TEQ Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Hej W Rcsklep widziałem takie serva : http://rcsklep.pl/product_info.php?products_id=111 Są tanie ,mocne. A co sądzicie o nich ? Lata ktoś na nich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja mam je na kierunku w Kabriolinie. Działa, nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 A co sądzicie o nich ? Lata ktoś na nich ? Latam na tych serwach, nie ma problemów, koła solidne. Wylatały już trochę i są w dobrej kondycji, dla pewności po zakupie rozkręcić i sprawdzić czy przewody są przylutowane solidnie, gdzieś czytałem że zdarzają się zimne luty, jednakże u mnie nic takiego nie było a mam tych serw 4 szt. Ogólnie za tą cenę polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nie chce znów zaczynać się kłócic z TEQ, ale wszystkie serwa tower pro nie posiadają filtru przeciw zakłóceniowego, wystarczy albo taki dokupić i dolutować, albo poprostu nie kupować tych serw, starczy że jest jedno takie serwo w modelu bez filtru i sieje one po całym odbiorniku. Ogólnie sprawują sie ok, zębatki dosyć wytrzymałe, serwa są dosyć głośne, posiada łozyska, i tak jak napisał @klaps6, zdarzaja się zimne luty, też miałem taki przypadek w 2 serwach. Ogólnie Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nie posiadają filtru przeciw zakłóceniowego, wystarczy albo taki dokupić i dolutować Chętnie sie dowiem co masz na myśli. Jaki to filtr się dolutowuje ? Mam sporo tych serw. Są bardzo mocne i głośne. Na 6v całkiem szybkie. Przy ostatniej kraksie ułamał mi sie orczyk od serwa razem z końcówką trybu. Ktoś wie gdzie można kupić tryby do tych serw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 W tym sklepie powinni dać radę sprowadzić: http://rcsklep.pl/index.php A na temat filtru odpowiem później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 W tym sklepie powinni dać radę sprowadzić: Nieczynne z powodu urlopu A na temat filtru odpowiem później. Zrobilem sobie test serw i wyszło coś interesującego. Jak mam wpięte pewne serwo i włączę odbiornik (bez nadajnika) to wszystkie serwa szaleją. Jak wypnę to serwo to reszta ani drgnie... Ciekawe o co tu chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 gdy wypniesz serwo tower pro ? lub jakies inne chinskie typu dynam, e-sky itd ? bo na hitekach,graupnerach nie powinno tak byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Tak, piszę o wpiętych kilku serwach Tower Pro ... dlatego też czekam na info o tych filtrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Gdy miałem odbiornik Pelikana ,to gdy wpinałem serwa bez nadajnika to szalały. Gdy włączałem nadajnik to był spokój. Gdy kupiłem rex5 to serwa conrada po włączeniu przesuwają się nie znacznie ,i ucichają do czasu włączenia nadajnika. Hs55 po włączeniu brak reakcji ,ani drgną dopóki nie włączę nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 gfilipek ja dałem sie juz nabrać kilka razy na taniochę zresztą koledzy z lotniska tez. Wchodząc na stronę wszystko wyglądało pięknie parametry i cena :jupi: więc człowiek myśli a dużo nie stracę co tam 25zł za serwo zamawiam paczka przychodzi do domu wszystko ładnie pięknie po podłączeniu do odbiornika serwo sprawuje sie znakomicie wiec w powietrze i tu MEGA ZONK kolega robi niski przelot model kilka metrów przed nami ustawia sie sam do lotu na żylete 3 sekundy walki na małej wysokości i wszystko gra udane lądowanie uf udało sie. I jak to zawsze na lotnisku 20 tys podpowiedzi antena z odbiornika zle przymocowana , brak styku, popraw to popraw tamto.Następnie tankowanie modelu odpalenie silnika jedna lotka sama wychyla sie na maxa w dół :shock: a więc po lotach w domu wymiana serw na Hiteci i po problemie tankowanie latanie tankowanie latanie i tak do dzis. DLATEGO ODRADZAM WSZYSTKIM TANIOCHE SZKODA KASY I MODELI LEPIEJ POCZEKAĆ DOSKŁADAĆ I MIEĆ SPOKOJNA GŁOWĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam miałem te serwa i bardzo sie na nich zawiodłem od samego początku były z nimi problemy w powietrzu szarpało modelem na wszystkie strony (zakłócenia) co się okazało na silniczkach brakuje filtra przeciw zakłóceniowego a co najgorsze czasami serwa przestają działać na ziemi jak i w powietrzu. zgadzam się te serwa są bardzo mocne ale cena mówi sama za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 25zł takie serwo kosztuje w sklepie u producenta pewnie po pzreliczeniu na PL max 10zł jak nie mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Trochę was "podbuduje" lecz drgania serw na wyłączonym nadajniku występują także na serwach Hiteca, Sanwy czy Robbe Futaba Zdecydowanie większą winę za ten obraz ma sam odbiornik a nie serwa a co fajniejsze nie jest to nawet wadą tegoż odbiornika Jeżeli już jesteście krytycznie nastawieni i obwiniacie za to chińskie "wynalazki" zauważcie że objawy takie mogą występować tylko w niektórych miejscach a w innych totalny spokój. Więc trudno tu bezsprzecznie znaleźć winowajcę zakłóceń. Od siebie mogę dodać że jeżeli pozostawię swój model włączony (aparatura musi być wyłączona) i tankuję do niego paliwo - moja pompka paliwa powoduje czystą poezję z serwami modelu ale tylko wtedy gdy model jest blisko niej. Także nie neguję waszych opinii że niezabezpieczone silniki serw mogą powodować zakłócenia a wręcz przeciwnie. Jednakże jak pisałem wyżej podobne zjawiska zauważyłem także na markowych serwach i trudno mi określić co naprawdę powodowało te zakłócenia. Czy przypadkiem nie występowało w tym czasie jakieś zewnętrzne źródło a za tym stoi fakt iż nie zawsze one występują. Osobiście z tym stanem rzeczy nigdy nie miałem problemów podczas normalnego lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 DLATEGO ODRADZAM WSZYSTKIM TANIOCHE SZKODA KASY I MODELI LEPIEJ POCZEKAĆ DOSKŁADAĆ I MIEĆ SPOKOJNA GŁOWĘRada jak najbardziej słuszna. Jednak 2 lata temu kupiłem kilka takich serw na próbę i bez żadnych problemów pracują w moich spalinach. Do tych serw nie mam żadnych zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja również używam ich już jakiś czas. Poza zakłóceniami przy wyłączonym nadajniku nie mam się do czego przyczepić... Dlatego z utęsknieniem czekam na informacje o tych filtrach.... 8) Mam nadzieje, że nie chodzi tu o ferryt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No i żeby Filipie koszty tego filtra nie przekroczyły wartosci serwa . Jezeli faktycznie bedzie tak ze to jakis drobiazg za 2zł to warto je usprawnic tylko z drugiej strony testowac na sobie i latac ze stresem wiedząc ,że to nie jest na 100% pewne to srednia przyjemnosc :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dokładnie Radek miałem te serwa i strasznie siały zakłócenia zresztą sam widziałeś w locie zaczęło wszystkim szarpać i co najciekawsze (wszystkim naraz) i wszystko do oporu max wychylenia. Później kupiłem serwa Hitec i skończyły się problemy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A wy dalej swoje Słuchając was można dojść do wniosku iż każde serwo TowerPro ma wadę fabryczną. Oznaczałoby to iż na pewno w zdecydowanej części użytkowników tych serw powinny wystąpić problemy - a tak nie jest. Problemy występują zdecydowanie sporadycznie a co gorsza trudno także stwierdzić iż dokładną przyczyną tych problemów są same serwa. Podobne problemy (zakłócenia) występują także w dowolnej innej konfiguracji. Wniosek z tego taki że to co wypisujecie jest zdecydowanie mało wiarygodne. Pomijam fakt iż sam jestem użytkownikiem serw TowerPro i z opinią przedstawioną przez "sebarc, radek872, olo115" spotykam się po raz pierwszy oraz to - że akurat wy trzej znacie się baaaardzo dobrze jak niektórzy zdołali zauważyć Innymi słowy czy jest ktoś tu bardziej wiarygodny aby poprzeć tezę tych trzej powyżej? Przecież fakt jest taki że jeśli ja nie słyszałem nie oznacza to w ogóle że problem nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 .... a ja nadal czekam na temat filtru Sebarc zagląda tutaj, ale o filtrach ani słowa :twisted: Serwa TP 5010 będą latać już w 3 modelu i poza jednym generującym jakieś zakłócenia (NIE W LOCIE) nie mam sie czego przyczepić. Nadal będę je kupował :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.