RomanJ4 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Może niektórzy koledzy widzieli, ale myślę że warto obejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek49 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Super sprawa u nas takie muzeum nie powstanie bo za dużo patriotów modelarzy wyjechalo z Polski do np. Niemiec i skutecznie ogałacają rynek z pozostałosci silników i w końcu nic w tym naszym biednym kraju nie zostanie.Jak takie muzeum ktoś założy w Polsce wtedy oddam cały mój zbiór motorków darmo ,a mam ich trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Jak takie muzeum ktoś założy w Polsce wtedy oddam cały mój zbiór motorków darmo ,a mam ich trochę. ...to oddaj , Muzeum w Krakowie czeka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 No to ja zakladam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Zakladam Muzeum nr II - prosze o przyslanie exponatow -oczywiscie za pokwitowaniem..... Janeczek -Muzealista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Irek49, widzę, że wymiękasz....jak masz jakieś wątpliwości to zapraszam do obejrzenia mojego prywatnego muzeum....wejściówka to jeden dodatkowy eksponat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Paweł,pytanie nie na temat,z czym tak się siłujesz na foto z avatar'u.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Z modelem F2A :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Który leci z prędkością ok 290km/h... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Fajna stronka : http://www.reginaldluycx.be/collectie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 stronka fajna ....wszystko ladnie poukladane tematycznie ....ale cos mi tam brakuje , jakas niepelna ta kolekcja...no tak ! facet nie ma naszej Jaskolki ! ..... a co z tym patriota co chcial oddawac silniki do muzeum -juz mu rura zmiekla ? jak nie mosz auta to cie podwioza do Krakowa...razem z twymi motorkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam SiMa też nima ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek49 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Moja kolekcja nie jest duża w przeciwieństwie do jednego goscia z Katowic ,która jest dwukrotnie większa jak moja ale 4 szt. sim-y mam min.Jego kolekcja liczy ok. 230 silników i jest wg.mnie imponująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 ale 4 szt. sim-y mam min. Czy dobrze rozumiem,że masz minimum cztery SIMy ? :shock: Czy przy 115 silnikach nie wiesz ile masz SIMów :wink: Czy możesz napisać które to modele i ewentualnie wrzucić fotkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek49 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Między innymi .Pozatym Cezas-y,Jaskółki ,Pioruny,Piątkowskiego,Rachwała ,Sokoły czeskie i niemieckie DDR-y.Sprzedałem w tamtym roku 32 szt. oferta była tutaj na forum.Jest gosć z Katowic co ma m.in.ok. 7 szt SIM-ów.Ciekawe co się stanie z jego kolekcją bo to gość juz w podeszłym wieku.Foto na takich forach nie zamieszczam z trzech powodów ,a jakich to powszechnie wiadomo.Kolekcjonerów silników w Polsce jest sporo ,ale poprostu nie chwala się i słusznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A ja mam w domu prawdziwy helikopter, tylko brakuje mu jednej śrubki i nie lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Między innymi . Dopiero teraz zwróciłem uwagę na Twoją datę dołączenia do forum. To wyjaśnia wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Jest gosć z Katowic co ma m.in.ok. 7 szt SIM-ów. ...widze ze rozpoczela sie walka juz nie na Jaskolki ale na SiM-y ... ...SiM - to jest poprawna nazwa silnika ! (od czasopisma -"Skrzydla i Motor" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek49 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Spokojnie Panowie bez podtextów to są poprostu fakty na Ślasku jest conajmniej sześciu kolekcjonerów i to poważnych ,których nie ma na tym forum bo poprostu chwalenie się Panie praus mają juz dawno za sobą podobnie jak ja.A wiecie że?? Panowie specjalisci że dwa silniki Dyno pat.ang są na Ślasku w rękach kolekcjonerów?? konkretnie w Katowicach .A wiecie jaka jest ich szacunkowa wartość ??? bo była oferta z USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.