cinekjo11 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Tematem jest samolot : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12149 Czy posiada go ktoś ? Chciałbym się dowiedzieć czy moge latać na pakiecie 4S 2200mah 20C pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Nie.Nie mieści się.Standardowy 2200 3S ledwo wchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Czytałem komentarze na stronce Hobby King i było nawet takie pytanie. Nie można dać 4S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 A nie da rady powiększyć troszke komore na lipo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie.W stronę kabiny trochę by można,natomiast na głębokość nie dasz rady bo jest pod spodem podwozie .Pokrywy tez nie dasz rady pogłębić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A zmieścił by się tam li po 1800mah turnigynano ? bo tak sprawdzałem że wymiary są większe niż tego zwykłego turnigy 2200mah. A chciałbym kupić właśnie te nano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 a po co masz kupować turnigy nano tech,Lepiej wez pakiet lipo 3s 2200 mah on jest idelany dla tego samolotu ,tu masz pakiet lipo 2200 ,który ma aż 35 c (duzy prąd),więc mi się wydaję ,że jest on podobny do turnigy nano tech http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10383 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Jeżeli już to daruj sobie jakiekolwiek akumulatory Turnigy a tym bardziej Nano.Kup Zippy lub ew.Flightmax. Po za tym rozmiar to nie wszystko,ważna jest waga.Tutaj nie masz możliwości przesuwania pakietem a pakiet jest w dziobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Jeżeli już to daruj sobie jakiekolwiek akumulatory Turnigy a tym bardziej Nano.Kup Zippy lub ew.Flightmax. Może rozwiniesz swoją tezę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Weź pakiety o tej samej wydajności i pojemności ,załóż do modelu ,ustaw timer i poleć.Będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Weź pakiety o tej samej wydajności i pojemności ,załóż do modelu ,ustaw timer i poleć.Będziesz wiedział. Właśnie w ten sposób testowaliśmy te baterie w Funjecie kolegi i przewaga zarówno mocy i czasu była drastyczna. A jeśli masz odmienne zdanie to zapraszam Cię do tematu o pakietach Nano. Będziesz pierwszym który oficjalnie zaneguje ich przewagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 A ten pakiet się nie zmieści ??? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6785 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Weź pakiety o tej samej wydajności i pojemności ,załóż do modelu ,ustaw timer i poleć.Będziesz wiedział.Pewnie nanotechy będą działały krócej ale za to model będzie żywszy, bo mają bardziej płaską charakterystykę rozładowania i nie mają takich spadków napięć pod obciążeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Marcin(Cinejko11) czy ja piszę drutem kolczastym czy po chińsku.Nie zmieści się żaden inny niż 3S 2200.Mam ten model i zastosowanie np.2700 powoduje problemy z wyważeniem,ponieważ nie ma gdzie go przesunąć.Nie wiem dla czego uparłeś się na 4S,nie wiem czy regulatory i silniki są do tego przystosowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 No dobra ale ten 4S ma wymiary takie jak ten 2200mah 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Marcin czemu Ty jesteś uparty jak osioł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Waga co najmniej od 30 do 50g większa.Chcesz to kup i załóż,ale wytłumacz dlaczego upierasz się przy 4S ?.Pewnie chciałbyś też wykorzystać w innym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubuniek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 A jak ten model w ogóle lata? Godzien polecenia? Bo bardzo mi się podoba Żeby nie powiedzieć, że jest PO PROSTU ŚLICZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ogólnie na skrzydłach do przodu :devil: Mówisz i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubuniek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wygląda pięknie!! Mam wrażenie, że bardzo stabilnie. Czy jest trudny w pilotarzu? Ja mam w sumie wylatane ok 15h (większość na Focusie, trochę FunCub, a dwa pakiety może na combacie) i nie wiem czy sobie z takim poradzę. I jeszcze jedno - latam na trawiastym lotnisku (równym i koszonym, ale zawsze to trawa) - czy podwozie wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.