kefir Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 tak gopro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Gratulacje! powstał błyskawicznie aż żałuję że mieszkasz na drugim końcu PL pięknie wyglądały by na niebie w parze: żółty i czerwony ... nie wybierasz się na narty? będziesz zmieniał silnik na mocniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Specjalnie zamówiłem taki aby poszedł na 4s ale widzę że to coś nie tak z liczeniem u mnie I tu w specyfikacji jest napisane że może latać na 4s i 2500g ciągu http://abc-rc.pl/p/9/1145/silnik-c3536-9-kv910-silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 W moim Ursusie zamontowałem taki sam silnik. Leci spokojnie na ok 30% ciągu ;-) Śmigło mam 11x50 ;-) Ciąg zmierzony na wadze to ok 1,7 kg. Model jest jednak bardzo wolny. Z GPS prędkość maksymalna jaką zmierzyłem to ok 58 km/h. Prędkość, przy któej samolot uzyskuje siłę nośną to ok 23km/h Masa mojego Ursusa z wypozaśeniem do FPV to ok 2.1kg. Wczoraj odbyłem pierwszy lot FPV (niestety ze stara czarno białą kamerą, bo kolorowa jest jeszcze w drode do Polski) Leciało się bardzo fajnie. Lecąc FPV bez OSD (jeszcze się nie dorobiłem) nie ma się wyczucia prędkości. Generalnie to model wydaje się bardzo wolny. ;-) To był mój pierwszy lot FPV. Marek mówił: w powietrzu traci się orientację w terenie - MIAŁ 100% RACJI ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Skoro nie masz GPS to s kąd wiesz jaką miałeś prędkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Ładna platforma. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Skoro nie masz GPS to s kąd wiesz jaką miałeś prędkość A gdzie tak napisałem ;-)Nie mam OSD wyświetlającego na bieżąco sygnał na podglądzie na ziemi. Podpiąłem GPS na USB do układu elektronicznego który rejestrował parametry, w tym przypadku dane z GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 A ok nie wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak ja mam już dosyć tej zimy co mam wolne to albo zamiecie albo wiatr bleee już ne chcę tej zimy 2 Lot ursusa na siłę na przekór pogodzie [vimeo]http://vimeo.com/17976692[/vimeo] kefcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak mamy to obejrzeć, skoro wymagane jest hasło? a przynajmniej u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jakiego 2.4Ghz używasz w nadajniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Hasło kefcio, tak ciężko przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jakiego 2.4Ghz używasz w nadajniku?Dragon link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Masz ekran na odbiorniku albo na innym sprzęcie na platformie? Jak sie sprawdza ten system Dragon Link? Jest pewny czy działa do czasu i nikt nie wie kiedy padnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jak sie sprawdza ten system Dragon Link? Jest pewny czy działa do czasu i nikt nie wie kiedy padnie?Raczej jest pewny wiele ludzi na tym lata ja również, producent mówi że jest pewne 21km zasięgu, jeszcze nie słyszałem żeby komuś padł. Ryzyko zawsze jest jak ze wszystkim.Częstotliwość pracy 433mHz coś koło tego mają taksówkarze, chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jak sie sprawdza ten system Dragon Link? Jest pewny czy działa do czasu i nikt nie wie kiedy padnie?Tak jak wszystko inne, kiedyś musi się skończyć. Mercedes czy Porsche też każde kiedyś padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wiatr 8m/s to nie jest dobry moment na latanie [vimeo]http://vimeo.com/18306501[/vimeo] kefcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Latałem Ursusem przy wietrze dochodzącym chwilami do 20m/s. Cały lot praktycznie na 100% gazu. (normalnie 30% zapewnia spokojny lot) Kilkukrotnie model stał w powietrzu. Dodatkowo udało mi się wylądować pionowo niczym angielski Harrier ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie wiem czy dobre mam odczucie ale mam wrażenie jakby model lubił być przeważony na przód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja ciągle walczę z wyważeniem. Kilkukrotnie udało mmi się wyważyć model, że leciał jak trzeba, jednak nie pamiętam gdzie wtedy był środek ciężkości. Przy ostatnim locie miałem na ok 50mm od krawędzi natarcia. Następny lot to środek przesunę na 65mm. Może będzie lepiej ;-) Ps: Gdzie u Ciebie jest SC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.