TOMEK.CEKALA Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam chciałbym zbudować jakiś nowy model pod silnik 8,5cm.Zbudowałem już dwa modele,jeden mi uciekł a na drugim trenuje loty a i kupiłem jednego gotowca na którym uczyłem się latać ale kiedyś podczas lotu przy wietrze zaliczył ostatniego kreta w swoim nieszczęsnym życiu. Pomóżcie wybrać jakiś model a na pewno niedługo pojawi się nowa relacja z jego budowy.
Michał K Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 A do czego miałby być ten model jakiś trenerek czy może akrobat ?
TOMEK.CEKALA Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Akrobat raczej nie wolał bym coś do spokojnego latania najlepiej makietę lub coś z czasów Pierwszej Wojny Światowej. Może coś Polskiego.
Michał K Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zobacz w zakładce PLANY tam ktoś z forum udostępnił ok. 70 planów w 4 katalogach które można ściągnąć z jakieś stronki. A poza tym w w/w zakładce co jakiś czas ludzie piszą że mogą wysłać plany jakieś makiety.
Cimek Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Do spokojnego latania? Może wersję Wicherka? Spokojny trainerek pod Twoje umiejętności plany znajdziesz na forum.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Wicherka już miałem i mi uciekł (wolno latający).Mam kilka ciekawych planów w formacie zip2.rar i zip.rar i nie wiem w jakim programie je odtworzyć.
PlayerWithoutName Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Ten program to winrar: http://www.dobreprogramy.pl/WinRAR,Program,Windows,12398.html
madrian Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Domyślam się, że kolega nie pyta o program archiwizujący, tylko o zawartość spakowanych plików, które są zapewne w formacie CAD-owskim DXF lub DWG. Można je otworzyć w większości programów CAD. Corelu czy specjalnych programach typu DXF/DWG Viewier. Np. popularny eDrawings.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Właśnie tak. gdzie nożna pobrać taki program.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Więc wybrałem jest to piper. tylko nie wiem jakie wymiary mają być pod silnik 8,5cm a mianowicie chodzi mi o to żeby miał choć trochę zapasu mocy.
Marcin K. Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 A9Cad. Darmowy do .dxf. A no wez kolejnego wicherka buduj, sterowany nie ucieknie:d W50!
karlem Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Silnik 8,5 ccm to pewnie ten od Spitfire'a DeA... Na silniku o tej pojemności to Piper Cub 1800-2000 mm poleci... Ale posłuchaj przedmówcy? przedpiścy?(głupio to wygląda), tzn. Marcina i zbuduj Wicherka, doświadczenie już masz...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Silnik 8,5 ccm to pewnie ten od Spitfire'a DeA... Dokładnie tak,odkupiłem jak kolega zmiótł model na szufelkę a co do Wicherka już nie mam ochoty drugi raz go budować i obawiam się że w połowie lub pod koniec mógłbym skapitulować.A może RWD-5 też mi się podoba.Cesna też mogła by się nadać co o tym sądzicie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.