kminek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Za TVN24: Lotnictwo wojskowe USA dokonało pierwszego ataku na cel w Libii przy pomocy bezzałogowego samolotu Predator (ang. - drapieżnik) - podał Pentagon. Departament Obrony nie podał, co dokładnie było celem ataku. Armia USA wydała bardzo zdawkowy komunikat. Podano jedynie, iż atak miał miejsce przed południem czasu miejscowego w Libii. Zobacz infografikę "Kabina" Predatora, z której piloci zdalnie kontrolują maszynę (Fot. USAF) USA wysyłają bezzałogowce do Libii Stany Zjednoczone zaczynają wykorzystywać uzbrojone samoloty bezzałogowe w... czytaj więcej ? Zrobotyzowany atak Predatory dostały "zielone światło" od Białego Domu do przeprowadzania ataków w Libii w piątek. Bezzałogowe maszyny mają służyć do chirurgicznych ataków na cele w miejscach, gdzie uderzenie klasycznych samolotów stanowi zbyt duże zagrożenie dla cywili. Predatory latają o wiele niżej i wolniej niż myśliwce, dlatego mogą namierzać swoje cele z większą precyzją. Atak przeprowadzają przy pomocy rakiet Hellfire. Nad Libię wysłano dwa "zespoły patrolowe", co oznacza pięć bezzałogowców. Pierwszy loty uzbrojonych Predatorów miały się odbyć w czwartek, ale zła pogoda zmusiła maszyny do powrotu do bazy. Nie wiadomo gdzie drony stacjonują. Prawdopodobnie jest to włoska baza Sigonella. A oto "kabina" predatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 takie zaawansowane FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 takie zaawansowane FPVAle z jakimi możliwościami :roll: A tak on wygląda - http://www.asimo.pl/image/historia/2009/predator_uav.jpg :shock: A tutaj Predator rc - http://barabike.pl/Samolot_PREDATOR_RQ_1L-1638.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ale aparatury mają do d... Ani tego na pasku powiesić, ani zamontować w pulpit... Na co to komu... Kilka przełączników, jakieś monitorki, taki szpan a ciekawe czy wiedzą chociaż jaką pamięć modeli mają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Za to operatorzy nie muszą :ass: ze stanów ruszać żeby wykonać misję na drugim końcu świata - wszystko zdalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A czy przypadkiem Predator nie jest nieuzbrojony. A uzbrojona wersja to Reaper? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Podobno prototyp nazywał się Predator B I często nazywany jest z tego powodu Predator 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 troszku mnie ten samolocik interesował....wg mnie wersja R czyli reconesance...czy jakoś tak,sama nazwa mówi,że nie uzbrojony,wersja zwiadowcza.wersja B,albo MQ9...wersja z wzmocnionym silnikiem i możliwością uzbrojenia i wersja C...silnik turboodrzutowy,poza tym nie wiem ,jakie zmiany wprowadzono edit rq1 bez uzbrojenia mq1 Uzbrojone w AGM 114 hellfire o wersji C nic wiecej nie wiem :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ma spoilery, Alu, przyciemniane szyby i złotą grafikę na masce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ma spoilery, Alu, przyciemniane szyby i złotą grafikę na masce... a masz jakieś foteczki?? Byłbym "dźwięczny" ten samolocik jakoś na mnie wpływa...pozytywnie :jupi: ps wielkanoc wiec i "jajca" dopuszczalne :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 I taką deseczkę do jedzenia :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Pierwszy raz, gdy widziałem go z człowiekiem obok, byłem zdziwiony, jaki on jest wielki. Spodziewałem się czegoś mniejszego, coś w stylu tych "plecakowych". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi