meteor Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam Pytanie jak w temacie: Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Wiem że ma charakterystykę wykładniczą, nie znam jego wartości. Gdzie można taki zanabyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Najprawdopodobniej to potencjometr z wyłącznikiem, a wartośc to 20 kohm. (20 x10 do potęgi 3). B - oznacza że logarytmiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Nie jestem pewien ale coś mi świta w głowie ze takie lub bardzo podobne cudo kupiłem kiedyś w Warszawie na ul.Wolumen, jest tam sklep w którym są same potencjometry. Po pewnym czasie okazało się że taki potencjometr siedzi w CD-ROMie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Dzięki Darek! Teraz tylko taki znaleść z sklepie i jestem w domu W napędach też poszukam, mam kilka rozebranych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 B może oznaczać zarówno logarytmiczny jak i liniowy. Są różne, dokładnie odwrotne notacje, w zależności od producenta. Któraś jest bardziej popularna, ale ja już kilka razy się naciąłem i od tego momentu zawsze sprawdzam miernikiem jak się opór zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Sęk w tym że się nie zmienia bo jest uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 meteor, a powiedz z czego wydłubałeś ten potencjometr, może tak będzie łatwiej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Z przenośnego DVD, było do regulacji głosu. Prawdopodobnie te z CDromów będą pasowały. Jednak powywalałem wszystkie płytki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 jak nie znajdziesz to ja mogę poszukać w swoich napędach, na 99% coś powinno być :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Przejdę się jutro do serwisu komputerowego, pewnie coś się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 A to nie podwójny czasem do torów stereo itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Bzik miał rację wydłubałem coś takiego z CD romu Działa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Bardzo się cieszę że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.