uve Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 EXTRA już oblatana,czy czeka na lepszą pogodę??? extra już dawno rozbita, teraz ja ją użytkuję :lol2: A czy ktoś wie jak zamontować generatory boczne na skrzydła ? Obrazek Obrazek Ale otwory sam wycinałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 nie mam generatorów zdjęcie znalazłem na rcgroups, widziałem też jak ktoś przykręcił generatory do końcówki skrzydła do mojej extry planuje zrobić generatory ze sklejki podobne do tych z model EF, oryginalnych nie mam a poza tym są strasznie małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Moja Extra już dawno oblatana, przyglebiona i sprzedana. Jedynie co mi zostało po modelu to tylko ta relacja. Napęd na pewno wart, choć do końca nie mogłem się niestety o tym przekonać . . . dopiero jak za drugim razem oglądałem zdjęcia zobaczyłem że model stoi na zielonej trawce a nie na śniegu... no cóż,szkoda że nie nacieszyłeś się modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 nie mam generatorów zdjęcie znalazłem na rcgroups, widziałem też jak ktoś przykręcił generatory do końcówki skrzydła do mojej extry planuje zrobić generatory ze sklejki podobne do tych z model EF, oryginalnych nie mam a poza tym są strasznie małe Obrazek Ja zakupiłem i faktycznie są trochę małe. Pokombinuje również ze sklejką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 wrzuć fotki jak już je zrobisz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 A nie lepiej pleksa? W locie praktycznie niewidoczna a swoje zadanie spełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 na ziemi wygląda tandetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dziś na modelarni wyciąłem i przeszlifowałem generatory ze sklejki 2mm, musiałem je ażurować bo były bardzo ciężkie (ale nadal ich waga mnie nie zadowala :roll:) Edit: napiszcie co o tym myślicie i jak to najlepiej przymocować do skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Przez to ażurowanie nie stracisz całego efektu "trzymania" ?? Niby mają one stabilizować a jak u Ciebie całe powietrze ucieknie ażurowanymi otworami ?? Dobrze czy żle pojmuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Paweł pewnie je oklei :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 będę to jeszcze oklejał :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zrob lepiej konstrukcyjne z balsy 3mm. Beda sztywniejsze i lzejsze. Mozesz dac wzmocnienie z plaskownika weglowego o szerokosci 3mm. Mocowanie na 2 wkrety poprzez jakies podkladki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 okleiłem generatory i skrzydełko, generatory mocowane na śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ładnie Ci wyszły, pokaż zdjęcie od przodu. Czekam na jakieś relacje czy to faktycznie coś daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 okleiłem generatory i skrzydełko, generatory mocowane na śruby Jak wyszły wagowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 nie mam wagi ale troszkę jeszcze powiększyłem ażurki i jestem zadowolony :mrgreen: relacje z lotu za jakiś czas bo czekam na paczkę z chin (chyba że mnie weźmie i wydłubię serwa z innego modelu) o to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Miałem kiedyś generatory w Funtanie 90 i powiem ,że byłem mile zaskoczony ich działaniem szczególnie w żylecie.Przy lataniu precyzyjnym model tez lepiej kleił się powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Generatory zamontowane. Czy ktoś wie jaki kołpak będzie pasował pod śmigła VOX 13x6,5 ? Taki się nada ? http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=11_50_442&products_id=6569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kołpak dobiera się do średnicy otworu w masce, a na łopatkę trzeba sobie dopiłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 jak na załączonym obrazku widać generatory spełniają swoje zadanie :rotfl: a tak na poważnie to po założeniu generatorów mam większy zapas na żylecie, blender jest bardziej płaski, model lata jak po torach edit: zważyłem swoją extrę z zippy 1800mah 4s 40C - 1150 gram z zippy 2650mah 4s 20C - 1260 gram silnik turnigy 36-48 800kv śmigło 14x8 tgy light electric regulator tgy plush 40a + tani bec 6v 5a serwa lotki corony 929mg wys i kier hk 939mg nadajnik i odbiornik turnigy 9x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.