ppompka Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Pogooglałem trochę i znalazłem sklep modelaerski na Litwie. Napewno nie jest jedyny, ale spójrzcie na ceny: DX6i: http://www.modelis.lt/product.php?id_product=18358 Po przliczenu na złotówki około 410zł DX5e: http://www.modelis.lt/product.php?id_product=11029 Po przeliczeniu na złotówki około 340zł To chyba dosyć dobra oferta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Szczególnie na towary których nie ma. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 ...na litwie... Oj, Litwini mogą się poczuć urażeni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Hobbycity http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9643 Tylko dziwne że mode 2 jest prawie o 100$ tańsze od Mode 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 A mode 1 od mode 1 ile? :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Gafe strzeliłem, ale już poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Witam RC711 Sprzedają też sam nadajnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 ppompka, wiem ze tam były ale cały czas są na BK Swift, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Nie wiem jak tu, ale zaopatruję się w pracy na Litwie w sprzęt komputerowy. Przy zakupie na firmę z europejskim NIPem, jest stawka 0%VAT, czyli patrząc na ten sklep -25% - Unia Europejska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Nie wiem jak tu, ale zaopatruję się w pracy na Litwie w sprzęt komputerowy. Przy zakupie na firmę z europejskim NIPem, jest stawka 0%VAT, czyli patrząc na ten sklep -25% - Unia Europejska Ja być z Afryka i nie rozumieć - w PL płacisz VAT i go odliczasz, z Litwy nie płacisz ale i nie odliczasz - gdzie różnica ?? droższy transport - no chyba że netto sporo tańsze - to wtedy super :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Ja być z Polska i też nie rozumieć, ale uważać że ta wstęp nie być potrzebna. Transport co ciekawe wychodzi taniej niż z Polski... Nie jestem biegły w księgowości, wiem że mój zarząd o wiele lepiej patrzy na zamówienia z Litwy niż od nas, ze względu na ten VAT własnie. Ten sprzęt nie jest sprzedawany, jest na wewnętrzne potrzeby firmy. Tak jak pisałem - księgowym nie jestem, więc się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 w PL płacisz VAT i go odliczasz, z Litwy nie płacisz ale i nie odliczasz - gdzie różnica2% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 2% Sorry, ja dalej nie rozumieć :shock: Sprzęt komputerowy jak i wszystko inne u mnie w firmie jest w cenie netto więc co ma do rzeczy te 2 czy 23 czy 25 % VATu Całkiem inaczej to wygląda jak kupuje osoba fizyczna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Witam RC711 Sprzedają też sam nadajnik. zamówiłem tą Futabe. Czy w tym sklepie prowadzony jest system śledzenia przesyłek? Od zakupu minęły już 4 dni a jeszcze nie dostałem numeru paczki do śledzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.