Jano Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Jedyne co mogę powiedzieć to Zostaw te elektryki Irek ze spalinami nie miałeś problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Wiele osób pisało, że te Emaxy to dobre silniki i osiągają podany ciąg - 700g. Ja mierzyłem ciąg na zwykłej wadze uchylnej i najprostszy "dzwonek , który kupiłem jako pierwszy w życiu - z 5 lat temu jest mocniejszy od tego CF. Model próbował polecieć ze śmigłem - z wody GWS 9x5, a z ręki - APC 9x6. Z wody to nawet nie wchodził w slizg, mam nawet film z próby. Jano - ze spaliną też zdarzały się mniejsze czy średnie problemy - przeciez dwa lata temu na tym samym akwenie rozbiłem się spaliną 10cm 4suw :rotfl: ale rozbicie się a zniknięcie modelu to jednak różnica. Podobną sytuację miałem 30 lat temu z haczykiem: ostatnie dni wakacji, poszedłem na plazę popływać z modelem z Małego Modelarza - "Santa Maria" Kolumba. Zero wiatru, powierzchnia płaska tylko przy samym brzegu jak zwykle "fala". miałem maskę, a glębokosc gdzieś do kolan czy ud. Chciałem model zobaczyć od strony dna - niestety nie udało się model zniknął. Było tak płytko, że widziałem dno, nik nie zabrał z przechodzących bo byłem przy nim, woda niczego nie wyrzuciła... Kiedyś motoszybowcem też wleciałem za ścianę lasu w wysokie krzaczory - zupełnie nic nie było widać. Wróciłem po nadajnik i co jakiś czas ruszałem sterem w nadziei , że usłyszę dźwięk. I usłyszałem model leżał niecały 1metr ode mnie - skrzydła tak czerwone, że nie dało sie nie zauważyć. A jednak... Hubert pisałem już strata to ; model jak model stary ale dobra platworemka do kamerki typu gum, pakiet Turnigy ponad roczny, odbiornik synteza Corona, regulator 20A, nówka silnik Turnigy 900g ciągu, serw nie liczę no i kamerka z nówką kartą więc pare stówek w sumie poszło. A wszystko to z głupoty i niecierpliwości jak juz wspomniałem 17:20 szare nibo nad morzem i całkowicie biały model... Wstawię film z lotu, który można traktować jako ostatni tego modelu bo po tej samej trasie. DEIT : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.