baxter12 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Byłem wczoraj w markecie na większych zakupach. No i wkurzyłem się. Cukier po 5,50zł. A godzinę wcześniej rozmawiałem z siostrą, mieszkającą w Wiedniu. U nich po 0.8 Euro, czyli 3.20. Ponieważ się z tym nie zgadzam postanowiłem zagłosować przeciw. Zagłosowałem najbardziej demokratycznym mechanizmem. Za pomocą portfela. Od dzisiaj nie używam cukru ani do kawy, ani do herbaty. Teraz to ja ich zrobię w jajo. Czego i Państwu życzę. Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 B R A W O nie ma nic gorszego niż słodka kawa lub ...podobno ludzi dzielą sie na tych inteligentnych i tych, którzy słodza kawę :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 w ubiegły łikend na zakupach w makro cena cukry to 5 z groszem a cukru w kostce za kg 4,5 z groszem, pierwszy raz cukier w kostce był tańszy niż zwykły ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Lepiej kupować cukier w Lidlu/Biedronce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 U nas cena maksymalna 4,29 za kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny Lepiej zobacz co aspartam, ktory jest w wielu slodzikach oraz napojach typu Light/LITE robi z organizmu czlowieka. Nie mowiac o tym ile czasu sie rozklada w organizmie. Ja herbate slodze miodem jak juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 http://allegro.pl/cukier-krysztal-diamant-jakosc-dolnyslask-i1529746448.html Po 3,80zł/kg http://allegro.pl/18kg-cukru-62zl-jedyne-3-47zl-kg-tania-wysylka-i1524472569.html Po trochę więcej ale już z przesyłką. Dwie, trzy rodzinki i zakup zbiorowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Albo założyć własną pasiekę :wink: Idzie sezon na Mlecze, z nich można też pyszny miodek zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Niech się ugryzą :ble: mój dziadek stryjeczny choduje buraki cukrowe co prawda bedzie nie rafinowany ale będzie. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? Oj... Pewnie robi kompot z nich :lol: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ja mieszkam przy granicy i np. w Niemczech cukier wychodzi ~2.4zł za kilogram. Nasi tak się rzucili, że już w marketach są ograniczenia - max. 5kg na osobę haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jędrula, a czy dziadek nie uprawia te buraki do innych celów? :shock: Nie buraki te nie mają nic wspólnego z bimbrem. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 U mnie tak samo po piątaku za kg wychodzi. Na szczęście mało słodzę. W każdym bądź razie możemy cieszyć się z tego, że mamy paliwo w cenie cukru a nie odwrotnie heh Jedna wielka komedia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 W każdym bądź razie możemy cieszyć się z tego, że mamy paliwo w cenie cukru a nie odwrotnie heh Mógłby być cukier w cenie paliwa ale stałego np węgla. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Lepiej zobacz co aspartam, ktory jest w wielu slodzikach oraz napojach typu Light/LITE robi z organizmu czlowieka. Nie mowiac o tym ile czasu sie rozklada w organizmie. Ja herbate slodze miodem jak juz Na coś trzeba umrzeć nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 a ja tam slodzika używam Tańszy a bardziej wydajny odstaw to g**** mi nie musisz wierzyć ale spytaj neurologa jakiegoś co aspartam robi z mózgiem Na coś trzeba umrzeć nie? nie wiem czy najbliższa rodzina bedzie zainteresowana hodowaniem warzywa o imieniu...( ) ja wiem że to slogan -Na coś trzeba umrzeć -ale nie chcesz chyba żyć zamknięty w klatce własnego ciała bez możliwości kontaktu z bliskimi bez możliwości wyrażania emocji ... żyjesz czujesz ale jesteś jak pusta puszka ... każdy może cie kopnąć na chodniku a Ty nawet nie możesz krzyczeć... dla mnie to straszna wizja a znam kogoś kto tak skończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Cimek, dlatego baaaardzo lubie cole .. i nie te light czy jakos tak tylko zwykly pospolity odrdzewiacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Słodziki daje się w ilościach hurtowych też świniom. Przyśpieszają tuczenie... :wink: Spróbowałem kiedyś słodzików. NIC z nimi nie smakowało dobrze. Kawa była po prostu obrzydliwa. Może i dają poczucie słodkości, ale na pewno nie są substytutem cukru. Żadnej chemii. Tak jest zdrowiej. Cukier najlepiej prosty, z owoców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.