Jedrula Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ponieważ robię model do fpv na silnik 5.5cm3 zastanawiam się czy nie będzie miał problemu z dostawami paliwa mianowicie przewody paliwowe będą miały ok 40cm i silnik będzie pracował na wysokości 3000m. Myślałem o pompie paliwa ale nie wiem czy są do tak małych silników. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertK Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Myślałem o pompie paliwa ale nie wiem czy są do tak małych silników.Z reguły wydatek pompy jest regulowany :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
witold_pi Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 to jeszcze instalację przeciwoblodzeniową musisz zamontować :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-rc Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 3000m?! jak to osiągniesz? Dla mnie to abstrakcja taka wysokość chyba o czymś nie wiem oświećcie mnie. :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanJ4 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 A będziesz go widział na tej wysokości aby nim sterować? A pompa tu http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=1377 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidey Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ponieważ robię model do fpv... Jeżeli będzie zasięg to chyba będzie widział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 3000m?! jak to osiągniesz? Dla mnie to abstrakcja taka wysokość chyba o czymś nie wiem oświećcie mnie. :| to jeszcze instalację przeciwoblodzeniową musisz zamontować :mrgreen: I wszystko jasne proszę przeczytać do końca http://rc-cam.pl/viewtopic.php?t=2538. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Jedrula - dostarczanie paliwa to jedno, Perry zalatwi sprawe szybko i skutecznie, ale - przy takiej wysokosci musisz regulowac sklad mieszanki, pompa ma staly wydatek a powietrza im wyzej tym mniej. Motorek w trupa pijany bedzie i pewnie sie obrazi. O tym musisz pomyslec, Serwo do krecenia igla tylko jak znajdziesz wlasciwe ustawienia - ne wim pane Havranku. Pan Myanard Hill jakos to rozwiazal, cos ok 9km osiagnal ale wtedy internetu nie bylo i nie mial jak swoich trikow opublikowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Regulacja mieszanki to norma w FSR - tam warto poszukać i podpatrzeć jak to robią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 O mieszance poszukam, zastanawiam sie tylko czy jeśli będzie pompa trza dawać ciśnienie z tłumika :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Guru Schier pisał coś o przelanym silniku; z wysokością ciśnienie maleje... Ale dawno to czytałem :oops: mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Jedrula - nie trzeba ale gdzies trzeba to odpowietrzenie podczepic - tlumik tez moze byc, nie przeszkadza. Karlem - dobra masz pamiec ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Może i odgrzewam kotleta ale żeby zmieniać mieszankę można użyć zawor zdalnej zmiany mieszanki . Może się przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.