kesto Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nie nawalam jej bez pojęcia. Daję jej znikome ilości, więc to nie dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Głowiłem się trochę nad sposobem połączenia pływaków rurką węglową i tu znowu z pomocą przyszło moje ulubione wiertło z rurki od anteny radiowej. Jak zwykle "robaczek" to wycięty przez wiertło kawałek pływaka. Rurki jakimś cudem udało się wkleić równolegle względem siebie, choć wierciłem "na oko". :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Szpachlówka wykańczająca firmy NOVOL Obrazek Zmylił mnie kolor - używam takiej samej, tylko SOFT, a ona jest żółtawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Klaniam sie nisko ! PIEKNA ROBOTA !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Piękna robota! jesteś profesjonalistą, teraz tylko czekamy na filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Znam kształt tych pływaków :lol2: . Ja w swojej Macchi mam linki http://img504.imageshack.us/i/macchi88.jpg/ Na tym zdjęciu tego nie widać ale poprawiłem dolne odciągi i zastąpiłem prętami węglowymi tak jak to zrobił Krzysiek. Linki mi się "rozjechały" Fajna ta twoja Macchi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekkr Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Krzyśku szacunek!! jesteś wielki!! ja jak zwykle zamówiłem gotowca konstrukcyjnego:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Pływaki dokręcone. Śruby oczywiście później pomaluję na czerwono. Mam nadzieję, że kąt ustawienia pływaków, skrzydeł i kadłuba jest prawidłowy. Tak wygląda od przodu. Oczywiście brakuje jeszcze odciągów, nad którymi właśnie się męczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 "Odrutowałem" trochę model. Odciągi zrobiłem z plecionki stalowej i końcówek do zarabiania przewodów elektrycznych. Wkręty mocujące odciągi do skrzydła wykorzystałem z kaset magnetofonowych. Reszta, to typowe snapy i trochę toczenia celem wykonania tulejek redukcyjnych. Teraz model jest dość mocno usztywniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 W samolocie sterów wodnych nie było w modelu chyba też nie będzie i już teraz jestem ciekaw jak będzie wyglądać sterowanie na wodzie,szczególnie przy większym wietrze. Mam małe doświadczenia w tym zakresie ale miałem okazję to sprawdzić i potem szybko zamontowałem ster.Bez steru wodnego model zawsze ustawiał się pod wiatr o płynięciu bokiem do wiatru mogłem zapomnieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jestem ciekaw jak będzie wyglądać sterowanie na wodzieSiłom i godnościom osobistom :wink: Cierpliwości, wszystko pokażę w swoim czasie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zapomniałem zapytać się z jakiego jeziora będziesz startował? Czy do niego wpada rzeka Lega? Sam startowałem z jeziora z którego Lega wypływa Może mamy ze startami coś wspólnego Oczywiście było to parę late temu ale było OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Pierwsze starty pewnie zrobię z jeziora Ełk, tak jak w przypadku Cataliny. Rzeka Lega przepływa przez Selmęt Wielki - jeziora na wschód od Ełku. Tam pływam na desce windsurfingowej :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Byłem na urlopie i startowałem z jeziora Olecko Wielkie a z niego wypływa Lega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dla lepszego chłodzenia silnika, wywierciłem otwory w przodzie modelu przy pomocy jakże użytecznego wiertła rurowego i dokleiłem "łezki"wycięte z rurki aluminiowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dwa śmigła jak w w prawdziwym samolocie a już liczyłem że będzie tradycyjnie jeden silnik jedno śmigło Latałeś już na takim napędzie,jak to w powietrzu się sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 neutralnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Model wyszedł super i właśnie dlatego wymyśl jakieś rozwiązanie kołpaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 To jest właśnie lekki problem. Jeden kołpak powędrował do śmieci . Muszę trochę pokombinować, aby było lekko i ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ten większy (ale niziutki), to mniejszy problem - zrobiłbym z laminatu w kształcie miski, dno z przodu śmigła, a mocowanie na te 4 śrubki. Musi być lekki, bo przy dużym wycięciu na łopaty nawet grubościenny plastik w moich kombinacjach odkształcał się pod wpływem siły odśrodkowej - nie do wyważenia. Mniejszy musiałby być dwuczęściowy: znowu miska, tym razem mocowana pod smigłem i jeszcze jakiś nosek z wycięciem na śmigło na wierzch. :crazy: :crazy: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.