baxter12 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Byłem wczoraj w markecie na większych zakupach. No i wkurzyłem się. Cukier po 5,50zł. A godzinę wcześniej rozmawiałem z siostrą, mieszkającą w Wiedniu. U nich po 0.8 Euro, czyli 3.20. Ponieważ się z tym nie zgadzam postanowiłem zagłosować przeciw. Zagłosowałem najbardziej demokratycznym mechanizmem. Za pomocą portfela. Od dzisiaj nie używam cukru ani do kawy, ani do herbaty. Teraz to ja ich zrobię w jajo. Czego i Państwu życzę. Pozdrawiam Bartek
Irek M Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 B R A W O nie ma nic gorszego niż słodka kawa lub ...podobno ludzi dzielą sie na tych inteligentnych i tych, którzy słodza kawę :rotfl:
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny
qba Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 w ubiegły łikend na zakupach w makro cena cukry to 5 z groszem a cukru w kostce za kg 4,5 z groszem, pierwszy raz cukier w kostce był tańszy niż zwykły ;]
Boogie Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny Lepiej zobacz co aspartam, ktory jest w wielu slodzikach oraz napojach typu Light/LITE robi z organizmu czlowieka. Nie mowiac o tym ile czasu sie rozklada w organizmie. Ja herbate slodze miodem jak juz
hubert_tata Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 http://allegro.pl/cukier-krysztal-diamant-jakosc-dolnyslask-i1529746448.html Po 3,80zł/kg http://allegro.pl/18kg-cukru-62zl-jedyne-3-47zl-kg-tania-wysylka-i1524472569.html Po trochę więcej ale już z przesyłką. Dwie, trzy rodzinki i zakup zbiorowy
madrian Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Albo założyć własną pasiekę :wink: Idzie sezon na Mlecze, z nich można też pyszny miodek zrobić.
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Niech się ugryzą :ble: mój dziadek stryjeczny choduje buraki cukrowe co prawda bedzie nie rafinowany ale będzie. :mrgreen:
Lech Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? :shock:
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? Oj... Pewnie robi kompot z nich :lol: :twisted:
jary14 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Ja mieszkam przy granicy i np. w Niemczech cukier wychodzi ~2.4zł za kilogram. Nasi tak się rzucili, że już w marketach są ograniczenia - max. 5kg na osobę haha
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? :shock: Nie buraki te nie mają nic wspólnego z bimbrem. :?
koszkin Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 U mnie tak samo po piątaku za kg wychodzi. Na szczęście mało słodzę. W każdym bądź razie możemy cieszyć się z tego, że mamy paliwo w cenie cukru a nie odwrotnie heh Jedna wielka komedia...
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 W każdym bądź razie możemy cieszyć się z tego, że mamy paliwo w cenie cukru a nie odwrotnie heh Mógłby być cukier w cenie paliwa ale stałego np węgla. 8)
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Lepiej zobacz co aspartam, ktory jest w wielu slodzikach oraz napojach typu Light/LITE robi z organizmu czlowieka. Nie mowiac o tym ile czasu sie rozklada w organizmie. Ja herbate slodze miodem jak juz Na coś trzeba umrzeć nie?
utopia Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny odstaw to g**** mi nie musisz wierzyć ale spytaj neurologa jakiegoś co aspartam robi z mózgiem Na coś trzeba umrzeć nie? nie wiem czy najbliższa rodzina bedzie zainteresowana hodowaniem warzywa o imieniu...( ) ja wiem że to slogan -Na coś trzeba umrzeć -ale nie chcesz chyba żyć zamknięty w klatce własnego ciała bez możliwości kontaktu z bliskimi bez możliwości wyrażania emocji ... żyjesz czujesz ale jesteś jak pusta puszka ... każdy może cie kopnąć na chodniku a Ty nawet nie możesz krzyczeć... dla mnie to straszna wizja a znam kogoś kto tak skończył
robraf Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Cimek, dlatego baaaardzo lubie cole .. i nie te light czy jakos tak tylko zwykly pospolity odrdzewiacz
madrian Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Słodziki daje się w ilościach hurtowych też świniom. Przyśpieszają tuczenie... :wink: Spróbowałem kiedyś słodzików. NIC z nimi nie smakowało dobrze. Kawa była po prostu obrzydliwa. Może i dają poczucie słodkości, ale na pewno nie są substytutem cukru. Żadnej chemii. Tak jest zdrowiej. Cukier najlepiej prosty, z owoców.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.