kankrz Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 WItam Wszystkich po przerwie Model przyszedl jakis tydzien temu. Bardzo solidne wykonanie jak na Chiny. ARF ale w tym przypadku, znając swoje tempo prac to prędko nie poleci. Niczym (moze z wyjątkiem wagi) model nie ustępuje kyosho. Wybrałem go z uwagi na bardzo ladną sylwetke i ogromne biało-czerowne znaki roxzpoznawcze. Spitfire gubił mi się na tle lasu Ze wstępnych przymiarek wychodzi ze saito 170R3 sie zmieści. Jest moze troche za długi ale juz nic nie poradze , moze kołpak coś poradzi. Zastanawiam sie nad podwoziem. Mam pneumatyczne, wyglada bardzo bardzo ale nie jestem przekonany. Perspektywa zabierania na lotnisko kolejnego klamota w postaci pompki z manometrem, pilnowanie czy powietrze nie ucieka, ladowanie dodatkowego kompletu baterii do pompki jakoś mnie nie zachęca.Wydaje mi sie ze ciągla będą z tym klopoty. Wzdycham do aktuatorów LADO ale ta ich cena . Może ktoś z Was przekona mnie do pneumatycznego ? Niech ktoś opowie z praktyki jak to jest. Acha zostały mi tylko 3.5kG serva - mogą być ? W dalszej perspektywie wyjdzie problem tylnego koła tj jak go schować w miarę lekko i pewnie. Model pewnie znany wiec w skrocie : rozpietosc : 180cm waga do lotu : 6-7 kg pozdrawiam - KK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Może skontaktujesz się z tym Kolegą: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=380045#380045 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam po przerwie, ki84 wyszedl z pudla. Zaczynam od zamocowania silnika i maski - juz prawie , prawie. Musze od nowa skompletowac warsztat. Poradzcie gdzie kupic jakiegos fajnego dremela lub cos podobnego. Acha , pogubilem wszystkie wkrety i gumki do serw (hitec rozmiary mini i strandard) , podpowiecie gdzie to kupic wysylkowo ? Nie chce tych zelaziakow z castoramy wkrecac. Szukam tez po necie zlaczek EC3 (JR) ale najblizej w US znalazlem. pozdrawiam - Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Nic nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 to ja też ci będę kibicował , ja składam spitfajera z ESM . Dam ci linka do mojej galeri od KI-84 Nie myślałeś nad silnikiem benzynowym do niego ? dl-30 lub dla-32 byś tam zmieścił , tylko fajka troszkę bedzie wystawała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Benzyna odpada. Modele trzymam w domku a benzynka ma swój zapaszek. Kiedyś kupiłem Katane ze zbiornikiem po benzynie i smierdziało. Poza tym, radial bardziej pasuje do Ki84 i nic nie wystaje. pozdroKK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Benzyna nie śmierdzi sam mam i wystarczy przetrzeć model benzynką ekstrakcyjną, zamknąć ssanie, zatkać tłumik i jest ok sam trzymam w mieszkaniu. Zachęcam do benzyny naprawdę tanie w użyciu i mocne motorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 pierwsze foty : Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 no to cofam to co powiedziałem radial ma bajeczny głos , myślałem że będziesz myślał nad jednocylindrowym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czy ktos wie gdzie mozna kupic jakies sprytne fajki na swiece ? Do klipsow typu 'krokodyl' jakos nie jestem przekonany.. pozdrokk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=11_36_445&products_id=4369 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=11_36_445&products_id=4077 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 radial ma bajeczny głos , myślałem że będziesz myślał nad jednocylindrowym .Dlaczego radial? Silnik gwiazdowy koledzy, gwiazdowy :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Fajka z pierwszego linku jest do bani. Ta sprezynke w srodku nie sposob pewnie zalozyc. Kiedys kupilem takie fajki i wywalilem do kosza bo byly do niczego. Ta z drugiego linku , nic o niej nie wiadomo , co w srodku, jak dziala. Ale dzieki za chec pomocy. KK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 W moim Yaku mialem ladnie silnik schowany pod maską. Zażenie na krokodylkach do akumulatora(mozna zastąpić każda wtyczka, mi tak bylo wygodniej) do świecy bylo przykrecone przez kostkę elektryczna. Sam ten element mosiężny z parą śrubek. Masa gdzies na śrubie przy silniku. U mnie swietnie dawało rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 W takim modelu proponuje żarzenie świecy odpalane z nadajnika, zasilane od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Czy ktos wie gdzie mozna kupic jakies sprytne fajki na swiece ? Do klipsow typu 'krokodyl' jakos nie jestem przekonany..Obawiam się, że te fajki, które podał Rob Mc Fly, na niewiele się zdadzą, świeca w 4t jest umieszczona trochę głębiej i często pod kątem dlatego ciężko zapiąć taką fajkę (przerabiałem to z os 91 surpass) a nawet jeśli uda się założyć to nie wzbudza to zaufania.Wkładki z kostek (odpowiedniej średnicy) powinny być ok i zapewnić dobry kontakt elektryczny. (pewnie dużo lepszy niż te fajki) Dla jakiejś złudnej ochrony przed zabrudzeniem, zaolejeniem możesz zacisnąć na złączu rurkę termokurczliwą, tak głęboko jak wejdzie na bolec świecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ta kostka elektryczna wydaje sie byc swietnym pomyslem. Tym bardziej ze sprawdzonym. Co do odpalania z nadajnika, to mialem taki modul w Spicie. Fajne to bylo ale zarzyl nieporownanie gorzej niz aku bezposrednio. Dlatego teraz zarzenie bedzie z aku na pokladzie i podwojny wylacznik (odb + zarzenie) i dwa gniazda do ladowania. dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A czy przypadkiem koszulka termokurczliwa nie bedzie sie palić na kostce? Przeciez silnik "troszke" sie grzeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Kurczy się w jakiś 200-300 stopniach, spala w znacznie wyższej. Jeśli silnik będzie miał taką temperaturę to spalona termokurczka będzie najmniejszym problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 A no chyba ze tak Zawsze podgrzewalem zapalniczka i nie sprawdzalem temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi