Gość wotoma Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Na zdjęciu był CR714, używany przez dwa polskie dywizjony w czasie walk o Francję w 1941. A ja zawsze myślałem, że Falb Gelb zakończył się podpisaniem kapitulacji Francji (w pewnym wagonie kolejowym) na Polach Elizejskich w dniu 22 czerwca 1940r ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dobrze myślałeś. Tak to jest jak się wpisuje daty z klawiatury numerycznej. :oops: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 awiatik... czy to jest CSS-10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 awiatik... czy to jest CSS-10?NieCSS-10 jest konstrukcją powojenną, a ten z zagadki z 1933 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jeśli zapytam czy to nie któryś z PWS to będę na dobrej drodze :oops: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Może jakiś Jak? UT2 na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Może jakiś Jak? UT2 na przykład Skoro polska konstrukcja z 1933 to chyba nie bardzo jak lub UT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja stawiam na PWS-51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 pws 51 ale jakies zmodyfikowane - brak zastrzałów skrzydeł oraz inny statecznik pionowy ale tez mam takie wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 ja stawiam na PWS 51 tylko ten statecznik :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zaden z nich , ale trop dobry. Samolot zbudowany tylko w jednym egzemplarzu. Fokker - dobrze nakierowałeś , ale ... no właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Samolot zbudowany tylko w jednym egzemplarzu. Fokker - dobrze nakierowałeś , ale ... no właśnie. No to nie psuję dalszej zabawy... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czas ucieka a nowe zagadki czekają. Samolot z poprzedniej zagadki to: TW-12 /SP-ALF/ zaprojektowany przez Henryka Toczołowskiego i Jozefa Wulfa. Zbudowany został w warsztatach PWS. Stanowił własność Klubu Lotniczego przy PWS. Skasowany w 1936 roku. A oto kolejna zagadka: No to jest dość łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 RWD 19? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 RWD 19?Dobrze?Poprosimy o zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Taki sobie śmieszny samolocik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 dobra false, powiedz co to za samolot i wrzuć jakiś inny (łatwiejszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 false, Zagiąłeś wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Przepraszam że tak długo, ale przez święta nie miałem dostępu do neta. Jest to AV-60 Leprechaun autorstwa Charles Fauvel. Zamazałem numery, bo po nich od razu można było znaleźć. Nie mam aktualnie pomysłu na inną zagadkę, więc niech ktoś coś wrzuci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 No to takie cuś: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi