Jedrula Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ponieważ robię model do fpv na silnik 5.5cm3 zastanawiam się czy nie będzie miał problemu z dostawami paliwa mianowicie przewody paliwowe będą miały ok 40cm i silnik będzie pracował na wysokości 3000m. Myślałem o pompie paliwa ale nie wiem czy są do tak małych silników. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Myślałem o pompie paliwa ale nie wiem czy są do tak małych silników.Z reguły wydatek pompy jest regulowany :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 to jeszcze instalację przeciwoblodzeniową musisz zamontować :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 3000m?! jak to osiągniesz? Dla mnie to abstrakcja taka wysokość chyba o czymś nie wiem oświećcie mnie. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 A będziesz go widział na tej wysokości aby nim sterować? A pompa tu http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=1377 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ponieważ robię model do fpv... Jeżeli będzie zasięg to chyba będzie widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 3000m?! jak to osiągniesz? Dla mnie to abstrakcja taka wysokość chyba o czymś nie wiem oświećcie mnie. :| to jeszcze instalację przeciwoblodzeniową musisz zamontować :mrgreen: I wszystko jasne proszę przeczytać do końca http://rc-cam.pl/viewtopic.php?t=2538. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Jedrula - dostarczanie paliwa to jedno, Perry zalatwi sprawe szybko i skutecznie, ale - przy takiej wysokosci musisz regulowac sklad mieszanki, pompa ma staly wydatek a powietrza im wyzej tym mniej. Motorek w trupa pijany bedzie i pewnie sie obrazi. O tym musisz pomyslec, Serwo do krecenia igla tylko jak znajdziesz wlasciwe ustawienia - ne wim pane Havranku. Pan Myanard Hill jakos to rozwiazal, cos ok 9km osiagnal ale wtedy internetu nie bylo i nie mial jak swoich trikow opublikowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Regulacja mieszanki to norma w FSR - tam warto poszukać i podpatrzeć jak to robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 O mieszance poszukam, zastanawiam sie tylko czy jeśli będzie pompa trza dawać ciśnienie z tłumika :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Guru Schier pisał coś o przelanym silniku; z wysokością ciśnienie maleje... Ale dawno to czytałem :oops: mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jedrula - nie trzeba ale gdzies trzeba to odpowietrzenie podczepic - tlumik tez moze byc, nie przeszkadza. Karlem - dobra masz pamiec ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Może i odgrzewam kotleta ale żeby zmieniać mieszankę można użyć zawor zdalnej zmiany mieszanki . Może się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.