Skocz do zawartości

Precisionaerobatics extra 260.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EXTRA już oblatana,czy czeka na lepszą pogodę???

extra już dawno rozbita, teraz ja ją użytkuję :lol2:

A czy ktoś wie jak zamontować generatory boczne na skrzydła ?

Obrazek

Obrazek

Ale otwory sam wycinałeś ?

• Odpowiedzi 222
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie mam generatorów zdjęcie znalazłem na rcgroups, widziałem też jak ktoś przykręcił generatory do końcówki skrzydła

do mojej extry planuje zrobić generatory ze sklejki podobne do tych z model EF, oryginalnych nie mam a poza tym są strasznie małe

Dołączona grafika

Opublikowano

Moja Extra już dawno oblatana, przyglebiona i sprzedana. Jedynie co mi zostało po modelu to tylko ta relacja.

Napęd na pewno wart, choć do końca nie mogłem się niestety o tym przekonać . . .

dopiero jak za drugim razem oglądałem zdjęcia zobaczyłem że model stoi na zielonej trawce a nie na śniegu... :D

no cóż,szkoda że nie nacieszyłeś się modelem.

Opublikowano

nie mam generatorów zdjęcie znalazłem na rcgroups, widziałem też jak ktoś przykręcił generatory do końcówki skrzydła

do mojej extry planuje zrobić generatory ze sklejki podobne do tych z model EF, oryginalnych nie mam a poza tym są strasznie małe

Obrazek

Ja zakupiłem i faktycznie są trochę małe. Pokombinuje również ze sklejką.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś na modelarni wyciąłem i przeszlifowałem generatory ze sklejki 2mm, musiałem je ażurować bo były bardzo ciężkie (ale nadal ich waga mnie nie zadowala :roll:)

Dołączona grafika

Edit:

napiszcie co o tym myślicie i jak to najlepiej przymocować do skrzydła

Opublikowano

Przez to ażurowanie nie stracisz całego efektu "trzymania" ?? Niby mają one stabilizować a jak u Ciebie całe powietrze ucieknie ażurowanymi otworami ?? :D Dobrze czy żle pojmuje ?

Opublikowano

Zrob lepiej konstrukcyjne z balsy 3mm. Beda sztywniejsze i lzejsze. Mozesz dac wzmocnienie z plaskownika weglowego o szerokosci 3mm. Mocowanie na 2 wkrety poprzez jakies podkladki.

Opublikowano

nie mam wagi ale troszkę jeszcze powiększyłem ażurki i jestem zadowolony :mrgreen:

relacje z lotu za jakiś czas bo czekam na paczkę z chin (chyba że mnie weźmie i wydłubię serwa z innego modelu)

o to chodziło?

Dołączona grafika

Opublikowano

Miałem kiedyś generatory w Funtanie 90 i powiem ,że byłem mile zaskoczony ich działaniem szczególnie w żylecie.Przy lataniu precyzyjnym model tez lepiej kleił się powietrza.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak na załączonym obrazku widać generatory spełniają swoje zadanie :rotfl:

a tak na poważnie to po założeniu generatorów mam większy zapas na żylecie, blender jest bardziej płaski, model lata jak po torach

Dołączona grafika

edit:

zważyłem swoją extrę

z zippy 1800mah 4s 40C - 1150 gram

z zippy 2650mah 4s 20C - 1260 gram

silnik turnigy 36-48 800kv śmigło 14x8 tgy light electric

regulator tgy plush 40a + tani bec 6v 5a

serwa lotki corony 929mg wys i kier hk 939mg

nadajnik i odbiornik turnigy 9x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.