solainer Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 No i stało się, po długie podróży, kilku telefonach i wyjaśnieniach dotarła paczka z Chin. W środku jest model skrzętnie opatulony w bąbelkową folie i dodatkowo zabezpieczony styropianem. Tak się prezentuje już rozpakowany. Z powodu emocji towarzyszących nam przy odbieraniu paczki, sensownych zdjęć z rozpakowywania brak. Jest tylko kilka takich. O samym modelu mogę powiedzieć tyle że jest wykonany ładnie i solidnie, nigdzie nie użyto kleju ryżowego, laminat nie posiada nierówności ani widocznych pęknięć. Wszystko pasuje a przynajmniej na to wygląda bo w chwili obecnej model złożyliśmy jak klocki żeby nacieszyć oko. Z wielu dostępnych opcji w jakich firma przygotowuje model wybraliśmy samolot niepomalowany ale z zamontowanym podwoziem. Dodatkowo zakupione zostało występujące w opcji wyposażenie kabiny. Tak się prezentuje wstępnie poskładany model. Teraz tylko trzeba zorganizować trochę miejsca i można powoli przystąpić do składanie tego do kupy aby w przyszłym sezonie model poleciał. Na pewno w trakcie relacji z budowy będę prosił fachowców od jetów o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 :evil: :evil: :evil: a gdzie zdjęcia????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_K Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Łaaadny. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Łaaadny. Gratulacje. Dziękujemy. Nadal jesteśmy zainteresowani Pańskim silnikiem, muszę tyko sprawdzić jaka jest różnica w wadze w stosunku do dedykowanego silnika, gabarytowo na pewno się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Piotrek, wstaw poprawnie zdjęcia tak aby było je widać. W znacznikach img a nie url. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Model piękny a te dwa elementy z kevlaru to do czego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zbiorniki paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Cóż, model ładniutki ,oby tak latał jak wygląda.Napisz jaka jest waga całości? Jaką turbinę przewidujesz zastosować ? Moją uwagę zwróciły golenie podwozia ,jeśli planujesz starty i lądowania z gruntowych lotnisk polecam tzw. " łamane " golenie, Druga zasadnicza sprawa, sprawdz z jakiego materiału są ośki kół w głównych goleniach, jeśli nic nie zmienili możesz mieć problemy Dural zewnątrz gwint M6 plus karb ;D wewnątrz otwór z gwintem M3 Ja dorobiłem ośki stalowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Piotrek, wstaw poprawnie zdjęcia tak aby było je widać. W znacznikach img a nie url. Wstawione śa tak jak trzeba i wyświetlają się tez ok Co do ośki to aż sprawdzę z ciekawości bo jeszcze nawet dobrze nie obejrzeliśmy modelu więc nie wiem ile tam się niespodzianek kryje. A tak przy okazji miałeś problem z podwoziem od skymastera czy z jakimś innym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Standardowe pytanie - gdzie i za ile? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Przede wszytkom gdzie?, bo za ile to już sobie sami sprawdzimy Trzymam kciuki za budowę modelu Takie relacje się rzadko trafiają na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 A kupiłem bezpośrednio u producenta maja dużo modeli, obejrzeliśmy modele w Niemczech na targach JETPOWER i zamówiliśmy już upatrzony model. Link do strony producenta SkymasterJet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zdjęć nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Model jest super- viperjet to jeden z piekniejszych samolotow. Oby tak dalej! A co do fotek to chyba zalezy od przegladarki- czesc osob widzi, czesc nie. Ja korzystam z Opery i nie mam problemow z fotkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 O rzesz kurcze, ale fajowy model. Namawiam na pomalowanie go na czerwono-czarny (taki jak ferrari) z linku jest tam taki. Po prostu bajka. Gratuluje nabytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Model pikny, mi często marzy się jet fpv. Mam tylko małe pytanko czemu w jetach stosuje się zbiorniki laminatowe :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_K Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 czemu w jetach stosuje się zbiorniki laminatoweSą wytrzymałe, i można ich kształt dostosować do dostępnej przestrzeni ze wszelkimi zakamarkami. Ale nie tylko takie, można też użyć np. z PET-u, czy PE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Aha :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam Jaka jest masa zestawu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nie wiem jaka jest masa zestawu jakoś to mi sie wydaje najmniej istotne w tym momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.