Skocz do zawartości

EDGE 540 - budowa pierwszego modelu rc od podstaw

brachup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W końcu się zmobilizowałem na samodzielną budowę modelu rc od podstaw. Z pośród wszystkich dostępnych mi planów, wybrałem sobie EDGE 540. W poście chciałbym podziękować za udostępnienie planów oraz za konsultacje koledze Jackowi.

Wycięte plany modelu

Zdjęcie 1

Wycinka elementów z izofloru według szablonu.

Zdjęcie 2

Oklejenie. Pierwotnie miejsca o kolorze żółtym były oklejone taśmą dwustronną hehe. Nie wiem jak mogłem się nie zorientować. Chyba tym sposobem popełniłem największą gafę na forum. Poniżej zdjęci elementów oklejonych normalną taśmą.

Zdjęcie 3

Tutaj wszystko posklejane do kupy – stan surowy. Wystarczy wrzucić elektronikę i w powietrze. Na natarcie oraz na środek skrzydeł dałem wzmocnienia węglowe. Jak już wcześniej wspominałem jest to mój pierwszy model wykonany „od deseczki”, więc uwagi mile widziane.

Zdjęcie 4

Zdjęcie 5

Zdjęcie 6

Zdjęcie 7

Opublikowano

Jak możesz tak katować małżonkę/dziewczynę/kochankę* Może na drugi raz to ona niech robi fotki, a ty prezentuj model, nie będzie się musiała chować za kadrem :mrgreen:

* - niepotrzebne skreślić

Opublikowano

Jak możesz tak katować małżonkę/dziewczynę/kochankę* Może na drugi raz to ona niech robi fotki, a ty prezentuj model, nie będzie się musiała chować za kadrem :mrgreen:

* - niepotrzebne skreślić

Dziewczyna pomagała w wycinaniu modelu i oklejaniu :D W zasadzie ja byłem kierownikiem produkcji hehe

Opublikowano

Nie że coś, ale ta Extra wygląda jak Edge. Ale ja się nie znam, ja robię tylko Yaki.

BTW. skoro Twoja dziewczyna robi z Tobą modele, to gratuluję. Moją zabrałem na lotnisko, stwierdziła że to jest naprawdę fajne!... przez pierwsze pół godziny. Potem robi sie nudne. Ale ostatnio wytrwała na hali dłużej :)

Opublikowano

Nie że coś, ale ta Extra wygląda jak Edge. Ale ja się nie znam, ja robię tylko Yaki.

BTW. skoro Twoja dziewczyna robi z Tobą modele, to gratuluję. Moją zabrałem na lotnisko, stwierdziła że to jest naprawdę fajne!... przez pierwsze pół godziny. Potem robi sie nudne. Ale ostatnio wytrwała na hali dłużej :)

Racja... To jest EDGE 540. Kolejna gafa :P Jednak znasz się dosyć dobrze :P Moja dziewczyna nie ma większego wyboru chociaż czasami też ją to nudzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.