Gość Anonymous Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Znów link nie właściwy... ale domyślam się ze jest to silnik FC 28-22 Brushless Outrunner 1200kv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Poprawiłem link. nie skopiowałem kilku cyferek;p silnik chyba będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Silnik będzie dobry. Miałem taki sam w moim Ultronie i całkiem dobrze sobie radził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jak na razie nie potrzebuję nadmiaru mocy więc taki będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ja też przy swoim Ultronie mam ten silnik i nadmiaru mocy mu nie brakuje polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 A na takim silniku: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=14262 Chodzi mi o to żeby dobrać silnik najlepiej ze sklepu we Wrocku albo przez allegro. No i regiel do tego silnika 20A albo 25A mógłby być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ten silnik też będzie. A regulator wystarcz 20A, ale na przyszłość możesz wsiąść większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam. Dawno nie działo się nic w tym temacie, bo wykonywałem takie nudne czynności jak wklejanie zawiasów i wkręcanie serw. To są efekty moich zmagań ze skrzydłami: A to serwa zamontowane w kadłubie. Na spodzie widać balsowy "klin". Pod nim jest pręt węglowy 1mm. Tak dla usztywnienia. Widać jeszcze niewyschnięty klej: Dziękuje Pawłowi za zrobienie zdjęć. I jak? Co myślicie o moich zmaganiach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 B. fajnie Ci to wyszło,czysto.Fajnie że taki pierwszy model Ci fajny wyszedł Tylko jak rozbijesz będzie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaprę się i będę ślęczał przy kompie przed symulatorem całe dnie. :| Wolę trochę się poduczyć i czasu zużyć (żeby nie powiedzieć, że stracić), niż żeby moje półroczne wypociny poszły do śmieci w 15 sekund :wink: . Mam nadzieję, że nie będzie to jakaś torpeda :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 niż żeby moje półroczne wypociny poszły do śmieci w 15 sekundpo 15 sek to on będzie już twój, zazwyczaj te pierwsze pechowe loty trwają od 3 do 5 sek. :mrgreen: Serwa wkręcałeś w depron? a nie lepiej wkleić na dragona? Lotki jakiej grubości? dawałeś wzmocnienia jakieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ten model na lotkach nie musi mieć wzmocnień ja mialem lotki z 6mm i nie było potrzeby ich stosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam Serwa wkręcałeś w depron? a nie lepiej wkleić na dragona? Serwa nie były wkręcane przecież w goły depron. Pod nim są jeszcze beleczki z balsy 5mm. Jak na mój gust to dobrze trzyma. Lotki jakiej grubości? dawałeś wzmocnienia jakieś? Co do lotek to są klejone z dwóch 3mm. Kupiłem taki klej do tapet, który śmierdzi jak wikol, wygląda jak wikol tylko, że jest bardzo sztywny. Lotki posmarowałem bardzo dużą ilością kleju (2mm linia przy krawędziach i zygzak w środku), a więc lotki też są sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Złożyłem wszystko do kupy. A tak ta kupa wygląda :mrgreen: :mrgreen: Stery i lotki nie są jeszcze połączone z serwami, więc dlatego tak "zwisają". To na tyle. Dalsze prace ruszą w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Czyżbyście nie mieli żadnych zastrzeżeń do modelu? Bo coś tu ciiicho. Zrobiłem dzisiaj napęd lotek. To znaczy nie do końca bo nie obkurczyłem rurek termokurczliwych. Tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Co do lotek to są klejone z dwóch 3mm. Kupiłem taki klej do tapet, który śmierdzi jak wikol, wygląda jak wikol tylko, że jest bardzo sztywny. Lotki posmarowałem bardzo dużą ilością kleju (2mm linia przy krawędziach i zygzak w środku), a więc lotki też są sztywne.trochę kiepski pomysł z tym klejem i depronem 3mm. Ciekawy jestem jaka waga do lotu wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 mogłeś sobie darować pręty węglowe na tych lotkach, więcej waży ta koszulka niż byś to całe z drucika zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 te dźwignie sterów z czego są zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Stawiam na opakowanie po lodach... Jak ktoś robi zawiasy z dyskietek, to zostaje mu obudowa z miękkiego plastiku, który ładnie. się tnie dobrymi nożyczkami. A dziurki można zrobić gorącym prętem popychacza. W sam raz na dźwignie steru do takich lekkich modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekS Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 A skąd masz plany Vadic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.