ppompka Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Pogooglałem trochę i znalazłem sklep modelaerski na Litwie. Napewno nie jest jedyny, ale spójrzcie na ceny: DX6i: http://www.modelis.lt/product.php?id_product=18358 Po przliczenu na złotówki około 410zł DX5e: http://www.modelis.lt/product.php?id_product=11029 Po przeliczeniu na złotówki około 340zł To chyba dosyć dobra oferta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Szczególnie na towary których nie ma. :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 ...na litwie... Oj, Litwini mogą się poczuć urażeni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppompka Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Hobbycity http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9643 Tylko dziwne że mode 2 jest prawie o 100$ tańsze od Mode 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł R Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 A mode 1 od mode 1 ile? :ble: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppompka Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Gafe strzeliłem, ale już poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Witam RC711 Sprzedają też sam nadajnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ppompka, wiem ze tam były ale cały czas są na BK Swift, dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel_W Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Nie wiem jak tu, ale zaopatruję się w pracy na Litwie w sprzęt komputerowy. Przy zakupie na firmę z europejskim NIPem, jest stawka 0%VAT, czyli patrząc na ten sklep -25% - Unia Europejska Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Nie wiem jak tu, ale zaopatruję się w pracy na Litwie w sprzęt komputerowy. Przy zakupie na firmę z europejskim NIPem, jest stawka 0%VAT, czyli patrząc na ten sklep -25% - Unia Europejska Ja być z Afryka i nie rozumieć - w PL płacisz VAT i go odliczasz, z Litwy nie płacisz ale i nie odliczasz - gdzie różnica ?? droższy transport - no chyba że netto sporo tańsze - to wtedy super :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel_W Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Ja być z Polska i też nie rozumieć, ale uważać że ta wstęp nie być potrzebna. Transport co ciekawe wychodzi taniej niż z Polski... Nie jestem biegły w księgowości, wiem że mój zarząd o wiele lepiej patrzy na zamówienia z Litwy niż od nas, ze względu na ten VAT własnie. Ten sprzęt nie jest sprzedawany, jest na wewnętrzne potrzeby firmy. Tak jak pisałem - księgowym nie jestem, więc się nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 w PL płacisz VAT i go odliczasz, z Litwy nie płacisz ale i nie odliczasz - gdzie różnica2% Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 2% Sorry, ja dalej nie rozumieć :shock: Sprzęt komputerowy jak i wszystko inne u mnie w firmie jest w cenie netto więc co ma do rzeczy te 2 czy 23 czy 25 % VATu Całkiem inaczej to wygląda jak kupuje osoba fizyczna ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 a tak przy okazji to gdzie mogę tanio kupić Futabe 7C :?: potrzebuję 2 sztuki, nowe. Witam RC711 Sprzedają też sam nadajnik. zamówiłem tą Futabe. Czy w tym sklepie prowadzony jest system śledzenia przesyłek? Od zakupu minęły już 4 dni a jeszcze nie dostałem numeru paczki do śledzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.