GOGO Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Nie z cukru...?Jak ja w deszczu robiłem dzisiaj foty to wszyscy panicznie chowali modele pod folią...pewnie jakieś lukrowane bubu elektronika nie lubi wody możesz to sprawdzić :ble: a tak na marginesie to fotki można było robić w przerwach między opadami było sporo czasu...
Gość horn3t Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ( utopia ) zgadzam się z tobą proponuję abyś ty opracował nowy lepszy regulamin. Sławek dobre foty Regulamin jest dobry i dopracowany tylko ludzie muszą się uczyć czytać ze zrozumieniem i przestrzegać prostych zasad. Dało sie zauważyc, że wielu lata w samotności więc przy takiej kupie modelarzy euforia odbiera jasność widzenia. Impreza generalnie SUPER
GOGO Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Krzysiek trochę fotek zapodaj na pewno masz z czego wybierać :wink:
GOGO Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 I jeszcze trochę :wink: Tak się wyprowadza wilgę na spacerek
Gość horn3t Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Krzysiek trochę fotek zapodaj na pewno masz z czego wybierać :wink:będzie coś wieczorem muszę powybierać a trochę tego jest
Gość awiatik sosno Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 I już po pikniku ale....za rok kolejny!! A ten jubileuszowy był niezwykle udany,a Awiatikowa ekipa składa Wielkie Podziękowania dla Piotrka i wszystkich tych którzy przyczynili się do organizacji Pikniku. To do miłego spotkania za rok podczas XI Pikniku p.s. kilka fotek modeli Old timer wrzucę troszkę później.
karlem Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Fajnie było. Ludzie życzliwi, sympatyczni, uczynni. Za rok mam w planie być, pabianicki Henio również :wink: Słowa podzięki dla organizatorów. Dobra robota. Do Piotrka Pindrala: Henio zobowiązał mnie do dokończenia sprawy jego wygranej prenumeraty "Modelarza" ale nie mam namiarów na p. Gerarda Soldata, więc może poprzez organizatorów prześlę jego dane adresowe?
Gość horn3t Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Oj się działo :jupi: Cześć I; WITAMY SERDECZNIE :* Mgła ale jest już super :rotfl: Przygotowania do lotów Tak wyglądają zdyscyplinowani piloci no i się rozkręciło: JURY Cdn...
ahaweto Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wyjazd na piknik w piątek nie zaczął się dla nas pomyślnie. Przed Wilczymi Laskami deszcz tak mocno padał że prędkość samochodu 40km/h wydawała się za duża. I gdyby nie gorące powitanie p. Prezesa Henia, Andrzeja,Karola, Henia II,Konrada 8) i towarzyszące temu okrzyki radości to miny byłyby kwaśne. Miło mi że was poznałem Tutaj p. Prezes Henio w towarzystwie uroczej nadzorczyni (prywatnie swojej córki) personelu sekretariatu rozmawia z Heniem II i Konradem. Kilka zdjęć zrobionych w przerwie między opadami. To była jedyna chwila w której Piotr mógł sobie polatać. Przygotowania do pierwszej kolacji. Lotopałanka użyczyła swojego strumienia zaśmigłowego do rozpalenia grila. Mały modelik MPX-a Fox ,,ekscytuje,, modelarzy w różnym wieku. Koledzy Marek i Mariusz z redakcji RC Przegląd Modelarski zaprezentowali piękne modele makiet :shock: Na pikniku poznałem osobiście p. Władysława Herbusia z Kielc. Człowieka wielce zasłużonego dla modelarstwa. Wielkiego popularyzatora i propagatora modelarstwa. Pomysłodawcy i twórcy Muzeum Zabawek w Kielcach. Na zdjęciach prezentuje model własnej konstrukcji stylizowanej na samolot z pionierskiego okresu lotnictwa. Niestety ze względów regulaminowych model nie mógł brać udziału w konkursie Old Timer-ów. Model latał pięknie. Pan Władysław zaprezentował jeszcze latającą Babę Jagę na miotle. Widok nie spotykany w naszej dorosłej rzeczywistości, ale pewnie każdy pamięta strach przed nią w dzieciństwie. Zdjęcia niestety nie mam :oops: Przygotowania do kolacji właściwej :roll: I jeszcze prezentacja nowego modelu. Następnie odbyły się loty nocne :shock: . Jeszcze tylko krótkie zajęcia integracyjne oraz odprawa przed snem :roll: i każdy z nas mając włączony GPS 8) w padającym deszczu udał się do swojego miejsca zakwaterowania 8) . Tak zakończyły się przygotowania do pikniku.
Gość horn3t Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Adam super relacja dawajcie więcej to był jubileuszowy X zlot było nas wiele, organizatorzy się napracowali abyśmy się wspaniale bawili a teraz tylko kilka postów :?
Henio Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam impreza super.W którą stronę poszedłem czy poszłem bo było blisko jakos gorzej mi sie wracało
Gość horn3t Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Heniu nie ważne gdzie Cie ciągali ważne że byleś
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No to teraz moja kolej. Jechałem namówiony przez kilku forumowiczów, po raz pierwszy na piknik z nie ukrywam mieszanymi uczuciami. Myślałem, że po pikniku Żarskim niewiele może mnie już zadziwić. No i tu muszę powiedzieć wszystkim którzy się nie zdecydowali że Piknik był super. Naprawdę godny polecenia jako stały punkt w roku. Oczywiście różnił się od Żarskiego zdecydowanie. Tu na Wilczych Laskach (gdzie psy szczekają otworem pod ogonem) panuje atmosfera rodzinna. Większość uczestników się zna a jak się nie zna to już po chwili się zna. A teraz wstawię kilka fotek z modelem p. Władysława Herbusia o którym mówił Adam. A to pilot ze swoim modelem. Na zakończenie wstawiam marnej jakości filmik z większością uczestników pikniku. Mam nadzieję, że się chopy rozpoznacie. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NyF_YLS2om4
utopia Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 jedna sprawa na szybko jeszcze - zanim przyjedziecie na piknik wymieniajcie się telefonami ! potem ludzie chodzą szukają się ...czasem ktoś wstydzi się podejść zapytać... A tak wystarczy jeden telefon - "gdzie jesteś" i już wszystko jasne Mówimy o tym od dawna by nie było sytuacji że ktoś był na pikniku ale nie spotkał przyjaciół z netu ...
Way Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Tegoroczna impreza była fantastyczna. Klimat, pogoda ( zmienna jak kobieta ) i fura modeli. Wielkie brawa i gromkie HIP HIP HURRA! dla organizatorów. Kilka moich fotek. Do zobaczenia w przyszłym roku. Planuję mała niespodziankę :devil: :devil: :devil: :devil:
damek Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Impreza wypadła super.Wielkie podziękowania dla organizatorów. Wklejam film sklecony przeze mnie, który tylko w jednym procencie odzwierciedla atmosferę na pikniku:
GOGO Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Fajny filmik dodajcie jeszcze trochę fotek.
Gość horn3t Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wrzucam całą masę zdjęć najwyżej mnie zlinczujecie. "Ku pamięci MACIEJA -malinna " Lądowanie i fotografowanie w ulewie BYŁO SUPER
ahaweto Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 W sobotę już przed godziną 6 obudził mnie warkot silnika spalinowego. Na domiar złego bolała mnie głowa (te gwałtowne spadki ciśnienia są straszne :roll: ). Nie (myślę sobie) nie wstaję będę twardy, a za chwilę słyszę że lata elektryk, a to Maciej robił oblot powietrza. Wyłażę a tu :shock: mgła jak diabli. Ledwo pas startowy widać. Modele momentalnie znikają. Widoczność najwyżej 50m. Mgła utrzymywała się długo. To zdjęcia robione ok godz. 9 Wreszcie mgła opadła i zaczęli się zjeżdżać uczestnicy. Dwie piękne makiety RWD-5. Kiedy wszyscy szykowali coś na śniadanie, modelarski narybek ćwiczył akrobatyczne figury na pasie. Na końcu pasa Kostek z kolegą pilotowali model na uwięzi. Darek wraz z Bartkiem (Bartek masz bardzo miłą i sympatyczną połowicę) naprawiali goleń podwozia w Wildze. Młotkiem i toporkiem! Naprawa była skuteczna, Wilga holowała piękne makiety szybowców Binia. Zrobiła się piękna słoneczna pogoda, która trwała cały dzień. Kolejny piękny model Mustanga. A Maciej rozwalił swojego Madmana Następnie wspólnie z Konradem sędziowaliśmy konkurs Old Timer-ów a Karol z Andrzejem konkurs Wicherków. Późnym popołudniem Marek z Mariuszem (RC PM) zorganizowali pokaz walki między modelami P-47 a Focke Wulffem 190. Kulminacyjnym punktem walki był ,,zrzut,, bomby przez P-47. Wybuch był wielkim zaskoczeniem dla publiczności. Żona naszego kolegi Tomka aż krzyknęła ze strachu i rozlała herbatę którą właśnie piła Były loty pokazowe różnych modeli, spektakularne kraksy, pokaz walki Combat modelarzy z Piły oraz wręczenie nagród dla zwycięzców w obu konkursach. Po zmroku Wielka Impreza Integracyjna przy ognisku. Pieczenie kiełbas którymi zakąszano płyny integracyjne 8) i podziwianie nocnych lotów pięknie podświetlonych modeli. Orzeł Grzegorza Mesjasza z Wągrowca nie tylko latał oświetlony ale również wykonał spektakl pirotechniczny :shock: . Kolega Marek przywiózł wielki ekran wraz z projektorem multimedialnym i podłączył do niego symulator lotu. Choć wiatr przewracał ekran to aby sobie polatać konieczne było odstanie swego w kolejce ! Ja (włączywszy uprzednio GPS) pod pięknie rozgwieżdżonym niebem udałem się na spoczynek po godzinie 1. Do głowy mi nie przyszło że następnego dnia pogoda tak diametralnie się zmieni.
Krzysiek67 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam. Na wstępie pragnę podziękować Piotrowi i wszystkim dzięki którym mogliśmy sie dobrze bawić. Dorzucam parę swoich fotek. [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] Mam nadzieję, że wszystko dobrze zrobiłem i zdjęcia będą widoczne gdyż pierwszy raz wklejam je z serwera. Pozdrawiam Krzysiek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.