DARIUS1 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 WitamJa te serva miałem w modelu, tj 3x 5010 oraz 3x MG-90 Nie wiem czy to wina serv, ale w pewnym momencie model przestał odpowiadać na polecenia. Efekt taki, że ponad tysiąc poszedł w piach :[ Czytając to wszytko co tu napisane, zaczynam podejrzewać właśnie one... Elektronika się zachowała w taki sposób jak by ktoś wyciągnął wtyczkę z zasilaniem. Co o tym myślicie? Możliwe żeby serwo zablokowało pozostałe np zawieszając odbiornik? Co ciekawe mimo że po wszystkim obudowy serv były porozrywane to serwa i odbiornik działały. Do zasilania używałem pakiet 5 x 1,2V oczywiście naładowany rano, a model był już po kilku lotach porannych. Jest jeszcze jedna możliwość złe ustawienie failsafe,przy gwałtownym spadku napięcia (duże obciążenie serw) odbiornik się wylogował i zamiast gaz na wolne obroty dał na maksa .Przerabiałem ten temat u siebie na szczęście model był na ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasiek Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! UWAGA !!! Ostatnio miałem duży problem przez serwo 5010. Myslałem , że poszły zębatki ale winny okazał się silnik . Jego mocowanie nie jest zbyt pewne . Silnik w wyniku drgań wysunął się w dół i zębatka atakująca straciła kontakt z pozostałymi . Kawałek pianki pod silnik powinien załatwic sprawe . Sprawdźcie swoje egzemplarze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 W sklepach podają różne dane odnośnie momentu serw SG5010. W jednych 3,1kg i 4,5kg a w innych 5,5kg i 6,5. To jest jakiś błąd czy są może dwa rodzaje. Do żagla to ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 W sklepach podają różne dane odnośnie momentu serw SG5010. W jednych 3,1kg i 4,5kg a w innych 5,5kg i 6,5. To jest jakiś błąd czy są może dwa rodzaje. Do żagla to ważne. Najprostsze rozwiązania są najlepsze: http://www.towerpro.com.tw/viewitem1.asp?sn=598&area=53&cat=187 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 A tu jest tak : http://www.towerpro.cn/english/servo/SERVO.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Strona z mojego linku wzbudza moje większe zaufanie (mają choćby na niej ESC 40A do śmigłowców, którego na drugiej nie widzę), ale wybór należy do Ciebie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.