było łatwo, ale daliśmy radę To się nazywa przewietrzyć modele !!! Prędkość wiatru w szkwałach do 28m/s. Czyli delikatnie przekraczało magiczne 100 km/h W okolicy połamane drzewa, pozrywane dachy. Z resztą piszą >>> o tym w różnych miejscach <<< Cytat: ...całkowitemu zniszczeniu uległ dach budynku jednorodzinnego w miejscowości Gruta k. Grudziądza. Wichura zniszczyła też niemal całą połać dachową w budynku mieszkalnym w miejscowości Michale koło Świecia."Dobra, ale teraz do latania. Sam start wcale nie był łatwy.- Może Ci pomogę?- Nie, dam se radę (no nie wiem).Na zdjęciach jakoś wiatru nie widać, ale przecież widzę, że normalnie nie daje rady stanąć z modelem,więc na szybko wymyślałem sposób delikatnie mówiąc "makietowo" (czyli z ziemi) A tak naprawdę to tak dymało, że nic tylko:- Na glebę i ani się waż ruszyć! - Dobra mamy go.- Teraz lekkie wysunięcie za skarpę i lecisz Jakoś dało radę Jak wiaterek deczko osłabł- Normalnie nie wierzę. To już aż tak osłabło?Spadło do 18,5m/s Wtedy dało się już startować standardowo Ale to wcale nie oznaczało, że w czasie przerwy można było zwyczajnie położyć model.Modele leżące nawet za drzewami musiałby być przeciśnięte do gleby co najmniej plecakami (inaczej same latały) A co to za model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Niejednych nawet na kolana rzuciło !!! Ale fajowo - na piankowca to jednak nie były klimaty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Może i na piankowca za mocno dymało, ale jakbyś miał drzwi od stodoły, to jak najbardziej by się nadały. Czemu by nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Extra relacja, z takim wiatrem to już nie żarty brawo. Nam z juniorem kiedyś udało się polatać przy 24 m/s w Strogrodzie drewniakami i nie było to łatwe skrzydła przy puszczaniu gięły się jak łuk Kamień rzucony wracał z powrotem na zawietrzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.