Kwasiu Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 No ale co za problem połączyć serwa kablem Y i wpiąć pod kanał lotek? Najprostszy sposób by miec podstawowe różnicowe wychylenie. Tylko jak chcesz to zastosować w skrzydle gdy potrzebujesz dodatkowo miksera delty?? Bo jakoś nie czaje, a koledze chodziło o różnicowe wychylenie lotek w latającym skrzydle. Nawet w normalnym skrzydle wpiecie serw kablem Y nie powoduje różnicowego wychylania lotek bo jeśli masz dobrze zamontowane dźwignie wychylenia będą symetryczne, a wychylenia różnicowe można uzyskać dzięki zastosowaniu odpowiednich dźwigni lub najprościej ustawić w aparaturze, lecz w tedy kable Y jest wykluczony. Więc oświeć mnie o co ci dokładnie chodzi z tym kablem Y bo albo ja jestem taki ciemny albo mówimy o 2 różnych rzeczach. PS. Różnicowe wychylenie to nie oznacza wychylania się lotek w przeciwne strony, bo takie odniosłem wrażenie, ze tak to rozumiesz po wypowiedzi: Trzeba tak samo ustawic serwo:p znaczy nie odbicie lustrzane:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Chodziło mi o zastosowanie różnicowego wychylenia lotek w zwykłym skrzydle. troche sie nie zrozumielismy. Wybaczcie za wprowadzanie w blad :oops: Ustawianie wartości wychylenia przez EPA w nadajniku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 W normalnym skrzydle owszem za pomocą podpięcia pod 2 kanały, ale kabel Y odpada w każdym wypadku. Dobra, pora zakończyć wycieczkę bo się OT troszkę zrobił :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yagi Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 moj killer fpv z tj 2826 1350kv http://abc-rc.pl/p/9/525/silnik-c2826-12-kv1350--silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 te winglety potrzebne takie duże? zacznę od znacznie mniejszych z depronu 5mm a, no i lotki zmienię na jakąś cieńszą balsę - 3mm (zamiast 5), będzie trochę lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Stosując cieńsze lotki będziesz musiał zeszlifować spływ zeby było płynne przejście na lotkę. Ci powiem ze dobrze że te winglety są takie duże. Dobrze trzymają ciasne zakręty i tak nie opada Sory za OT ale kabel Y odpada w każdym wypadku Dziwne, w moim toto7 dopiero wczoraj zaprogramowałem klapo-lotki, a tak to latałem na kablu Y... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dziwne, w moim toto7 dopiero wczoraj zaprogramowałem klapo-lotki, a tak to latałem na kablu Y... W lotkach tak ale w sterolotkach sie nie da sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 te winglety potrzebne takie duże? zacznę od znacznie mniejszych z depronu 5mm a, no i lotki zmienię na jakąś cieńszą balsę - 3mm (zamiast 5), będzie trochę lżej. u mnie winglety i lotki zrobione są z balsy 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dziwne, w moim toto7 dopiero wczoraj zaprogramowałem klapo-lotki, a tak to latałem na kablu Y Wiesz co to są wychylenia różnicowe wogóle?? Tu nie chodzi o to, że jedna lotka idzie do góry a druga na dół, tylko, że wychylają się niesymetrycznie, jedna bardziej niż druga. I powiedz mi jak ustawić takie wychylenia różnicowe w nadajniku gdyu mamy kabel Y?? Można za pomocą dźwigni ale nie ustawimy w tedy tego tak dokładnie. To że można zwykłe lotki na kablu Y zrobić to rzecz oczywista ale ustawienie wychyleń różnicowych w nadajniku jest w tedy niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Sory, zrozumiałem ze zwykłych lotek nie da sie na kablu Y. Wiem czym jest różnicowe wychylenie tylko troche tutaj nie zrozumiałem... W tym modelu tylko mikser delta, serwa na osobnych kanałach, i reszta wychylen to w komputerze nadajnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 a tak wygląda, wczoraj krótki oblot zrobiłem (dwa kółka), było już ciemno i mało miejsca. w tygodniu będzie większy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 jaki silnik i śmigło dałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 emaxa 2822 i śmigło 8x6 dla 3s, będzie szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Wczoraj zabiłem mojego kilera... Dzwon na full gaz z 30m... Zakłócenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 1. czy apratura z HK (http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042 ) wystarczy do wysterowania? bo trochę zwątpiłem jak zaczeliście pisać o tym różnicowym wychylaniu lotek. 2. planuje zrobić z bratem dwa zestawy kilera jeden pod FPV (silnik mniejsze kv) i drugiego do agresywnego latania. jakie silniki i śmigła polecacie pod 3S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 ad.1 starczy i nawet ma chyba mikser delta? (a różnicowe wychylenie lotek można zrobić mechanicznie, montując orczyki serw pod trochę innym kątem). ew. pomyśl czy nie kupić Turnigy 9x (będzie prawie do każdego modelu na przyszłość, a może każdego? ) ad.2 kilka osób lata na emaxa 2822 (podejrzewam że tych 1200kv) ze śmigłem 8x4 gw, 9x6 apc dla 3s a tu mój pierwszy oblocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 @razor z tego co Leon mi pisał w mailu konstrukcja Kilera nie ma nic wspólnego z popularnym Tzagi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 jedno i drugie to latające skrzydło, jakie są różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 jaką kamerą to nagrywałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 gopro hero hd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.