Skocz do zawartości

OC oferta 350tys. zł za 100zł dla modelarzy.

Slawomir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Polskie stowarzyszenie paralotniarzy posiada od tego roku oferte ubezpieczenia z możliwościa dodania opcja II.

Zakres rozszerzony o amatorskie uprawianie sportu: narciarstwo, snowboard, nurkowanie, modelarstwo, narty wodne, wakeboard, windsurfing, kitesurfing.

Polecam lekture

http://psp.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=381&Itemid=1&lang=polish

Sam jako poralotniarz od dawna mam u nich ubezpieczenie wykupione.

I uwaga aby sie zapisac do paralotniarzy wcale nie trzeba posiada świadestwa kwalifikacji pilota paralotni.

Uwazam ze OC na sume 350tys. zł za łączną kwote 100 ( składka 30 + OC 70zł )jest bardzo atrakcyjna.

Pamietajmy że czynny udział w pikniku Żar wymaga posiadania OC.

Pozdrawiam Sławomir.

Ps. w poniedziałem dowiem sie jakie modele obejmuje ( waga itp. )

Opublikowano

Ps. w poniedziałem dowiem sie jakie modele obejmuje ( waga itp. )

To by było b.dobrze. Szukam właśnie innego ubezpieczyciela. Regulamin mojego aktualnego ubezpieczenia jest cokolwiek mętny.

Opublikowano

Alyan, dzisiaj znajomy pokazywał ubezpieczenie na 50tyś, w ofercie PZU... (28zł rocznie) widziałem nawet dokument... Iść do Pztu i zapytać, ja idę w tym tyg.

Opublikowano

Również umówiłem się z przedstawicielem PZU u którego cała moja rodzina załatwia formalności i zobaczymy co powie. Ja natomiast mam inne potrzeby bo ubezpieczenie musi obejmować loty w miejscach publicznym. Wstępnie powiedział że nie będzie problemu. Ubezpieczenie na 200 tysięcy.

Opublikowano

Może ktoś z kolegów z zagranicy się dowie, czy mamy szansę się tam ubezpieczyć na jakieś kwoty mające coś wspólnego z OC, a nie tylko od zadrapania komuś samochodu?

Opublikowano

Od Radka Oleksego z Odolanowa dostałem namiary na ubezpieczyciela HESTIA

Po kontakcie telefonicznym z p. Arturem przysłał mi maila i wyraził zgodę opublikowania go na forum, co niniejszym czynię.

WITAM

Jestem agentem wyłącznym ergo hestii i dostałem z centrali ofertę dla was którą poniżej przedstawiam.

100 000 ZŁ-100 ZŁ

250 000 ZŁ-150 ZŁ

ZA OC ZA GRANICAMI RP-50 % ZWYŻKI

Pozdrawiam Artur Szymoniak

tel-606 683 279

tel/fax 65 572 07 58

Opublikowano

Jestem agentem wyłącznym ergo hestii i dostałem z centrali ofertę dla was którą poniżej przedstawiam.

100 000 ZŁ-100 ZŁ

250 000 ZŁ-150 ZŁ

ZA OC ZA GRANICAMI RP-50 % ZWYŻKI

Porównałem z propozycją Hestii którą podał Sławek w pierwszym poście . To mnie właśnie martwi w ofertach że ten sam ubezpieczyciel a tak różne kwoty składek i kwot do ubezpieczenia. Nie dotyczy to tylko Hestii, niestety. Jak dochodzi do konkretów to okazuje się że są różne wyłączenia itd.

Opublikowano

Przepraszam że podbijam wątek i post pod postem ale pytanie do Sławka -> wiadomo coś w temacie ubezpieczenia (waga, zakres terytorialny itd) ?

Opublikowano

jak widać pojawiają się oferty rózne z różnych firm. Myślę że jest to wyłącznie walka o klienta a kwoty o niczym nie świadczą !!! Wżne jest , czego nikomu nie życzę jak to później w rzeczywistości wygląda wypłata. Ponadto sami modelarze nie wiadomo po co tworzą trend dla mnie trochę nie w tym kierunku czyli koszt od wagi modelu. Panowie po :ble: co im sugerować wyższą składkę :ble: !!!

czy ktoś pyta o wagę roweru czy rozmiar deskorolki ?

Mały szybowiec w oku jest groźniejszy niż 3 metrowy akrobat w płocie !!!!

Ja mam w PZU, jakiś standart na całą rodzinę /w sumie 4 os/ od szkód w życiu prywatnym, aneksowaną o uprawianie modelarstwa za 60 zł, i nie wychylam się duży mały, sami nakręcacie konionkturę.

Kwestia jak wywalczyć odszkodowanie to dopiero pokaże co warte jest ubezpieczenie w naszym kraju -> przykład jacht ze złamanym masztem, najpierw się wypieli że za duży wiatr wiał, teraz idą na ugodę :ass:

Uważam że warto się ubezpieczyć, tak jak OC na auto.

Opublikowano

Wżne jest , czego nikomu nie życzę jak to później w rzeczywistości wygląda wypłata.

Ale wiadomo że o to chodzi, właśnie o to. Problem jest w tym że jak dochodzi do wypłaty to pojawiają się różne wyłączenia. A to model powyżej 3kg, a to 2,4 Ghz, a to miejsce publiczne a nie własne podwórko itd. Sporo jest sposobów żeby uniknąć wypłaty.

Nie dyskutujemy czy warto , bo to wiadomo, tylko gdzie się ubezpieczyć. Też mam ubezpieczenie w życiu prywatnym. Po kilku latach okazało się że mój ubezpieczyciel podobno (?) wymaga dodatkowego zapisu (włączenia , chyba tak to się nazywa) na polisie , za dodatkową opłatą, żeby uznać moje ewentualne szkody spowodowane modelem rc.

Opublikowano

Niestety jeżeli dalej będą nasi ubezpieczyciele w ten sposób nas traktować trzeba będzie faktycznie się głęboko zastanowić nawet nie chce sobie wyobrażać ile by kosztowało ubezpieczenie u nas na kwotę 3 milionów euro

Opublikowano

Witam,

temat wraca jak bumereng. Nie jestem tak na 100% pewien co do kwoty, ale ustalona w krajach UE mimalna kwota wynosi albo 1,25 albo 1,5 mln €... Z tymi Polskimi ubezpieczeniami nie wolno by Wam było latać gdziekolwiek w EU. Na niektórych imprezach modelarskich jak np. w Lehrte organizatorzy potrafią wymagać więcej (tam jest 3 mln €).

Kilku kolegów z Polski zostało członkami klubu (FAG-Kaltenkirchen) gdzie i ja jestem, tylko po to, by mieć solidne ubezpieczenie. Niestety samo ubezpieczenie bez płacenia składek nie jest u nas możliwe. My jesteśmy automatycznie ubezpieczeni na 2 mln. za jedyne 18,50 € w roku!!! Jeszcze raz zaznaczam - by to ubezpieczenie mieć, trzeba jednak (niestety) zapłacić całą składkę roczną która wynosi (łącznie z ubezpieczeniem) 180,- €. Nasze ubezpieczenie jest ważne na całym świecie zarówno podczas latania zawodniczego jak i rekreacyjnego.

Nie piszę tego by kogokolwiek drażnić, ale by dać Wam do ręki argumenty w rozmowach z firmami ubezpieczeniowymi. Te same firmy ubezpieczeniowe co tu, działają i w Polsce. Ja jestem ubezpieczony w Gerling, wiem że Lehrte ubezpiecza się w Alianz. Chyba obydwie firmy są także reprezenowane w Polsce?

Z pewnością, większa organizacja modelarska (np. nawet i Aeroklub) była by w stanie uzyskać zupełnie inne ceny dla dużej grupy modelarzy, niż są to w stanie zrobić pojedyncze osoby.

Pozdrawiam Piotr

www.zar.piotrp.de

Opublikowano

Czy już zna ktoś w Polsce modelarski wypadek, w którym powstała poważna szkoda i ubezpieczyciel ją zlikwidował?

Opublikowano

trzeba jednak (niestety) zapłacić całą składkę roczną która wynosi (łącznie z ubezpieczeniem) 180,- €.

Gdyby nie fakt, że 1€ jest po 4zł już dawno skorzystałbym z tej oferty.

Dla większości z nas jest to jednak zbyt wysoka suma, dlatego zmuszony jestem do podpisania umowy (kontynuacja) z Allianze.

Składka roczna 90zł - suma ubezpieczenia 200 000 zł

Za zgodą centrali dotyczy także zawodów, pokazów oraz treningów modelami silnikowymi RC.

Opublikowano
Skidan, czy tę zgodę centrali masz odnotowaną na polisie ? Pytam bo też mam właśnie w Allianz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.