rondon Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 witam, przeprowadziłem się nie dawno do Poznania, okolice Przeźmierowa. czy są tu jakieś zbocza w okolicy Poznania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meisadam Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Podbijam temat. Również szukam kawałka górki żeby po raz pierwszy spróbować zbocza z moim pierwszym szybowcem Mam na oku taki malutki wał na Edwardowie. Znajduje się po lewej stronie jadąc od King Crossa w stronę Ławicy, zaraz przy Bukowskiej. Ma może niecałe trzy metry, ale korzystny, lekko podkowiasty kształt. Czekam tylko na rzadki w Poznaniu północny wiatr! Wierzę, że są w okolicy lepsze "spoty", więc podzielcie się wiedzą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 W takim razie polecam ten portal pogodowy. http://www.meteo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Jadąc z poznania, przer owinskami, z lewej strony jest jakieś zbocze. Na przeciwko PrimaFlory. Trzeba przejść jakies 50m przez pole a potem to już w dol do rzeki. nie wiem jak to wygląda, czy zarosniete bo jak nie miałem szybowca to nie było po co jechac a jak juz mam szybowiec to nie ma kiedy jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubels Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 https://maps.google.pl/maps?q=52.445894,16.966065&hl=pl&num=1&t=m&z=17 Tu masz nasyp kolejowy. Nasyp ma z jakieś 6m wysokości. Od nasypu teren idzie w dół aż do koryta rzeki. Różnica wysokości między nasypem a rzeką to ponad 20m. Jest tam łąka. Teren bezpieczny. Ja tam latałem raczej elektrykiem. Ale z nasypu też miałem okazje startować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.