Marcin K. Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Witam. dostałem taki regulator http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12400 no ale z tego co widzę jest to do heli. Silnik łapie od połowy drążka. Czy jest szansa żeby działał od pozycji dolnej manetki tak jak to mają standardowo regulatory samolotowe? Zmiana konta wyprzedzenia i start mode nic nie pomaga...
robraf Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 sprawdz wartosci procentowe w aparaturze mi łapie ładnie od początku czy to w smiglowcu czy w wolnoobrotowym outrunnerze
Marcin K. Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 W nadajniku nic nie przestawiałem. regulator podłączony i łapie od połowy... jakie masz ustawienie w nadajniku? mam mx 16 wiec chyba będzie to samo co twój mx 12.
madrian Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Nic ci się nie stało. Wejdź w menu base settings (drugie po wyborze modeli) zaraz na początku jest tam opcja "motor" lub "Engine" zależy od wersji językowej. Wybierz... BRAK silnika. W MX-16 domyślne ustawienie gazu jest pod zmechanizowany motoszybowiec. Od połowy w wybraną stronę gaz, w drugą stronę hamulce aerodynamiczne. Ustawiając BRAK SILNIKA, cały drążek przypisujesz do jednego kanału (domyślnie hamulce) tylko podłączasz silnik, a nie mechanikę skrzydła. Jest to wyjaśnione w instrukcji. Ustaw tak w menu i powinieneś mieć pełny gaz.
Marcin K. Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 motor on C1 - no-idle re- idle fr. Mam takie opcje no i wybrałem -NO- I nadal o samo... chwyta od połowy...
Marcin K. Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 Nic nie daje. próbowałem każdej opcji...
madrian Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 motor on C1 - no-idle re- idle fr. Mam takie opcje no i wybrałem -NO- I nadal o samo... chwyta od połowy... Wciśnij select na ekranie startowym, powinieneś zobaczyć graficzne przedstawienie kanałów. Rusz drążkiem gazu i zobacz, jak przesuwa się pasek na kanale 1. Będziesz wiedział czy to wina regulatora, czy nadajnika. Jeżeli nadajnika, to sprawdź jeszcze zakresy wychyleń dla tego kanału, w menu ustawień serwomechanizmów.
Marcin K. Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 Pasek na ekranie podąża za drazkiem w obie strony do wartości 100%. Czyli cos z regulatorem... Do zaprogramowania mam takie opcje. Hamulec Typ baterii Tryb cut-off Napięcie cut-off Sposób rozruchu(startup mode) Kąt wyprzedzenia(timing) Ustawienia początkowe Wyjście. Ustawienia początkowe nic nie daja... Nic wiem jak kąt wyprzedzenia dobrać. Silnik jaki mam to Ray C3536/08
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.