Rotation Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Chciałbym zobaczyć ten model (fotke ) z opisu aż nie chce sie wierzyć, ze to poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Poleci, poleci. Całość o rozpiętości 965 waży 400g. W pon. powinny dotrzeć serwa i piasta. Po zamontowaniu powinien być gotowy do lotu i czekać na odpowiednią pogodę. Teraz wygląda tak: Jeszcze tylko zmienię śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jeszcze raz pomierzyłem piastę, tą z początku tematu i jest możliwość skrócenia do długości osi w takich silnikach jak Emax czy Tower Pro Bm. Poruszałem nie bardzo udane wyprowadzenie przewodów z serw, bez odzewu. Obecne, jest dobre do lotek a do kadłubów powinny być z innym wyprowadzeniem. Inną zmianą w tym żółtym modelu jest położenie serw. Ustawienie dźwigni w tym samym kierunku nie było możliwe bo bowden jednego z nich był wygięty na wrędze. Zastosowałem proste rozwiązanie. Podniosłem jedno serwo 4 mm podkładkami. Dźwignie mają swobodny ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Skróć orzczyki na serwach. Masz trochę za długie. Popychacze mogą być założone na drugą dziurkę, licząć od osi serwa. W tym modelu w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Po co skracać, jeśli jedno serwo jest zamocowane wyżej i orczyki spokojnie mijają się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 To nie wystawa. Jeśli się mijają, będzie cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Nie chodzi mi o mijanie się orczyków, przecież widzę. A nie widzicie, ze one są za długie? Po prostu, nie ma sensu tak obciążać tak słabego serwa długą dźwignią. A później czytamy, że wiele serw jest do niczego, bo wyłamują się ząbki w zębatkach. Lekkie uderzenie modelu o ziemię i po ząbkach. Jaki ruch mają wykonywać stery w tak małym modelu? Wygląda na to, że skoro fabryka zrobiła takie długie, to takie zostały wykorzystane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Po prostu, nie ma sensu tak obciążać tak słabego serwa długą dźwignią. A później czytamy, że wiele serw jest do niczego, bo wyłamują się ząbki w zębatkach. A wiesz co jest po drugiej stronie ?? Poczytaj wątek o Velox'ie 58' - tam małe szkolenie o "przełożeniu" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wiem jak wygląda cały model. Jest fotka wyżej. Szkolić mnie nie musisz. Wystarczy fizyka ze szkoły podstawowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 A co z tego jak orczyk jest długi skoro siła jest przekazywana na 4tej dziurce, tej samej co po skróceniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Kwazio napisał będzie cacy. Dzisiaj zrobiłem pierwszy lot i było cacy. Więcej, było cudnie. Wystartował z ziemi na 3/4 gazu i potem latałem na 1/2 na tej samej wysokości. Spokojny, relaksacyjny lot. Bez poprawek. No gdybym chciał poszaleć na pełnych obrotach to bym musiał go przydusić trymerkiem. Pogoda w Bydgoszczy była piękna, chwilami lekki powiew, ciepło. Było dużo modelarzy. Jedni odjeżdżali po lotach inni przyjeżdżali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 No to cacy... A długie orczyki mogą się jeszcze przydać... :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.