Skocz do zawartości

Problem z tp H40 A

Marcin K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nadajniku nic nie przestawiałem. regulator podłączony i łapie od połowy... jakie masz ustawienie w nadajniku? mam mx 16 wiec chyba będzie to samo co twój mx 12.

Opublikowano

Nic ci się nie stało.

Wejdź w menu base settings (drugie po wyborze modeli) zaraz na początku jest tam opcja "motor" lub "Engine" zależy od wersji językowej. Wybierz... BRAK silnika.

W MX-16 domyślne ustawienie gazu jest pod zmechanizowany motoszybowiec. Od połowy w wybraną stronę gaz, w drugą stronę hamulce aerodynamiczne.

Ustawiając BRAK SILNIKA, cały drążek przypisujesz do jednego kanału (domyślnie hamulce) tylko podłączasz silnik, a nie mechanikę skrzydła.

Jest to wyjaśnione w instrukcji.

Ustaw tak w menu i powinieneś mieć pełny gaz.

Opublikowano

motor on C1 - no-idle re- idle fr. Mam takie opcje no i wybrałem -NO- I nadal o samo... chwyta od połowy...

Wciśnij select na ekranie startowym, powinieneś zobaczyć graficzne przedstawienie kanałów.

Rusz drążkiem gazu i zobacz, jak przesuwa się pasek na kanale 1.

Będziesz wiedział czy to wina regulatora, czy nadajnika.

Jeżeli nadajnika, to sprawdź jeszcze zakresy wychyleń dla tego kanału, w menu ustawień serwomechanizmów.

Opublikowano

Pasek na ekranie podąża za drazkiem w obie strony do wartości 100%. Czyli cos z regulatorem...

Do zaprogramowania mam takie opcje.

Hamulec

Typ baterii

Tryb cut-off

Napięcie cut-off

Sposób rozruchu(startup mode)

Kąt wyprzedzenia(timing)

Ustawienia początkowe

Wyjście.

Ustawienia początkowe nic nie daja... Nic wiem jak kąt wyprzedzenia dobrać. Silnik jaki mam to Ray C3536/08

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.