krzycho1997 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Rzucił by ktoś na noc kolczatki, to by im się znudził następny przyjazd na nasze lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 PIKNIK BĘDZIE!!! Choćby skały sr....y!!! Od razu zapraszam, żebyście nie mówili, że nic nie mówiłem .Zaproszenie przyjęte :mrgreen: , tylko musimy zgrać terminy.Na razie wiadomo zę IV ATM zostanie przeniesiony na 02.06, a na kiedy planujecie Piknik u siebie? Krzysztof, jak zwykle w połowie czerwca. Załatwiłem już sponsora na noclegi ok 4 km od lotniska, dobry hotel, albo za darmo albo bardzo tanio będzie. Jeszcze nie wiem dokładnie, bo na razie dogaduję się z szefem co do wartości sponsoringu i warunków. A na Waszą imprezę muszę się w przyszłym roku wybrać koniecznie! W tym roku nie mogłem z powodów zawodowych. Ale pogadam z Wojtkiem Frąkiem, może przyjedziemy z mistrzem Europy w F3J? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Piotruś, jak w połowie czerwca to w takim układzie będę na pewno, co do hotelu zobaczymy, Ja jestem przystosowany do warunków polowych na lotnisku i lubię ten klimat oby tylko nie lało :wink: . Proszę załatwcie dwa dni lotne, wyjazd z Wawy na dwa dni w czasie Euro to błogosławieństwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Właśnie wróciłem z imprezy sylwestrowej. Jestem w stanie nieco lotnym, dobrze, ze moja holówka dowiozła mnie z hotelu do domu bom tańce skończył o 7ej rano Okiej , coś się załatwi z tymi dniami lotnymi. A aj też pod namiot raczej, hotel przewiduje dla gości z daleka, tak jak np Sławek z Wrocławia jechał... Pozdrów dziewczyny na Nowy Rok. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://www.youtube.com/watch?v=sdawAhtMsM0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 brawo za podkład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wie ktos może, co się dzieje z płytą lotniska? czy dalej jest takie zryte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Wie ktos może, co się dzieje z płytą lotniska? czy dalej jest takie zryte? Nie jest od wiosny 2012 a wczoraj na nim osobiście latałem, baa nawet model zdążyłem rozbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Noo rozbiłeś Pawle nie da się ukryć. Sam widziałem, teraz tylko szybko kleić i latać. Wiadomo już dlaczego zgasł? Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Chlopaki, mam pytanie czy w Świdniku jest jakieś lotnisko modelarskie? czy najbliżesze to Radawiec, chodzi mi o pas dla Cessn 2,7m. Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 W świdniku jest tylko boisko więc zmieszczą się tylko małe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio_Ż Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 W Świdniku bez problemu wystartuje i wyladuje model 2,5 m.Kolega lata wlasnie takim modelem i bez najmnieszego problemu daje rade.Bardzo czesto lata tam jeszcze kolega piperem 2,2m i tez daje rade bez najmnieszych problemow,wiec zapraszamy.Latam tam bardzo czesto wiec raczej wiem co mowie.Mysle ze mozesz sprobowac z ta cesna 2,7m. Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio_Ż Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 To tak.Pasem startowym dla nas jest boisko,na ktorym jest krotka trawka a modelami ogolnie latamy nad lotniskiem trawiastym.Mysle ze wystarczy Ci miejsca na starty i londowania.Jadac z Lublina ul.piasecka skrecasz na swiatlach w lewo tak jak sie wiezdza do Świdnika.Jedziesz caly czas w dol i na rondzie skrecasz w lewo.Potem mijasz hurtownie odziezy FORUM,mijasz swiatla jadac caly czas prosto.Po prawej stronie mijasz szpital.Jedziesz prosto,mijasz roboty drogowe i skrecasz w lewo[teraz chyba tam jest zakaz wjazdu ale na lotnisko mozna wjechac]Jak skrecisz w lewo to jadac droga do konca w lewo skrecasz w prawo i potem juz zobaczysz boisko i tuz kolo niego lotnisko:D. Troche skomplikowany opis,ale jak bys mial problemy to pisz na PW to sie zdzwonimy i jakos Ci wytlumacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Noo rozbiłeś Pawle nie da się ukryć. Sam widziałem, teraz tylko szybko kleić i latać. Wiadomo już dlaczego zgasł? Przemek Tak, przyczyna techniczna to zła ciepłota świecy, ale przyczyna nr 1 to moja głupota. Po kilku udanych lotach robiłem większa przerwę. Później podczas prób uruchomienia silnika, okazało się , że OS nie chce jarać. Sprawdziłem świecę, spaliła się... ale dlaczego na ziemi po tym jak silnik normalnie pracował?Założyłem, więc świecę no name, odpaliłem silnika, rozgrzałem go i w powietrze. Gdy podchodziłem do lądowania, zgasł ale lądowanie było udane. I teraz najlepsze: Skoro się udało, to pomyślałem, zrobię jeszcze jeden lot. Tym razem silnik zgasł w zakręcie nisko nad ziemią, nie było ratunku. Aktualnie model jest w remoncie, zostało mi jeszcze kilka rzeczy. Na przyszły tydzień będzie go można oblatać po naprawie, a może jeszcze w niedzielę zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 filmik z niedzieli (15.09.2013) zrobiony z pokładu koptera, już było dosyć ciemno ale całkiem fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Mam pytanie do latających na Radawcu. Jak to tam wyglada weekendowo? Jest wyznaczona strefa dla modeli? Można w ciemno jechać w sobotę niedzielę i można polatać? Bo zastanawiam się nad zapisaniem się do Aeroklubu Lubelskiego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Mam pytanie do latających na Radawcu. Jak to tam wyglada weekendowo? Jest wyznaczona strefa dla modeli? Można w ciemno jechać w sobotę niedzielę i można polatać? Bo zastanawiam się nad zapisaniem się do Aeroklubu Lubelskiego :-) Jak najbardziej! zapraszamy. Mamy chyba najfajniejsze , trawiaste lotnisko modelarskie po tej stronie Wisły. Bardzo dobrze utrzymane i zadbane. Oczywiście jest to wyznaczony pas startowy dla modelarzy w kształcie litery L o długości dłuższej części ok 140 m i szerokości ok 50-60 m. Ponieważ zjazd z drogi wprost na płytę lotniska jest niemożliwy (rów uniemożliwiający wjazd samochodem- wyorany po zdewastowaniu płyty lotnika 2 lata temu, aby wsiowe fetele nie mogły wjechać złomami za 1000 PLN i kręcic bączków) , każdy kto opłacił składki za dany rok, otrzymuje klucz do bramki wjazdowej. Reszta informacji w zakładce Regulamin Lotniska na stronie www.radawiecrc.pl . Aby się zapisać do sekcji modelarskiej należy wypełnić i złożyć odpowiednią deklarację. Info w sekretariacie Aeroklubu. Pozdrawiam Piotr P.S. Każdy członek sekcji modelarskiej wpłaca składkę na koszenie trawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkovski Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Lotnisko w Świdniku. Czy aby można było na nim latać modelami należy być członkiem aeroklubu? ew. opłacić wejście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Na lotnisku w Świdniku nie trzeba, dogadaj się z kolegami ze Świdnika, na pewno nie będą mieli nic przeciwko aby ich ktoś odwiedził i pomógł w koszeniu trawy. P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zaczyna się coś dziać na naszym Radawieckim lotnisku w nowym sezonie, dzięki koledze Michałowi który udostępnił mi filmik mogę zaprezentować Hurricana którym bardzo lubię śmignąć po niebie. http://www.youtube.com/watch?v=RhDZ970GmNI&list=UUotSEtcciqRTWMJqumRaGOA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.