piotr jet Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Piotr Kibicuje Ci bardzo w tym projekcie. Cieszę się również, że powstanie coś pod EDF, ale nie lepiej pod 90 mm? Mógłbyś mi przybliżyć, co zdecydowało, że rozważasz jednak EDF 70 mm? Pozdrawiam Piotr Witaj przy skali 1:10 trzeba będzi zrobić małe oszustwo na wylocie(zwiększyć średnicę ). Do wentylatora 70mm to jest o około 7-10mm jest to do przyjęcia. Natomiast przy edf 90mm(wylot) musiałby być większy niż przy skali 1:5 jest to uzależniowe specyfiką edf-ów nie można zdławić wylotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Piotr Dziękuje za wyjaśnienie. Iskierka zawsze była moim marzeniem, jeśli ta mała na EDF będzie do sprzedaży to jestem pierwszy w kolejce. Chętnie ją przetestuję ile się da. Na Irydę również. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie projektu. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Piotr Dziękuje za wyjaśnienie. Iskierka zawsze była moim marzeniem, jeśli ta mała na EDF będzie do sprzedaży to jestem pierwszy w kolejce. Chętnie ją przetestuję ile się da. Na Irydę również. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie projektu. Piotr Witaj Piotrze Za kciuki Bardzo Dziękuje przydadzą się. Uwaga Piotrze Iryda to będzie skala !:5 na turbinę, ale ale patrząc na rysunki myślę że wejdą dwa impelery 90mm . Mała iskra to chyba późne lato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No to jedną turbinkę już mam! Zamawiam drugą do Irydy! Tak czy siak, czekam z niecierpliwością na Iskierkę. Przymierzam się powoli do latania jetami z turbiną ale muszę trochę nabrać doświadczenia , stąd te moje EDFy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No to jedną turbinkę już mam! Zamawiam drugą do Irydy! Tak czy siak, czekam z niecierpliwością na Iskierkę. Przymierzam się powoli do latania jetami z turbiną ale muszę trochę nabrać doświadczenia , stąd te moje EDFy. Pozdrawiam Latanie jetami to nie jakaś magia, jeśli mogę użyć porównania to są wieksze i szybsze trenery wymagające czasem latania jak DUŻYM szybowcem (delikatność manewrów) trzeba tylko wyprzeć z głowy cenę NASZEJ ZABAWKI pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i obserwatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam sprzątałem trochę kompa i wpadły mi w oko nowe stare zdjęcia, dla porównania ja mam 190cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Piotr , jakiś taki mały jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Piotr , jakiś taki mały jesteś NOOOO!!! Stałem najpierw za rozumem ,a potem brakło dla mnie wzrostu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Pełen szacun, piękna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pełen szacun, piękna robota Dzięki Paweł A co tam u Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No cóż, trza zacząć przygotowania do sezonu. Zrobiłem przez zimę wicherka tak co by trochę obok domu polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No cóż, trza zacząć przygotowania do sezonu. Zrobiłem przez zimę wicherka tak co by trochę obok domu polatać WitajA gdzie do Wicherka "zapniesz" turbinę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Coś się pozmieniało w panelu obsługi i muszę post wkleić jako odpowiedź. Wklejam nawe zdjęcia żeby nie było że nic nie robię, a pracyjemy przy pokrywach podwozia. Coś się pozmieniało w panelu obsługi i muszę post wkleić jako odpowiedź. Wklejam nawe zdjęcia żeby nie było że nic nie robię, a pracyjemy przy pokrywach podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Coś się pozmieniało w panelu obsługi i muszę post wkleić jako odpowiedź. Wklejam nawe zdjęcia żeby nie było że nic nie robię, a pracyjemy przy pokrywach podwozia. Witam Żeby nie było że nic się nie dzieje Koniec prac nad bryłą kadłuba już widać,kosmetyka i polerowanie może jeszcze z tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Jak pisałem minął tydzień i bryła kadłuba GOTOWA czeka na formowanie.ramka kabiny już jest formowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Ciąg dalszy w bólu i mękach,ale do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 witam postępy są jak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Piękny model! Może malowanie biało-czerwonych Iskier? Wtedy byłoby już naprawdę cudownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 To jeden z najładniejszych samolotów, a model pewnie będzie piękniejszy niż oryginał. "Wariaci",tacy jak Wy Panowie, są potrzebni na tym świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam Jedne z pierwszych fotek ISKRY na Mistrzostwach Świata w Szwajcarji. Szkoda że nie moja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi