malinn Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Witam Założyłem nowy temat by umawiać się tu z Kolegami z okolic na latanie na zboczu. Po lotach będzie można robić tutaj relację. Temat odnośnie Bydgosczy strasznie jest zaśmiecony, a jest kilku Kolegów zainteresowanych tylko szybowcami latającymi na zboczu. Jutro Niedziela i zboczowe loty w Strzelcach Dolnych. Ładować pakiety i do zobaczenia na zboczu - nie zapmnijcie ciepło się ubrać ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest horn3t Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Malinn fajny pomysł, jutro latamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest horn3t Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 My byliśmy dziś krótko, Damian oblatał na zboczu Uniqua :jupi: , mnie skutki dnia poprzedniego nie pozwoliły na loty :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Ekipa dziś dopisała, potem wpadł Pupi i Kolega Michał H. Polataliśmy , pogadaliśmy było fajnie. Pogoda piękna. Tylko te wentyle od jelcza przepuszczały coś :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Znacie to zbocze? Wracając dziś do domu rozglądałem się za nowymi zboczami. Znalazłem ciekawe miejsce przed Grucznem (jadąc z Bydgoszczy). Miejsce jest o tyle fajne (w porównaniu z Talerzykiem i Strzelcami), że pozbawione krzaków i drzew. Jest to mniejszy odpowiednik Starogrodu, ale na kierunek NE - także park, ta sama roślinność i owieczki. Patrząc z góry stok ma takowy kształt - z lewej strony prosty odcinek, z prawej okrągła niecka - coś jak niecka w Unisławiu. Zrobiłem nawet trzy starty i radziłem sobie, skoro ja dałem radę, to... Owa niecka ładnie "spręża" wiatr, więc przy małych powiewach niedużymi modelami można polatać, jak sądzę. Kilka wartych sprawdzenia wzgórz widziałem też w samym Grucznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Panie Piotrku co to za modelik na 3 zdjęciu od dołu ? bo jakoś kadłub mi znajomy taki Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Panie Piotrku co to za modelik na 3 zdjęciu od dołu ? bo jakoś kadłub mi znajomy taki To NYX, rodem z Inowrocławia.A za "Pana" to mam Pepsi u Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 To NYX, rodem z Inowrocławia. A za "Pana" to mam Pepsi u Ciebie. Tak myślałem OK 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manaq Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Zapraszam na nową, dopiero co budującą się stronę www gdzie będzie można znaleźć informację o naszym lataniu na zboczach w dolinie Wisły i nie tylko. Fotki z niedzielnego latania w Strzelcach Dolnych http://f3fcb.webnode.com/fotogaleria/a2010-10-03-strzelce-dolne/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 Lataliśmy w Grucznie na dwóch zboczach. Lepsze to zbocze co widać z drogi ale kierunek podobny jak na Strzelce - a na strzelcach jest lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted October 8, 2010 Author Share Posted October 8, 2010 Zapraszam wszystkich szybowników rc z oklic juto tj.9.10.2010 na Tależyk w TOPOLNIE. Będzie ognisko (prowiant w własnym zakresie), loty na żaglu - ma wiać 4m/s Zbiórka 12.00 na górce. Kto wpadnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damek Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Ja z tatą odpadamy .Niestety tata chory, a ja na zawodach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Będę, będę. Może powiadomcie esemesowo Asy, Pupisie i innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smootny Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Obiecałem, że też będe - choć męczy mnie jakaś grypopochodna gadzina, dziś druga kuracja rumowa. Jeżeli do jutra będzie wszystko będzie w miarę ok to napewno przyjadę ( modele już przygotowane) :mrgreen: muszę tylko jakieś mięsiwo nabyć :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest horn3t Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Zalataliśmy dziś pod wieczór Unisław, ze zboczowym lataniem nie miało to za wiele wspólnego ale pokręciliśmy się troszkę w powietrzu i podziwialiśmy zachód słońca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Faktycznie jakbym w piekle latał Fajne foty. Mogę skraść na moją stronę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 Koledzy , jutro ma wiać 4-6m/s , może poprawka w Topolnie? :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest horn3t Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 My mamy czas jedynie w niedziele do południa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 postaram się być o której? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smootny Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Koledzy , jutro ma wiać 4-6m/s , może poprawka w Topolnie? :mrgreen: O której przewidujesz być ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.