Mars_2000 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A u mnie awaria... i nie wiem czy dojadę. Jeśli już to dopiero ok. 17.00...Szkoda, szkoda, szkoda...taka pogoda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Po 17 to już kicha jaqk dla mnie. lotnisko opuszczałem trochę po 16:30 czyli z 20min wczesniej skonczyłem loty. Mgła pojawiła się tak nisko, że czesto latałem na granicy widzialności, a raz nawet zupełnie straciłem z oczu model. Mam nadzieję, że będzie to widoczne na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam, a ja się dzisiaj pobawiłem w Oliwie na łączce za Kuźnią Wodną, efektem czego doszedł do kolekcji kolejny oblatany model.....StingRay SEMFF i uciekł ze stanu alu-kołpak wraz z 6x4.... znaczy: w przyrodzie nic nie ginie, pewnikiem kiedyś ktoś go znajdzie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 POlatać nie polatam ze złamaną ręką ale z wykrywaczem metalu mogę przyjechać jeśli mniej więcej wiesz gdzie mogło spaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki za chęci, ale chyba nie ma sensu tracić czas, kątem oka widziałem że spada na lewo od drogi niby jeszcze na orane...... ale go tam nie znalazłem, po prostu muszę się kiedyś zmusić do wyprawy na koniec świata (za Dolną Bramę) lub zrobić zamówienie u chińczyków P.S. zastanawia mnie tylko, czy kołpak (jeden z najtańszych z oferty helip..... ) po zejściu z wału mógł się sam rozłożyć/rozkręcić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 witam na jutro zapowiada się pogoda, ma ktoś w planach oranie nieba? mam do oblatania nowe podkłady z casto.... albo rano za kuźnią, albo gdzie indziej w większym gronie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mogę przyjechać jako obserwator niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 ja między 8,30 a 9 powinienem się pokazać na polance za kuźnią wodną w oliwie godziny takie z okazji przygotowań syna do 1komuni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 ja między 8,30 a 9 powinienem się pokazaćNawet nie wiem kiedy to jest... No to gruntowne przygotowania, zresztą do maja lub czerwca już blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 gruntowne to fakt ale nie przygotowania a zniechęcanie młodego pokolenia do instytucji ...... nieważne model o nazwie wolverin wykonał 3 loty, 2moje zakończone pomyślnymi lądowaniami i jeden syna.... nos do odbudowy edit: sam model emax 2812 + ecs 18A + składane 6,5 x 4 2200mAh 3s 2x 9 gram standardowy odbiornik od turnigy T9 młode pokolenie przygotowuje się do startu po lądowaniu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Gdyby to były dogodniejsze godziny to przyjechałym pokibicować. Może innym razem ale nie o 9 rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 ja na to patrze bardziej pozytywnie: i tak mogłem dziś pospać 2h dłużej niż przez ostatnie 6 dni - a podobno na urlopie siedzę :/ poza tym po 10 już w pogodzie zapowiadali zmiany na gorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, wczoraj na chwarznie dzięki pomocy zgromadzonych tam modelarzy udało mi się oblatać moją pierwszą spalinke (dzięki śliczne za pomoc ) Wrzucam dwa filmiki pierwszy to oblot mojego Canary, troszkę mi podejścia do lądowania nie wychodziły za co przepraszam :mrgreen: i ostatecznie lądowanie też nie było przepiękne Drugi to taki ogólny pogląd na to co się tam wczoraj działo Jeżeli ktoś występuje w filmach, a sobie tego nie życzy to proszę napisać usune je z yt. http://www.youtube.com/watch?v=dmL86Kz6G78 http://www.youtube.com/watch?v=hxux8c2S7kE Witam. A w którym miejscu Chwarzna jest ta łączka i czy polata się tam motoszybowcem 2 m ? Pytam, gdyż filmiki się nie otwierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Pewnie chodzi o łaczkę przy ul.chwarznieńskiej? Jadąc od strony witomina chwarznieńska i dojeżdżając do sokółki po lewej stronie jest wielka łąka. Modelarzy widać na samym jej końcu. Musiałbyś na rondzie skręcić w ul.staniszewskiego i odrazu w lewo polną drogą, przejechać z 30 metrów i po lewej stronie bedziesz już na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Pewnie chodzi o łaczkę przy ul.chwarznieńskiej? Jadąc od strony witomina chwarznieńska i dojeżdżając do sokółki po lewej stronie jest wielka łąka. Modelarzy widać na samym jej końcu. Musiałbyś na rondzie skręcić w ul.staniszewskiego i odrazu w lewo polną drogą, przejechać z 30 metrów i po lewej stronie bedziesz już na miejscu Dzięki za responsa. A czy jest to teren miasta ogólnodostępny , czy teren prywatny ? Bo jeśli teren prywatny, to czy "bamber" pozwala latć, czy goni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie latam w tamtejszym miejscu ale wydaje mi się że nie ma z niczym problemu i spokojnie można latać. Chociaż jesli jest odwrotnie to niech się wypowiedza koledzy którzy tam uczęszczają bo są tu tacy forumowicze, ale chyba i tak przystoję przy swoim;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jak do tej pory nie było problemów z lataniem w tym miejscu. Jest to o tyle dogodne, że teren, z którego startujemy i parkujemy samochody należy do miasta, a latamy nad prywtnym polem. Do momentu, kiedy jakiś model spadnie na to pole nikt nikomu nie może zabronić latania po niebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 No to i ja tam wiosną polatam , ale najpierw kilka razy przyjadę "poobserwować" doświadczonych Kolegów i ich latające cudeńka (mam zero doświadczenia w sterowaniu motoszybowcami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 No to i ja tam wiosną polatam , ale najpierw kilka razy przyjadę "poobserwować" A gdzie mieszkasz dokładniej? Często latam przy ERGO ARENA w Sopot/Żabianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czy jutro lub w weekend ktoś planuje loty w okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.