Deem Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Szukam mocnego rozrusznika który wygodnie w dłoni trzymać a większość rozruszników do 30cm to spore „klocki”. Sklepy oferują coś takiego . W opisie zaznaczono że radzi sobie nawet z silnikiem do 50cm i tu mam wątpliwość czy to faktycznie prawda. Cena spora i warto się upewnić. Czy któryś z kolegów go używa i mógłby się wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 700 g. bez akumulatora to też nie mało. Możesz kupić coś takiego (to przykład), troszkę przerobić, dołożyć kielich z gumą, i gotowe http://www.aliexpress.com/store/800833/209643342-298670017/Free-Shipping-50-125cc-Horizontal-Electrical-Engine-Starter-top-Mounted-ATV-dirt-bike-parts-65708.html http://www.ioffer.com/i/starter-01-for-chinese-50cc-thru-110cc-engines-141239537 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Mam taki od 2 mies. i jestem BARDZO zadowolony. Jak dotad uzywalem go sinikow zarowych ( max 10 cm3 ) , ale kupilem go z mysla o odpalaniu juz zakupionych ( ale wciaz nie uruchomionych ) Saito FG 14 i 20. Mam w nim LiPo ( chyba 3C 2200 ) i trzyma DLUUUUGO. Jak masz dotarte silniki ktore pala na "dotyk" to na jednym ladowaniu pol roku pociagniesz :wink: . Zartuje oczywiscie , ale wystarczy na dlugo. Goraco polecam. Tanie sa w Anglii z tym , ze wysylka kosztuje ( moze polaczyc z czym innym ??? ). Za swoja dalem chyba 87 funtow. Wykonanie na 5 +´( wg starych ocen ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 ( ale wciaz nie uruchomionych ) Saito FG 14 i 20A to szkoda. Ciekaw jestem czy i jak zakręcił by FG 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Jutro ( mam go w moim magazynie ktory jest tez modelarnia ) zakrece "na sucho" i napisze jak sobie radzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Cóż, informacji nie doczekałem lecz mimo to rozrusznik nabyłem. Ponieważ trochę ludzi temat odwiedziło to krótkie info; Rozrusznik faktycznie ma moc. Przy rozruchu Saito 125 praktycznie nie wykazuje oznak by był obciążony. Wyłącznik umieszczony niestety pod mały palec ale po kilku próbach można się przestawić i nie stanowi to problemu. Guma miękka, dobrze przylega do kołpaka. Trzeba pamiętać o mocnym docisku, plastikowy kołpak łatwo „przypalić”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi