mkrawcz1 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jestem "zielony", a Pałacowa to rzut beretem ode mnie. W związku z tym pytanie: czy lotnisko jest jakoś zorganizowane (zrzuta na koszenie, "czyn społeczny" itp.)? Nie chciałbym się wbijać "na krzywy ryj", a chętnie polatałbym tam spalinowym trenerkiem (jak już wzleci :-)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 czy lotnisko jest jakoś zorganizowane (zrzuta na koszenie, "czyn społeczny" itp.)? Chodzę tam zawsze w lato i jeszcze nic nie płaciłem więc zapraszam - lotnisko dla każdego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Z tego co się orientuję, to po prostu "dzikie" pole. Bylebyś nie niszczył terenu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Bylebyś nie niszczył terenu. :wink: Mam nadzieję, że w pierwszym samodzielnym locie nie zniszczę trawy 'kretem' ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zrzutka na koszenie. Zapraszam. Poletko nie jest "dzikie". Wszystkie takie miejsca w tej okolicy mają swojego właściciela , niestety. Wskazane żeby nie niszczyć tego miejsca np nie śmiecić itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zrzutka na koszenie. Zapraszam.Dzięki za info, odezwę się na PM bliżej wiosny.Wskazane żeby nie niszczyć tego miejsca np nie śmiecić itd.No to chyba "by default"... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 witam!!! czy w tygodniu w godzinach popołudniowych tak po 16-tej ktoś lata na "pałacowej"? chętnie bym się tam wybrał ze swoimi samolotami polatać w szerszym gronie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Była zrzutka na jakąś opłatę dla właściciela i koszenie. czy w tygodniu w godzinach popołudniowych tak po 16-tej ktoś lata na "pałacowej"?Tam z reguły zawsze ktoś jest w tych godzinach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ze względu na lokalizację i stan pola przy Pałacowej - raczej się nie nadaje dla większych modeli spalinowych. Wspomniane opłaty dotyczą stałych użytkowników. Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ze względu na lokalizację i stan pola przy Pałacowej - raczej się nie nadaje dla większych modeli spalinowych. mam na myśli modele o max rozpiętości 1,5m i to elektryki. czy osoba "z zewnątrz" chcąca polatać na tym lotnisku powinna być przygotowana na jakąś opłatę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opłaty dotyczą regularnych użytkowników. Zapraszamy, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 ok!w przyszłym tygodniu jak po południu będzie ładna pogoda to tam zajadę. dzięki za info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, jestem świeżakiem mam pytanie czy Pałacowa to są pola na Wilanowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Też może podjadę ale jako widz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 http://mapy.google.pl/maps?daddr=52.143945,21.087545&hl=pl&sll=52.145393,21.091111&sspn=0.006742,0.013797&vpsrc=0&mra=mift&mrsp=1&sz=16&t=h&z=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_podwysocki Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Lotnisko a właściwie użyczona prywatna działka przy Pałacowej, niestety nie jest już otwarta dla modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 a jak ktoś lata parkowymi modelami, to czy nie może latać prawie wszędzie? Byłem pewnego czasu na Pałacowej, to chłopaki tak ostro latali paralotniami, że bałem sie czy sobie ktoś krzywdy nie zrobi - może przez to zamknęli? Nie chciałbym kogoś eliminować, ale jakby dostosować przepisy: jeśli modelarz lata modelem do np 300g, a dziób modelu nie jest zakończony twardym lub metalowym elementem, to wtedy może latać nawet nad ludzmi, ale nie nad drogami by nie dezorientowywać kierowców.?A to odwołanie to takie całkowite? przecież koło ulicy Pałacowej są hektary terenu i chyba sporo działek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_podwysocki Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 a jak ktoś lata parkowymi modelami, to czy nie może latać prawie wszędzie? Byłem pewnego czasu na Pałacowej, to chłopaki tak ostro latali paralotniami, że bałem sie czy sobie ktoś krzywdy nie zrobi - może przez to zamknęli? Nie chciałbym kogoś eliminować, ale jakby dostosować przepisy: jeśli modelarz lata modelem do np 300g, a dziób modelu nie jest zakończony twardym lub metalowym elementem, to wtedy może latać nawet nad ludzmi, ale nie nad drogami by nie dezorientowywać kierowców.? A to odwołanie to takie całkowite? przecież koło ulicy Pałacowej są hektary terenu i chyba sporo działek... Zgadzam się że czasami paralotniarze wykonują tam co najmniej ryzykowne manewry...Często są tam aktywni, nie mają co prawda swojej strefy natomiast choćby na mapach stref jest informacja o ich częstej aktywności przy Pałacowej. Natomiast powyższa informacja dotyczy jednej konkretnej działki, która jest dość duża, równa, więc nadaje się bardzo dobrze do latania a przede wszystkim do lądowania I właściciel cofnął pozwolenie na korzystanie z tej właśnie działki w celach m.in. modelarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 [.......jeśli modelarz lata modelem do np 300g, a dziób modelu nie jest zakończony twardym lub metalowym elementem, to wtedy może latać nawet nad ludzmi,....]. ... Ty tak na powaznie ????? PrimaAprilis już był dam Ci przykład, jechałem polna drogą, wolno.ok 30 km/h..wpadł mi tegoroczny bażant....uszkodzenia ???? atrapa osłaniajaca intercooler poszła w drzazgi .. bażant ważył ok 1/2 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Latanie nad ludźmi nigdy nie jest bezpieczne. [...], ale jakby dostosować przepisy: jeśli modelarz lata modelem do np 300g, a dziób modelu nie jest zakończony twardym lub metalowym elementem, to wtedy może latać nawet nad ludzmi, ale nie nad drogami by nie dezorientowywać kierowców.? Nowe przepisy rozróżniać będą okazjonalne przelecenie nad przypadkowymi ludźmi od latania nad tłumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi