Rogus Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam. Zakupiłem swój pierwszy model z balsy i mam problem. W instrukcji mam coś takiego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/904bfb27a3f35ab0.html I nie wiem odkąd mam liczyć te 75mm od punktu 1 czy 2 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/056440f8237a9814.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 odpalę czarodziejską kule zgadule i zaraz ci napiszę albo właściwie mam 50% szans na trafienie to wybieram 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogus Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 To teraz mam iść do konkurencyjnej wróżki potwierdzić wizje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 wujek dobra rada albo babcia paola pomoże konkrety co za model i o jakie punkty chodzi bo do tej pory wiemy ze to p-51 z balsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogus Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Jakie konkrety podać. Po prostu chodzi mi odkąd mam liczyć te 75mm, czy od samego kadłuba tam gdzie jest tego skrzydła zdeczka wiecej czy tam dalej. Musze gdzieś wsadzić baterie a nie chce zeby lot trwał 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Rogus, źle podlinkowałeś obrazki. Nikt nic nie widzi, stąd problemy ze zgadywaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 EzoTV - wróżka, tarot, horoskop, sennik, wróżenie przez Internet http://www.ezotv.pl/ nawet chata maja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Najlepiej licz od dziobu :devil: a jeszcze lepiej pokaż skan planów. Z resztą tam powinien być pokazany środek ciężkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Raczej w punkcie 2 http://zapodaj.net/b7b68cf067fa.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 od krawędzi natarcia odlicz a nie od spływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam. Zakupiłem swój pierwszy model z balsy i mam problem. W instrukcji mam coś takiego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/904bfb27a3f35ab0.html I nie wiem odkąd mam liczyć te 75mm od punktu 1 czy 2 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/056440f8237a9814.html Od miejsca obok 1, czyli najbardziej z przodu, bo:- jest to konkretne, charakterystyczne miejsce i pewnie to sobie wymyślili w instrukcji - do oblotu zawsze lepiej za bardzo przedni, niż tylny SC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Poza tym do wczoraj miałem ten model. SC mierz od punktu 1. Do tego ustaw dobrze wychylenia lotek. mój poległ gdyż nie mogłem go wyprowadzić z korka. Przy małej prędkości model jest bardzo ospały i lubi przepadać. Nie montuj podwozia bo rozwalisz skrzydło. No chyba ze umiesz podchodzić do lądowania z dużą prędkością i dysponujesz twardym (asfaltowym) podłożem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Do tego ustaw dobrze wychylenia lotek. mój poległ gdyż nie mogłem go wyprowadzić z korka. Przy małej prędkości model jest bardzo ospały i lubi przepadać.To nie wina wychyleń.Mustang niestety nie lubi latać powoli,o czym i ja się przekonałem.Lata i prowadzi się świetnie ,ale musi mieć prędkość.Cienki profil,mała powierzchnia,duże obciążenie jednostkowe.Jakiej firmy by nie był i nie jest geometrycznie przewymiarowany,taką będzie miał charakterystykę.Tu masz dwa filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 wujek dobra rada albo babcia paola pomoże konkrety co za model i o jakie punkty chodzi Ale Ci sie dowcip wostrzył. Żeby tak jeszcze poziom ci się choć do minimum podniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Ale akurat w tym modelu(tej firmy) musialem troche rzeźbić w mocowaniu skrzydla w kadlubie. Skrzydlo jest mocowane na 2 śruby. Gniazda śrub sa zbyt blisko dzwigni lotek, co daje max 2-3 mm wychylenie. Dlatego pisze o dobrym ustawieniu tych pow. sterowych. A no i jeszcze do autora wątku. Wzmocnij domek silnika np. trapezem ze sklejki 2mm. Jest bardzo delikatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogus Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 A na jakim pakiecie latasz? Zalecane jest 1300 lecz nawet jak położe go na silniku to nie jest dobrze wyważony. Dopiero jak połoze 2600 za silnikiem to jest ok. Wydaje mi się, że z tym wiekszym pakietem to cegła będzie straszna. No chyba że źle łapałem za skrzydło ale nie mam mozliwości teraz sprawdzić, nie mam go przy sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 U mnie zalecany był 1600 ,ale żeby się wyważył włożyłem 2250 i 40g ołowiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 O masakra:d ja mam w nim silnik turbojet z abcrc.pl, taki wiekszy, ciąg 1100g. Na pakiecie 1500mah 3emodel. Pakiet na max przy pierwszej wredze, miedzy wychodzącymi "pinami" domku silnika. Sc tak jak podane w instrukcji jest odpowiednie. Mialem tez w nim 2200 mah 3s i straszna cegla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.